ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ :: Έκθεση Φρανκφούρτης :: 2013 ::

Έκθεση Φρανκφούρτης 2013

Έλειπε ο ενθουσιασμός
Καινούργια μοντέλα υπήρχαν φέτος στην έκθεση της Φρανκφούρτης, αρκετά μάλιστα, όπως κάθε φορά, αλλά αυτό που έλειπε ήταν η «πανηγυρική» αίσθηση που υπήρχε μέχρι πριν λίγα χρόνια και η «γκλαμουριά» μέχρις υπερβολής μερικές φορές, που χαρακτήριζε παλιότερα τις εκδηλώσεις στα διάφορα περίπτερα. Μπορεί στην υπόλοιπη Ευρώπη η οικονομική κρίση να μην έχει καμία σχέση, σε ένταση  και παρενέργειες, όσο η καταστροφή που βιώνουμε στην Ελλάδα, μπορεί στη χώρα όπου φιλοξενείται η έκθεση, τη Γερμανία, να μην υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, αλλά η ευρωπαϊκή αγορά ως σύνολο περνάει κρίση και αυτό δεν μπορεί να μη φανεί σε μια τέτοια εκδήλωση διεθνούς ενδιαφέροντος. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη είναι σημαντικά μειωμένες, μόλις χθες ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Μάρτιν Βίντερκορν, δήλωσε στη Φρανκφούρτη ότι σε όλη Ευρώπη πρέπει να κλείσουν συνολικά 10 εργοστάσια από τους κατασκευαστές για να αντιμετωπιστεί η πλεονάζουσα δυνατότητα παραγωγής που δημιουργεί μεγάλες οικονομικές ζημιές, οπότε ένα τέτοιο δυσάρεστο περιβάλλον δεν μπορεί να μην επηρεάζει τη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου στην Ευρώπη.
Φυσικά οι Γερμανοί κατασκευαστές ήταν αυτοί που είχαν και την πιο έντονη παρουσία και πολλές από τις σημαντικότερες πρεμιέρες, μια που βρίσκονται «εντός έδρας» σ' αυτήν την έκθεση. Ο καθένας άλλωστε από αυτούς έχει όχι απλώς το δικό του περίπτερο, αλλά δικό του... κτίριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης και η παρουσία τους ήταν πληθωρική, τα περίπτερα εξαιρετικά πλούσια και οι νέες παρουσίες πολλές. Μέχρι και... μίνι πίστα δοκιμής για το ηλεκτριkό i3 είχε στήσει η BMW μέσα στο δικό της κτίριο-περίπτερο, ενώ τη συνέντευξη Τύπου της Mercedes για τη νέα G Class παρακολούθησαν εκατοντάδες παριστάμενοι στο τεράστιο δικό της κτίριο-περίπτερο. Το γεγονός είναι, πάντως, ότι αυτή η έκθεση, χωρίς να μπορεί να χαρακτηριστεί αναιμική, ήταν λιγότερο εντυπωσιακή από πλευράς νέων παρουσιών και «παλμού» σε σχέση με άλλες εκθέσεις των προηγούμενων χρόνων.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την τάση των τελευταίων ετών για ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, φαίνεται πως αποτελεί μεν μια μόνιμη πλέον συνιστώσα των μεγάλων εκθέσεων. Χωρίς όμως τις υπερβολές των περασμένων ετών όπου καθένας είχε και κάτι ηλεκτρικό να δείξει με υπεραισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον, καθώς αρχίζει σιγά-σιγά να γίνεται κατανοητό ότι η γενικευμένη ηλεκτροκίνηση δεν είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί άμεσα, αλλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για ειδικές χρήσεις θα συνυπάρχουν για πολλά χρόνια μαζί με τα συμβατικά. Αντίθετα, όλο και περισσότερες είναι οι νέες υβριδικές παρουσίες, κάτι που δείχνει ότι ήταν μάλλον σωστή η πρoσέγγιση της Toyota για βαθμιαία εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης μέσα από τις υβριδικές εφαρμογές._Π.Φ.


Αποστολή: Πάνος Φιλιππακόπουλος
Επιμέλεια: Πάνος Φιλιππακόπουλος, Γιάννης Τσιρογιάννης

Audi A3 Cabriolet

Audi A3 Cabriolet - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Το νέο A3 Cabriolet, βασισμένο στο A3 sedan, έχει υφασμάτινη οροφή και φιλοξενεί στο εσωτερικό του τέσσερις επιβάτες. Στο ºνγκολσταντ αποφάσισαν να μεγαλώσουν σε διαστάσεις του, προκειμένου να προσφέρει πραγματικές θέσεις και για τους πίσω επιβάτες. Το μήκος ανέβηκε στα 4,42 μ. (από 4,24 μ.), το πλάτος κατά 2 εκ. στο 1,79 μ., ομοίως και το μεταξόνιο (από 2,58 στα 2,60 μ). Μόνο το ύψος περιορίστηκε ελαφρά (φθάνει το 1,41 μ.), προκειμένου να χαρίζει πιο δυναμική εμφάνιση στο αυτοκίνητο. Οι επιβάτες έχουν και περισσότερο χώρο για τις αποσκευές τους, καθώς ο όγκος του πορτ μπαγκάζ αυξήθηκε κατά 60 λίτρα στα 287 (με την οροφή κλειστή). Παρά την αύξηση των διαστάσεων, το νέο ανοικτό A3 είναι κατά περίπου 50 κιλά πιο ελαφρύ από το αυτοκίνητο που αντικαθιστά (η βασική του έκδοση ζυγίζει 1.365 κιλά). Η υφασμάτινη οροφή ανοίγει και κλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού σε 18'', ακόμη και εν κινήσει (για ταχύτητες μέχρι 50 χλμ./ώρα). Η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων, TFSI και TDI προσφέρει ισχύ από 140 έως 180 ίππους. Βασικός είναι ο 1.4 TFSI με 140 ίππους, ενώ ακολουθούν ο 1.8 TFSI με 80 ίππους και ο 2λιτρος TDI με 150 ίππους. Σύντομα, το A3 Cabriolet θα κυκλοφορήσει και με άλλα σύνολα, όπως ο 1.6 TDI ισχύος 110 ίππων, αλλά και ο 2.0 TFSI σε έκδοση 300 ίππων για το S3 Cabriolet.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Audi A3 Cabriolet

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

BMW i3

BMW i3 - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Η BMW παρουσίασε επίσημα το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το σούπερ μίνι i3, η επένδυση για τη δημιουργία του οποίου φέρεται να ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Με προφανή στόχο το αστικό κοινό και τις μετακινήσεις στις πόλεις το αυτοκίνητο, που έχει μήκος 3,999 μ. και πίσω κίνηση, είναι τετραθέσιο, με χώρο αποσκευών 260 λίτρων και εκτός από την ηλεκτροκίνηση χρησιμοποιεί και άλλες τεχνολογίες αιχμής, όπως π.χ. την κατασκευή του «κλωβού» του αμαξώματος από σύνθετο υλικό (πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα - CFRP) και του «σασί» από αλουμίνιο. Κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων, που τροφοδοτείται με ρεύμα από συστοιχία μπαταριών λιθίου, συνολικού βάρους 230 κιλών, τοποθετημένες κάτω από τους επιβάτες και ανάμεσα στους τροχούς. Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου είναι 1.195 κιλά. Η BMW αναφέρει επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 7,2'' και μέγιστη ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα. Η αυτονομία της i3 είναι 130-160 χιλιόμετρα, αλλά μπορεί να φτάσει μέχρι τα 200 με τον πιο οικονομικό τρόπο οδήγησης. Υπάρχει φυσικά σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, το οποίο μάλιστα λειτουργεί ως φρένο, περιορίζοντας την ανάγκη χρησιμοποίησης των κανονικών φρένων μόνο σε πολύ απαιτητικές καταστάσεις. Η επαναφόρτιση των μπαταριών γίνεται σε 8 ώρες από κοινή οικιακή πρίζα και σε λιγότερο από μία ώρα σε ειδικό ταχυφορτιστή. Για όσους επιθυμούν μεγαλύτερη αυτονομία η BMW θα προσφέρει και μία έκδοση με «επέκταση αυτονομίας», δηλαδή με ένα μικρό 2κύλινδρο βενζινοκινητήρα 650 κ.εκ. με 34 ίππους που προέρχεται από το σκούτερ C 600 και θα φορτίζει τις μπαταρίες όταν αδειάζουν. Το ρεζερβουάρ βενζίνης θα χωράει 9 λίτρα και η αυτονομία του αυτοκινήτου σ' αυτήν την περίπτωση θα είναι 240-300 χιλιόμετρα και μέχρι 340 χιλιόμετρα με τον πιο οικονομικό τρόπο οδήγησης. Οι πωλήσεις της i3 θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη το Νοέμβριο και στις ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο και η τιμή της στην Ευρώπη θα ξεκινάει από 34.950 ευρώ.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - BMW i3

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
     

   
     
   

BMW σειρά 4 Coupe

BMW σειρά 4 Coupe - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Η σειρά 4 Coupe αποτελεί στην ουσία την έκδοση κουπέ της νέας σειράς 3, αντικαθιστώντας την παλιά σειρά 3 Coupe (από την οποία είναι φυσικά μεγαλύτερη, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα νέα μοντέλα). Η νέα ονοματολογία συμβολίζει την αυτόνομη σχεδίαση του 2θυρου αυτοκινήτου, ανεξάρτητα από το σεντάν της σειράς 3, καθώς και μία μεγαλύτερη τεχνική διαφοροποίηση από τη σειρά 3, όπως π.χ. με τα προαιρετικά εμπρός φώτα τεχνολογίας LED. Τα βασικά τεχνικά στοιχεία των δύο αυτοκινήτων φυσικά είναι ίδια, με κοινό «δάπεδο», αναρτήσεις και κινητήρες, με το λανσάρισμα της σειράς 4 Coupe να γίνεται κατ' αρχάς με τον 2λιτρο τούρμπο των 245 ίππων για την 428i και τον 3λιτρο 6κύλινδρο τούρμπο των 306 ίππων για την 435i από πλευράς βενζινοκινητήρων και το νέο 2λιτρο των 184 ίππων για την 420d από πλευράς ντίζελ. Το κιβώτιο είναι χειροκίνητο εξάρι, ενώ προαιρετικά προσφέρεται και το αυτόματο των 8 ταχυτήτων και οι 428i και η 435i θα προσφέρονται και σε τετρακίνητες εκδόσεις xDrive. Αργότερα μέσα στη χρονιά θα προστεθούν στη γκάμα η 420i με το 2λιτρο των 184 ίππων και δύο 6κύλινδρες 3λιτρες ντίζελ, η 430d με 258 ίππους και η 435d με 313 ίππους.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - BMW σειρά 4 Coupe

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

BMW X5

BMW X5 - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Η νέα γενιά της X5, σε αντίθεση με τις υπερβολές των τελευταίων ετών από όλους σχεδόν τους κατασκευαστές στην αύξηση του μεγέθους των αυτοκινήτων, παραμένει στα ίδια περίπου επίπεδα από πλευράς εξωτερικών διαστάσεων (ίδιο μεταξόνιο, μόλις 3 εκατοστά μεγαλύτερο μήκος), αν και η BMW υπόσχεται ακόμα πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Η θέση οδήγησης βρίσκεται πλέον ακόμα πιο ψηλά (αυτό άλλωστε είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που επιδιώκουν οι αγοραστές αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου), ο εξοπλισμός έχει εμπλουτιστεί με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει από πλευράς ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, πληροφόρησης και άνεσης (από πρόσβαση στο Internet μέχρι αυτόματο cruise control κι από σύστημα ανίχνευσης πεζών ακόμα και τη νύχτα μέχρι οθόνη που προσφέρει περιφερειακή ορατότητα 360 μοιρών), ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 30 λίτρα, φτάνοντας τα 650 συνολικά, ενώ η πίσω πόρτα είναι αυτόματη. Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με τρεις διαφορετικούς κινητήρες, ένα V8 4,4 λίτρων με 450 ίππους για τη βενζινοκίνητη X5 50i και δύο ντίζελ, 6κύλινδρο 3λιτρο με 258 ίππους για την X5 30d και τον ίδιο κινητήρα σε έκδοση με τρεις υπερσυμπιεστές και 381 ίππους για την X5 M50d. Το Δεκέμβριο η γκάμα θα επεκταθεί με την προσθήκη των εκδόσεων 35i, 40d και 25d. Όλοι οι κινητήρες καλύπτουν τις νέες ευρωπαϊκές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 6 που θα τεθούν σε ισχύ από το 2014. Το κιβώτιο είναι το αυτόματο οκτάρι της BMW, ενώ όλες οι εκδόσεις (εκτός από τη μελλοντική «βασική» 25d) είναι τετρακίνητες (xDrive). Το ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος είναι 20,9 εκατοστά.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - BMW X5

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

BMW i8

BMW i8 - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Το υβριδικό σπορ (2+2 θέσεων) αυτοκίνητο i8 αποτελείται πρακτικά από δύο ξεχωριστές «πλατφόρμες». Αυτή με τον χαρακτηρισμό Drive Module αφορά ουσιαστικά το σύνολο του μηχανικού και τεχνολογικού υπόβαθρου του αυτοκινήτου, ξεκινώντας με το αλουμινένιο «πάτωμα» στο οποίο ενσωματώνονται η ανάρτηση, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, ο ηλεκτροκινητήρας, οι μπαταρίες και βέβαια όλο το υδραυλικό και ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου, ενώ πάνω σ' αυτό είναι τοποθετημένο το κατασκευασμένο από σύνθετο υλικό (πλαστικό ενισχυμένο με αναθρακονήματα) αμάξωμα. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, που δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς, είναι τοποθετημένος στο κέντρο και είναι ο ολοκαίνουργιος 3κύλινδρος TwinPower Turbo χωρητικότητας μόλις 1,5 λίτρου και ισχύος... 231 ίππων, που κάνει την πρεμιέρα του στην i8 αλλά σίγουρα στο μέλλον θα μας απασχολήσει αρκετά και σε άλλες εφαρμογές. Η i8 είναι τετρακίνητη, με τους εμπρός τροχούς να κινούνται από τον ηλεκτροκινητήρα), ενώ η ανεξάρτητη λειτουργία των δύο κινητήριων συνόλων προσφέρει και μια συνολική ισχύ ίση με το άθροισμα της απόδοσής τους ή αλλιώς 362 ίππους και κυρίως την τεράστια ροπή των 58 kgm. Σημαντικό στοιχείο πάντως είναι η δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα με ταχύτητα έως 120 χλμ./ώρα και για απόσταση έως 35 χλμ. (με πλήρως φορτισμένη μπαταρία, η οποία φορτίζεται και από την «πρίζα») με την i8 σε αυτή τη φάση λειτουργίας να είναι προσθιοκίνητη.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - BMW i8

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

Changan CS75

Changan CS75 - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Η κινεζική εταιρεία Changan παρουσίασε Φρανκφούρτη ένα νέο μεσαίο αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου, με το όνομα CS75. Η Changan είναι μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας, με παραγωγή περίπου 2 εκατομμυρίων οχημάτων το 2012, μία κρατική εταιρεία η οποία έχει συνεργαστεί ως τώρα με αρκετές ευρωπαϊκές και αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για την κατασκευή και προώθηση των προϊόντων της. Επίσης έχει εισέλθει και στον τομέα της αυτόνομης κατασκευής οχημάτων εδώ και χρόνια. Μάλιστα το 2011 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης με το Eado, ένα μικρό σεντάν. Τώρα, επιστρέφει με το CS75, το οποίο θα αρχίσει να πωλείται στην Κίνα το 2014. Χρησιμοποιεί υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.8, που αποδίδει 177 ίππους, ροπή 23,4 kgm σταθερά από τις 1.700 ως τις 5.000 στροφές και συνδυάζεται με εξάρι αυτόματο κιβώτιο. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται το ESP, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών και 6 αερόσακοι. Η εταιρεία τονίζει ιδιαίτερα την προσπάθεια που έχει κάνει στον τομέα της ηχομόνωσης, αλλά και της άνεσης γενικότερα.

 

Chevrolet Camaro Convertible

Chevrolet Camaro Convertible - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Το αμερικάνικο «τέρας», ο θρύλος της άλλης όχθης του Ατλαντικού προσφέρεται πλέον και σε «ανοιχτή» έκδοση προς τέρψιν όλων όσων τη θαυμάζουν και η General Motors αποφάσισε να κάνει την πρεμιέρα του στην Ευρώπη, για να τονώσει την εικόνα της μάρκας. Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με κινητήρα V8 6,2 λίτρων και ισχύος 432 ίππων που συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 5,4 δευτερόλεπτα με το χειροκίνητο κιβώτιο και 5,6 δευτερόλεπτα με το αυτόματο. Στα πρότυπα της Coupe έκδοσης, η Cabrio υιοθέτησε επίσης τους νέους προφυλακτήρες με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα για ευνόητους λόγους, πιο λεπτή γρίλια, εισαγωγές αέρα στο καπό, νέα φωτιστικά σώματα καθώς και αναβαθμισμένο εσωτερικό, προερχόμενα τα περισσότερα από την ZL1. Η Chevrolet προσφέρει 3 χρόνια εγγύησης στην Camaro.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Chevrolet Camaro Convertible

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Honda Civic Tourer

Honda Civic Tourer - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Το αεροδυναμικό και μοντέρνο προφίλ του Civic Tourer δεν επηρεάζει την πρακτικότητά του. Το αυτοκίνητο έχει απαράμιλλη εσωτερική ευρυχωρία, με χώρος αποσκευών... 624 λίτρων!! Το Civic Tourer θα διατίθεται με τον κινητήρα ντίζελ 1.6 i-DTEC ή με τον βενζινοκινητήρα 1.8 i-VTEC σε συνδυασμό με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο. Ένα νέο σύστημα προσαρμοζόμενων πίσω αμορτισέρ (Adaptive Damper System - ADS) θα συμβάλλει στην αύξηση της ευστάθειας και της άνεσης σε ποικίλες συνθήκες φορτίου και οδήγησης. Το Civic Tourer θα κατασκευάζεται το εργοστάσιο της Honda στη Μ. Βρετανία και θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη στις αρχές του 2014. Το σύστημα των προσαρμοζόμενων πίσω αμορτισέρ περιλαμβάνει τρεις ρυθμίσεις - comfort, normal και dynamic, οι οποίες έχουν εξελιχθεί με κριτήριο τη βέλτιστη ευστάθεια και άνεση σε ποικίλες συνθήκες οδήγησης και φορτίου.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Honda Civic Tourer

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

Hyundai i10

Hyundai i10 - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Το νέο i10 βασίζεται στην πλατφόρμα ΒΑ της Hyundai, σχεδιάστηκε στο ευρωπαϊκό σχεδιαστικό κέντρο της εταιρείας και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Hyundai στην Τουρκία. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τους γνωστούς κινητήρες βενζίνης 1 και 1,2 λίτρων με 66 και 87 ίππους αντίστοιχα. Ο κινητήρας του 1 λίτρου θα προσφέρεται και σε εργοστασιακή έκδοση με υγραέριο και ισχύ 67 ίππων. Οι διαστάσεις του νέου μικρού της Hyundai, το τοποθετούν μεταξύ του τρέχοντος i10 και του αμέσως μεγαλύτερου i20. Το μήκος του έχει αυξηθεί κατά 80 χιλιοστά, το μεταξόνιο κατά 5 χιλιοστά, ενώ το πλάτος του είναι κατά 65 χιλιοστά μεγαλύτερο σε σχέση με το παρελθόν, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτεροι χώροι στην καμπίνα σε σχέση με πριν, αλλά και καλύτερη σταθερότητα στο δρόμο. Μόνο το συνολικό ύψος του έχει μειωθεί κατά 50 χιλιοστά. Ο χώρος αποσκευών έχει επίσης αυξηθεί κατά 10 % φτάνοντας πλέον τα 252 λίτρα, τιμή που φλερτάρει με αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας, ενώ οι άνθρωποι της κορεατικής εταιρίας τονίζουν τη βελτίωση της ακαμψίας του αυτοκινήτου και της ηχομόνωσης, καθώς και την αναβάθμιση του εξοπλισμού του, που περιλαμβάνει ESP και 6 αερόσακους. Το i10 θα καλύπτεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Hyundai i10

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

Kia Soul

Kia Soul - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Η Kia παρουσίασε το νέο Soul, οι πωλήσεις του οποίου στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2014. Ανανεωμένο σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο διατηρεί τη βασική σχεδιαστή φιλοσοφία στην οποία βασίστηκε το προηγούμενο, δηλαδή το ψηλό και τετράγωνο αμάξωμα, με τα ψηλά τοποθετημένα πίσω φώτα. Πρόκειται πάντως για ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο, το οποίο είναι βασισμένο και σε νέα «πλατφόρμα», αυτή του νέου Kia cee'd. Σύμφωνα με την εταιρεία το νέο αμάξωμα έχει ακαμψία μεγαλύτερη κατά 29%, ενώ ο θόρυβος στο εσωτερικό του είναι μειωμένος κατά 3 ντεσιμπέλ, γεγονός που δείχνει βελτίωση της ηχομόνωσης και την ποιότητας του εσωτερικού γενικότερα. Οι χώροι για επιβάτες είναι μεγαλύτεροι, όπως και ο χώρος αποσκευών, που φτάνει τα 354 λίτρα, διαθέτοντας επίσης και επιπλέον χώρο ενδοδαπέδιας αποθήκευσης. Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη, η επιλογή θα είναι ανάμεσα στους γνωστούς κινητήρες 1.6 βενζίνης ή ντίζελ της Kia και χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με 6 σχέσεις.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Kia Soul

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

Peugeot 308

Peugeot 308 - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Βασισμένο στη νέα ευέλικτη «σπονδυλωτή» πλατφόρμα EMP2 της εταιρείας, το νέο 308 είναι ένα μικρομεσαίο χάτσμπακ μήκους 4,25 μ. (2,5 εκατοστά λιγότερο από το προηγούμενο, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι η Peugeot αρνείται να ακολουθήσει το αδιέξοδο  της συνεχούς αύξησης των διαστάσεων των νέων μοντέλων). Το ενδιαφέρον είναι ότι προσφέρει ένα τεράστιο με τα δεδομένα της κατηγορίας χώρο αποσκευών, που φτάνει τα... 470 λίτρα, θυμίζοντας περισσότερο μεσαίο σεντάν! Εξίσου ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι το βάρος του είναι σημαντικά μειωμένο (κατά 140 κιλά) από αυτό του υπάρχοντος μοντέλου. Κάτι που βελτιώνει βέβαια σημαντικά τις επιδόσεις και την οικονομία του αυτοκινήτου, όπως και τις εκπομπές CO2, με αποτέλεσμα να υπάρχει έκδοση με μόλις 85 g/km, που μάλλον αποτελεί νέο ρεκόρ για μη υβριδικό μικρομεσαίο αυτοκίνητο. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τους ήδη γνωστούς 1.2 με 82 ίππους και 1.6 με 125 ή τούρμπο και 155 ίππους από πλευράς βενζίνης  και 1.6 με 92 ή 115 ίππους από πλευράς ντίζελ. Το ενδιαφέρον σχεδιαστικά εσωτερικό χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη κεντρική οθόνη αφής 9,7'' για τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών. Τα πίσω φώτα είναι τεχνολογίας LED, ενώ στις ακριβότερες εκδόσεις αντίστοιχης τεχνολογίας θα είναι και τα μπροστινά φώτα.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Peugeot 308

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

Skoda Rapid Spaceback

Skoda Rapid Spaceback - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Βασισμένο στο σεντάν Rapid, με το οποίο έχει το ίδιο μεταξόνιο και αντίστοιχους εσωτερικούς χώρους, το Rapid Spaceback (το πρώτο μικρομεσαίο χάτσμπακ στη γκάμα της Skoda) έχει συνολικό μήκος μικρότερο κατά 18 εκατοστά. Ενδιαφέρον είναι ότι συνεχίζει την παράδοση τη Skoda να προσφέρει στα αυτοκίνητά της κορυφαίους χώρους αποσκευών για την κατηγορία τους, προσφέροντας ένα πορτ μπαγκάζ χωρητικότητας 415 λίτρων, που είναι πράγματι εξαιρετική για μικρομεσαίο χάτσμπακ και καλύπτει άνετα τις ανάγκες μια οικογένειας. Είναι προφανές ότι η Skoda στοχεύει στις νέες οικογένειες, που θέλουν ένα αυτοκίνητο πρακτικό και ευρύχωρο, αλλά περισσότερο νεανικό από τα παραδοσιακά σεντάν. Η πανοραμική ηλιοροφή που είναι διαθέσιμη στον έξτρα εξοπλισμό είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο του έξτρα εξοπλισμού, που τονίζει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν προσφέρεται ως συμβιβασμός αλλά ως συνειδητή επιλογή. Το Rapid Spaceback θα προσφέρεται με τέσσερις διαφορετικούς βενζινοκινητήρες και δύο ντίζελ με ισχύ από 75 ως 122 ίππους, μεταξύ των οποίων και τον 1.6 TDI των 90 ίππων (για πρώτη φορά σε Rapid), που έχει εκπομπές CO2 99 γρ./χλμ., και στην Ελλάδα θα απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Skoda Rapid Spaceback

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Μοντέλα που ανανεώθηκαν: Alfa Romeo Giulietta

Μοντέλα που ανανεώθηκαν: Alfa Romeo Giulietta - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Η Alfa Romeo παρουσίασε στη  Φρανκφούρτη την ελαφρά ανανεωμένη Giulietta. Οι πωλήσεις του μικρομεσαίου ιταλικού μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Οκτώβριο. Το μοντέλο του 2014 χαρακτηρίζεται από διακριτικές εξωτερικές αλλαγές όπως φυσιολογικά αναμενόταν, οι οποίες εστιάζονται στις γρίλιες της μάσκας και στα φώτα ομίχλης. Επίσης, στη γκάμα της προστίθενται τρία νέα χρώματα (Bronze, Anodizzato Blue, Moonlight Pearl). Στο εσωτερικό υπάρχουν επίσης μικρές αλλαγές, όπως το νέας σχεδίασης τιμόνι. Σε ότι αφορά στα κινητήρια σύνολα, η ανανεωμένη Giulietta θα διατίθεται εκτός των άλλων και με τον νέο δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα JTDM 2 των 150 ίππων, ο οποίος αναμένεται να ταιριάζει γάντι στο σπορτίφ χαρακτήρα της μικρομεσαίας Alfa, ενώ παράλληλα θα αποδειχθεί και οικονομικός σε λειτουργία.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Μοντέλα που ανανεώθηκαν: Alfa Romeo Giulietta

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Opel Insignia

Opel Insignia - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Η ανανέωση του Insignia προχωρεί πολύ περισσότερο από ένα απλό "facelift", αφού εκτός από τις συνηθισμένες αλλαγές σε σχεδιαστικές λεπτομέρειες, χρώματα και υλικά που γίνονται στην ανανέωση κάθε μοντέλου, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα υπάρχουν και νέοι κινητήρες. Συγκεκριμένα, στη γκάμα του αυτοκινήτου προτίθεται ο νέος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού 1.6 SIDI των 170 ίππων, ενώ θα εξακολουθήσει να διατίθεται ο 2λιτρος SIDI των 250 ίππων. Από πλευράς ντίζελ, προστίθεται ο νέος 2λιτρος CDTI, σε εκδόσεις 120 και 140 ίππων, με εκπομπές CO2 μόλις 99 g/km, που τον απαλλάσσουν από τα τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Ο κορυφαίος ντίζελ της γκάμας θα είναι ο 2λιτρος BiTurbo των 195 ίππων. Η Opel θα προσφέρει επίσης και μία έκδοση με υγραέριο, με κινητήρα 1.4 τούρμπο 140 ίππων. Και φυσικά το ανανεωμένο insignia θα διαθέτει και νέες προσθήκες στον εξοπλισμό του, σε συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, τα οποία εξελίσσονται ραγδαία πλέον στην αυτοκινητοβιομηχανία.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Opel Insignia

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Renault Megane

Renault Megane - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Η Renault παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του Megane. Η τελευταία φορά που ανανεώθηκε το Megane ήταν στην έκθεση της Γενεύης το 2012, με τους ανθρώπους της γαλλικής εταιρίας να επιλέγουν και πάλι να φρεσκάρουν για ακόμη μια φορά το αυτοκίνητο αντί να το αντικαταστήσουν πλήρως. Κάτι που αποδεικνύει περίτρανα πόσο καλά μελετημένη ήταν από την αρχή η συγκεκριμένη γενιά Megane. Η ανανέωση αφορά και τις τέσσερις εκδόσεις του (Hatchback, Coupe, Estate, RS), με κύριο γνώρισμα τον αναθεωρημένο εμπρός προφυλακτήρα, τη νέα γρίλια, το νέο καπό καθώς και τα νέα φωτιστικά σώματα, με τα Megane RS και Megane GT να διαθέτουν σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα και μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά περιμετρικά τους. Οι πωλήσεις των ανανεωμένων Megane θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014. Αλλαγές στους κινητήρες δεν προβλέπονται αφού οι υπάρχοντες και αποδοτικοί είναι και καλύπτουν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Renault Megane

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

BMW σειρά 5

BMW σειρά 5 - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Η BMW προχώρησε στην ανανέωση του μεσαίου της σεντάν, της σειράς 5, σε όλες τις εκδόσεις της μάλιστα, συμπεριλαμβάνοντας και τις 5 GT και Μ5. Οι γνωστές επεμβάσεις σε μάσκα, προφυλακτήρες και φώτα που γίνονται στα "facelift" έγιναν κι εδώ, ενώ η αναβάθμιση στα μπροστινά φώτα περιλαμβάνει στάνταρ φωτιστικά σώματα με ξένον σε όλες τις εκδόσεις και προαιρετικά προσαρμοζόμενα φώτα τεχνολογίας LED. Ταυτόχρονα, η διαφοροποιημένη σχεδίαση του πίσω μέρους της 5 Gran Turismo αύξησε τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ κατά 60 λίτρα, φτάνοντάς την συνολικά στα 500. Μικροεπεμβάσεις έχουν γίνει επίσης και στο εσωτερικό, για βελτίωση της αίσθησης ποιότητας και τη χρηστικότητας των αποθηκευτικών χώρων. Οι κινητήρες έχουν δεχτεί κάποιες επεμβάσεις για μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων και πλέον όλοι πληρούν τις νέες ευρωπαϊκές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6, που θα τεθούν σταδιακά σε ισχύ από το φθινόπωρο του 2014. Το «πακέτο» τεχνολογιών EfficientDynamics για τη μείωση της κατανάλωσης συμπεριλαμβάνει τώρα και μία λειτουργία απομόνωσης του κινητήρα όταν το αυτοκίνητο κινείται «με τη φόρα», ενώ ο αεροδυναμικός συντελεστής Cx της σεντάν έκδοσης μειώθηκε στο 0,25. Η γκάμα των συστημάτων παραγωγής και μετάδοσης ισχύος δέχθηκε και νέες προσθήκες, με την έκδοση 518d με 2λιτρο κινητήρα 143 ίππων να αποτελεί τη νέα βασική έκδοση ντίζελ, ενώ υπάρχει πλέον και μία τετρακίνητη (xDrive) έκδοση της 520d για τις σεντάν και στέισον. Ο κορυφαίος κινητήρας της σειράς είναι ένας νέος V8 4,4 λίτρων με τούρμπο διπλής εισαγωγής (TwinPower), που αποδίδει 440 ίππους. Νέες ρυθμίσεις έγιναν επίσης και στις αναρτήσεις, ενώ οι Touring και Gran Turismo έχουν στάνταρ αερανάρτηση πίσω, αυτορυθμιζόμενη για διατήρηση σταθερού ύψους από το έδαφος. Για την M5 υπάρχει πλέον κι ένα προαιρετικό «αγωνιστικό πακέτο» (Competition Package), που αυξάνει την ισχύ του κινητήρα 4.4 στους 575 ίππους.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - BMW σειρά 5

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Dacia Duster

Dacia Duster - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Η Dacia παρουσίασε στη Φρανκφούρτη το ανανεωμένο Duster. Το αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου της ρουμάνικης θυγατρικής της Renault έχει υποστεί αρκετές αισθητικές αλλαγές, ιδιαίτερα στο εμπρός μέρος, με τη νέα μάσκα και τα νέα φωτιστικά σώματα, ενώ διαθέτει νέες μπάρες οροφής και νέες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Πίσω υπάρχουν επίσης νέα φώτα και νέα απόληξη εξάτμισης. Η ανανέωση δεν περιλαμβάνει αλλαγές σε μηχανικά μέρη, τα οποία είναι δοκιμασμένα και αξιόπιστα, αλλά είναι μια ευκαιρία για αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση του αυτοκινήτου, ώστε ν' ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του ευρωπαϊκού κοινού, αφού οι πωλήσεις της εταιρείας αυξάνονται συνεχώς και στη δυτική Ευρώπη, όπου το κοινό είναι περισσότερο απαιτητικό.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Dacia Duster

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Seat Leon ST

Seat Leon ST - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Μετά το 3θυρο SC που εμφανίστηκε το Μάρτιο στη Γενεύη, η Seat παρουσίασε στη Φρανκφούρτη και μία έκδοση «στέισον» του Leon, ολοκληρώνοντας έτσι μία πλήρη γκάμα στη μικρομεσαία κατηγορία, που καλύπτει ένα μεγάλος εύρος διαφορετικών αναγκών. Με μήκος 4,54 μ. το Leon ST, όπως ονομάζεται, μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με τα άλλα Leon και το σημαντικό πλεονέκτημά του είναι ο τεράστιος χώρος αποσκευών, που έχει χωρητικότητα 587 λίτρων. Με βάρος μόλις 45 κιλά μεγαλύτερο από αυτό του 5θυρου Leon, το ST προσφέρει αντίστοιχου επιπέδου επιδόσεις. Οι κινητήρες που χρησιμοποιεί είναι ήδη γνωστοί από τα άλλα μοντέλα της σειράς, ντίζελ ή βενζίνης, όλοι υπερτροφορδοτούμενοι και με άμεσο ψεκασμό, με κυβισμό που κυμαίνεται από 1,2 έως 2 λίτρα και ισχύ από 86 ως 184 ίππους. Το Leon ST θ' αρχίσει να διατίθεται στην ελληνική αγορά από τις αρχές του 2014.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Seat Leon ST

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Porsche 918 Spyder

Porsche 918 Spyder - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Την απάντησή της στη Ferrari και τη McLaren για τα υβριδικά υπεραυτοκίνητα LaFerrari και P1 έδωσε η Porsche, παρουσιάζοντας την τελική έκδοση της υβριδικής 918 Spyder, ενός σπορ αυτοκινήτου που αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τα μελλοντικά μοντέλα της Porsche. Η πρόθεση της Porsche είναι να κατασκευάσει μόνο 918 αυτοκίνητα από αυτό το μοντέλο, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο πρωτότυπο που έδειξε η γερμανική εταιρεία στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2010. Από το 2011 η Porsche έχει ανοίξει βιβλίο προπαραγγελιών για την 918 και αρκετοί πελάτες το έχουν ήδη παραγγείλει. Πρόκειται για ένα διθέσιο ανοιχτό αυτοκίνητο με τον βενζινοκινητήρα V8 των 4,6 λίτρων και των 580 ίππων στο κέντρο. Επιπλέον, υπάρχουν και δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας 116 ίππων στον εμπρός άξονα και ένας 129 ίππων στον πίσω και η συνδυασμένη ισχύς του αυτοκινήτου φτάνει τους 795 ίππους. Το κιβώτιο είναι το PDK των 7 ταχυτήτων με το διπλό συμπλέκτη, ενώ οι αναρτήσεις είναι με διπλά ψαλίδια εμπρός και σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί και μόνο ως ηλεκτρικό, με αυτονομία 25 χιλιομέτρων όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη (η φόρτισή της μπορεί να γίνει και απευθείας από το δίκτυο), ενώ οι τυποποιημένες εκπομπές CO2 είναι μόλις 70 g/km! Για τις επιδόσεις της 918 η Porsche αναφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3'', 0-200 χλμ./ώρα σε 9'' και μέγιστη ταχύτητα 325 χλμ./ώρα με το πλήρες σύστημα παραγωγής ισχύος και 150 χλμ./ώρα μόνο με ηλεκτροκίνηση.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Porsche 918 Spyder

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Nissan X-Trail

Nissan X-Trail - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Το νέο X-Trail έχει διαφοροποιηθεί αισθητικά από το προηγούμενο, υιοθετώντας ένα στιλ που θυμίζει περισσότερο "Crossover" παρά «καθαρόαιμο» εκτός δρόμου. Οι περισσότερες εκδόσεις θα είναι 7θέσιες, με την πίσω σειρά καθισμάτων να αναδιπλώνεται στο δάπεδο του χώρου αποσκευών. Το αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου της Nissan υιοθετεί τo προηγμένo ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης ALL MODE 4x4i της εταιρείας, το οποίο ελέγχεται μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα και προσφέρει τη δυνατότητα δικίνητης και τετρακίνητης επιλογής (η τελευταία σε αυτόματη ή συνεχή εμπλοκή). Το σύστημα παρακολουθεί συνεχώς το άνοιγμα του γκαζιού, την ταχύτητα και τη ροπή του κινητήρα για την πρόβλεψη του σπιναρίσματος των τροχών και τη διανομή ροπής μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, όπως απαιτείται, σε ταχύτητες έως και 80 χλμ./ώρα. Πάνω από αυτή την ταχύτητα, το σύστημα αντιδρά στην ολίσθηση των τροχών, για να αποκαταστήσει την πρόσφυση. Τέσσερα ηλεκτρονικά συστήματα έχουν σχεδιαστεί, για να κάνουν τη ζωή με το X-Trail πιο άνετη και ακόμη πιο ασφαλή. Τα δύο είναι παγκόσμιες πρωτιές και ένα τρίτο έχει εφαρμοστεί στο Infiniti M. Το πρώτο από αυτά (Active Ride Control) παρακολουθεί την επιφάνεια του δρόμου για την ανίχνευση ανωμαλιών που θα μπορούσαν να διαταράξουν την οδήγηση και μεταβάλλει την απόσβεση, ανάλογα με το βαθμό ενόχλησης. Το δεύτερο είναι το Active Engine Brake, ενώ το τρίτο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό κατά την οδήγηση σε ολισθηρούς και βρεγμένους δρόμους. Το αυτοκίνητο, με διαφοροποιημένα τεχνικά χαρακτηριστικά κυρίως ως προς τους κινητήρες του, (υπάρχει πλέον διαθέσιμος και ο 1.6 του ομίλου σε βενζίνη και πετρέλαιο εκτός του κλασικού δίλιτρου) θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2014.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Nissan X-Trail

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

Mercedes GLA

Mercedes GLA - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Οι πωλήσεις του μικρού αυτοκινήτου ελεύθερου χρόνου της Mercedes, που βασίζεται στο δάπεδο της νέας A Class, θα ξεκινήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στο πρώτο μισό του 2014. Το μικρό "crossover" της γερμανικής φίρμας έχει μήκος 4,42 μ., πλάτος 1,80 μ., και ύψος 1,49 μ., γεγονός που το καθιστά ελάχιστα μεγαλύτερο από την χάτσμπακ έκδοση της A-Class, ενώ το μεταξόνιο παραμένει ίδιο με της μικρής Mercedes στα 2,69 μ. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 421 λίτρα, καλύπτοντας έτσι τις οικογενειακές ανάγκες και προσδιορίζοντας το στόχο του αυτοκινήτου σε ό,τι αφορά το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Η Mercedes τονίζει την πολύ καλή αεροδυναμική του αυτοκινήτου, που έχει συντελεστή Cx μόλις 0,29. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει δύο βενζινοκινητήρες τούρμπο 1,6 και 2 λίτρων με ισχύ 156 και 211 ίππους αντίστοιχα, ενώ από πλευράς ντίζελ θα είναι διαθέσιμος ο 2.2 σε εκδόσεις 136 και 170 ίππων. Το κιβώτιο θα είναι χειροκίνητο εξάρι ή το ημιαυτόματο επτάρι διπλού συμπλέκτη 7G-DCT.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Mercedes GLA

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

Audi A8

Audi A8 - Έκθεση Φρανκφούρτης 2013
Ανανέωση για τη ναυαρχίδα της Audi, με την εταιρεία να τονίζει ιδιαίτερα την εξαιρετική επίδοσή της στο θέμα της εκτεταμένης χρήσης αλουμινίου στην κατασκευή του, γεγονός που συγκρατεί το βάρος της μεγάλης λιμουζίνας πολύ κάτω από τους 2 τόνους. Μια σημαντική τεχνολογική καινοτομία που προσφέρεται προαιρετικά, είναι τα μπροστινά φώτα Matrix LED, καθένα από τα οποία αποτελείται από 25 διαφορετικούς «λαμπτήρες» LED, που ανάβουν, σβήνουν ή αυξομειώνουν την έντασή τους ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο, μεταβάλλοντας έτσι την ένταση του φωτισμού εμπρός από το αυτοκίνητο ανάλογα με τις συνθήκες. Οι τέσσερις υπάρχοντες κινητήρες (βενζίνης 3λιτρος TFSI με 310 ίππους και 4λιτρος TFSI με διπλό τούρμπο και 435 ίππους και ντίζελ 3λιτρος TDI με 258 ίππους και 4.2 με 385 ίππους) διατηρούνται και συμπληρώνονται με τρεις νέες εκδόσεις. Η ναυαρχίδα της γκάμας θα είναι το A8 L W12, με 12κύλινδρο κινητήρα 6,3 λίτρων σε διάταξη W, που αποδίδει 500 ίππους. Στη λειτουργία με χαμηλό φορτίο οι 6 κύλινδροι απενεργοποιούνται, για μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Το S8, η πιο σπορ έκδοση του A8, χρησιμοποιεί ένα 4λιτρο βενζινοκινητήρα TFSI με 520 ίππους, ενώ υπάρχει και μία υβριδική έκδοση με 2λιτρο βενζινοκινητήρα TFSI, συνδυασμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα, οι οποίοι αποδίδουν συνολικά 245 ίππους. Με πλήρως φορτισμένη μπαταρία το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγηθεί επί 3 χιλιόμετρα ως ηλεκτρικό. Το κιβώτιο που χρησιμοποιείται στο ανανεωμένο A8 είναι ένα αυτόματο Tiptronic 8 ταχυτήτων. Φυσικά το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Audi A8

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   


  UP