ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ :: Έκθεση Φρανκφούρτης :: 2019 ::

Έκθεση Φρανκφούρτης 2019

Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο!
Θα ξεκινήσουμε την εισαγωγή της παρουσίασης της φετινής έκθεσης, με τον επίλογο της παρουσίασης της προηγούμενης: «Εύλογα λοιπόν αρχίζει να αναρωτιέται κανείς, αν πρέπει οι οργανωτές των εκθέσεων να αρχίσουν να προβληματίζονται για σοβαρές αλλαγές, πριν αρχίσουμε να πηγαίνουμε σε εκθέσεις όπου θα λείπουν οι μισές εταιρείες…», καταλήγαμε το φθινόπωρο του 2017. Ε, λοιπόν, φτάσαμε ήδη στο σημείο αυτό μόλις στην επόμενη έκθεση, δύο χρόνια μετά. Στην πραγματικότητα το ξεπεράσαμε, αφού αν υπολογίσουμε τις μάρκες ξεχωριστά, αυτές που ήταν φέτος παρούσες στην Φρανκφούρτη ήταν λιγότερες από εκείνες που έλειπαν! Πάρτε ανάσα: Abarth, Aston Martin, Citroen, DS, Fiat, Ferrari, Jeep, Kia, Lexus, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Rolls-Royce, Subaru, Suzuki, Toyota, Volvo έλαμψαν διά της απουσίας τους, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στις σχεδόν τρεις δεκαετίες που παρακολουθούμε από κοντά τις μεγάλες ευρωπαϊκές διεθνείς εκθέσεις (Γενεύη, Παρίσι, Φρανκφούρτη). Στην ουσία πρέπει σ' αυτές να προσθέσουμε και τη Renault, που δημιούργησε ένα χώρο για την παρουσίαση του νέου Captur, ο οποίος δεν ήταν κανονικό περίπτερο και δεν βρισκόταν στα κτίρια που ήταν οι άλλες εταιρίες, αλλά δημιουργήθηκε μόνο για την μέρα που ήταν αφιερωμένη στους εκπροσώπους του Τύπου και αποσυναρμολογήθηκε αμέσως μετά! Κάτι που επίσης ποτέ δεν έχουμε δει όσα χρόνια παρακολουθούμε τις μεγάλες εκθέσεις της Ευρώπης. Στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, η VW τη μέρα των δημοσιογράφων είχε μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δεν έβαλε το T-Roc Cabriolet, το οποίο όμως τοποθετήθηκε μετά στο περίπτερό της, ώστε να εκτεθεί κατά τις μέρες που είναι ανοιχτές στο κοινό!
Θα τη λέγαμε λοιπόν μάλλον φτωχή τη φετινή έκθεση (υπήρχαν βεβαίως ενδιαφέρουσες πρεμιέρες, αλλά πολύ λιγότερες απ' ότι συνήθως), άλλωστε και οι εταιρείες που ήταν παρούσες είχαν περίπτερα πολύ χαμηλότερου προφίλ απ' ότι παλιότερα, με έμφαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα οποία φαίνεται καθαρά, παρά τις μεγαλοστομίες των παρουσιαστών και των δελτίων Τύπου, ότι δεν ενθουσιάζουν ιδιαίτερα το κοινό, άρα ούτε και τις εταιρείες που θα πρέπει να τα πουλήσουν από τη στιγμή που αναγκάστηκαν να τα δημιουργήσουν εσπευσμένα, μετά την εκβιαστική πίεση που ασκήθηκε από τους κάθε είδους πολιτικούς που παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον. Οπότε, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι, γέμισαν τα περίπτερα τους με ηλεκτρικά αυτοκίνητο, κάτι που σημαίνει -μια και για την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης απαιτούνται δισεκατομμύρια σε έρευνα- ότι υπάρχουν και λιγότερα χρήματα να αφιερωθούν στην εξέλιξη «κανονικών» αυτοκινήτων. Έτσι, τα πραγματικά καινούργια μοντέλα, αυτά που απευθύνονται στο ευρύ κοινό και θα αγοράσει μαζικά ο κόσμος στα αμέσως επόμενα χρόνια, είναι πλέον λιγότερα, η διασπορά των παρουσιάσεών τους σε διεθνείς εκθέσεις κάθε είδους (όχι μόνο αυτοκινήτου πλέον) είναι μεγαλύτερη, εξ ου και η περιορισμένη συμμετοχή σε εκθέσεις σαν της Φρανκφούρτης από όσους δεν έχουν κάτι νέο να δείξουν. Το κόστος συμμετοχής είναι πια τεράστιο, τα διαθέσιμα χρήματα λιγότερα και η διαχείρισή τους πολύ πιο προσεκτική._Π.Φ.


Αποστολή: Πάνος Φιλιππακόπουλος
Επιμέλεια: Πάνος Φιλιππακόπουλος, Γιάννης Τσιρογιάννης

BMW X6

Έκθεση Φρανκφούρτης 2019
Η BMW παρουσίασε τη νέα γενιά του εμβληματικού μεγάλου της κουπέ SUV, που στην πράξη δημιούργησε μια ολόκληρη υποκατηγορία στα υπερυψωμένα αυτοκίνητα, η οποία επεκτάθηκε και προς τα κάτω. Όπως συνηθίζεται σε κάθε νέο μοντέλο, η νέα Χ6 είναι ελαφρά μεγαλύτερη από την προηγούμενη σε μήκος (κατά 2,6 εκατοστά, φτάνοντας συνολικά τα 4,935 μ.), ενώ είναι επίσης ελαφρά φαρδύτερη (κατά 1,5 εκατοστό) και λίγο χαμηλότερη (κατά 6 χιλιοστά). Αυξημένο επίσης κατά 42 χιλιοστά είναι και το μεταξόνιο, που πλησιάζει τα 3 μέτρα (2.975 χιλιοστά). Ο μεγάλος χώρος αποσκευών φτάνει τα 580 λίτρα. Φυσικά το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ στάνταρ είναι οι προβολείς τεχνολογίας LED (προαιρετικά διατίθεται και σύστημα προσαρμοζόμενων προβολέων LED). Το αυτοκίνητο είναι τετρακίνητο και οι αναρτήσεις είναι με διπλά ψαλίδια εμπρός και σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Θα λανσαριστεί με μία επιλογή τεσσάρων διαφορετικών κινητήρων, δύο βενζίνης και δύο ντίζελ. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει ένας 3λιτρος 6κύλινδρος εν σειρά με 340 ίππους κι ένας V8 4,4 λίτρων για την M50i με 530 ίππους. Ένας 3λιτρος 6κύλινδρος εν σειρά ντίζελ προσφέρεται σε έκδοση με 265 ίππους και σε έκδοση 400 ίππων για την M50d. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - BMW X6

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Honda e

Έκθεση Φρανκφούρτης 2019
Το Honda e είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης και εξελίχθηκε, σύμφωνα με την εταιρεία, με βασικό στόχο την απλότητα στη σχεδίαση και την χρήση. Εξωτερικά ξεχωρίζουν τόσο οι περιορισμένες διαστάσεις, όσο και οι δύο πλευρικές κάμερες που αντικαθιστούν τους συνηθισμένους εξωτερικούς καθρέφτες, ενώ στο εσωτερικό δεσπόζουν οι δύο μεγάλες οθόνες αφής 12,3'' στο κέντρο του ταμπλό. Ο ηλεκτροκινητήρας του αυτοκινήτου θα προσφέρεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις ισχύος, με 136 ή 154 ίππους. Σύμφωνα με την εταιρεία η αυτονομία του αυτοκινήτου μπορεί να φτάσει μέχρι τα 220 χιλιόμετρα, ενώ η επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα γίνεται σε περίπου 8''. Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 35,5 kWh και περιγράφονται ως οι πλέον μικρές σε διαστάσεις για την κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η αυτονομία του Honda e είναι 220 χιλιόμετρα και η ιαπωνική εταιρεία κάνει λόγο για φόρτιση των συσσωρευτών έως το 80% μέσα σε 30 λεπτά της ώρας. Οι παραγγελίες σε Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Νορβηγία έχουν ήδη ξεκινήσει.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Honda e

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Hyundai i10

Έκθεση Φρανκφούρτης 2019
Το i10 εξωτερικά φαίνεται ότι είναι αρκετά μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, ωστόσο, οι διαστάσεις του έχουν παραμείνει σχεδόν οι ίδιες με το μήκος του να έχει αυξηθεί μόλις 5 χιλιοστά. Επίσης το νέο μοντέλο είναι 20 χιλιοστά φαρδύτερο και 20 χιλιοστά χαμηλότερο από το προηγούμενο μοντέλο. Πάντως ιδιαίτερα σημαντική είναι η αύξηση των 40 χιλιοστών στο μεταξόνιο. Οι διαθέσιμοι χώροι για τους πίσω επιβάτες έχουν αυξηθεί, όπως επίσης και ο χώρος αποσκευών ο οποίος ανέρχεται στα 252 λίτρα. Στο κέντρο του ταμπλό έχει τοποθετηθεί μια μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών που περιλαμβάνει το σύστημα ψυχαγωγίας το οποίο είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Επιπλέον υπάρχει ασύρματη φόρτιση αλλά και μια έξυπνη εφαρμογή για smartphones, που επιτρέπει την ασύρματη πρόσβαση σε μερικές λειτουργίες του αυτοκινήτου όπως είναι οι ρυθμίσεις για τον έλεγχο του κλιματισμού. Όσον αφορά τα συστήματα ασφαλείας, το i10 θα εφοδιάζεται με σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με δυνατότητα ανίχνευσης και πεζών. Επίσης το μικρό Hyundai θα εξοπλίζεται με σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού, προειδοποίηση ορίου ταχύτητας, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και αυτόματους προβολείς. Το νέο Hyundai i10 θα διατίθεται με τον ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα του 1 λίτρου ο οποίος αποδίδει 67 ίππους. Επίσης θα υπάρχει και ο 1.2 με 83 ίππους. Και τα δύο σύνολα θα συνδυάζονται με ένα 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή με αυτόματο κιβώτιο επίσης 5 σχέσεων. Το καλοκαίρι του 2020 θα προστεθεί στη γκάμα και μία σπορτίφ έκδοση N line, με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του 1 λίτρου σε έκδοση 100 ίππων.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Hyundai i10

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Lamborghini Sián

Έκθεση Φρανκφούρτης 2019
Το νέο υπεραυτοκίνητο της Lamborghini είναι ένα ειδικό μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που θα κατασκευαστεί μόνο σε 63 κομμάτια (συμβολίζοντας το 1963, έτος ίδρυσης της εταιρείας), τα οποία έχουν ήδη πουληθεί! Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την Aventador και χρησιμοποιεί τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 των 6 λίτρων ο οποίος όμως εδώ συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 48 V με 35 ίππους ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων προκειμένου να προσφέρει καλύτερη απόκριση αλλά και μεγαλύτερη απόδοση. Αντί να χρησιμοποιήσει το υπάρχον ήπιο υβριδικό σύστημα των 48 V του VW Group, η Lamborghini αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το ίδιο πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου, εξελίσσοντας ένα σύστημα με υπερπυκνωτές (supercapacitors) σαν αυτό που χρησιμοποιείται στο σύστημα Kers στη Formula 1, το οποίο είναι τρεις φορές πιο ισχυρό από μια μπαταρία του ίδιου μεγέθους, όπως επίσης και τρεις φορές ελαφρύτερο, ενώ έχει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ο ηλεκτροκινητήρας και το συγκεκριμένο σύστημα ζυγίζουν από κοινού 34 κιλά. Η Sián αποδίδει συνολικά 819 ίππους (785 από τον βενζινοκινητήρα) και η εταιρεία αναφέρει πως φτάνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερα από 2,8'', ενώ η μέγιστη ταχύτητά της ξεπερνάει τα 350 χλμ./ώρα.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Lamborghini Sián

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Land Rover Defender

Έκθεση Φρανκφούρτης 2019
To νέο Defender θα προσφέρεται σε δύο μεγέθη αμαξώματος, τις εκδόσεις 90 και 110, με μέχρι 6 θέσεις στην πρώτη περίπτωση και μέχρι 7 στη δεύτερη. Έχει μόνιμη τετρακίνηση, με σύστημα Configurable Terrain Response και μπλοκέ πίσω διαφορικό (προαιρετικά) που το καθιστούν «ατρόμητο» στην εκτός δρόμου χρήση. Η απόσταση από το έδαφος είναι 29,1 εκ. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο και έχει ενδιάμεσο κιβώτιο για κοντές σχέσεις με σύστημα επιλογής τετρακίνησης ανάλογα με το έδαφος (Terrain Response). Στην ανάρτηση υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις ανάλογα με την έκδοση. Το 90 θα έχει αμορτισέρ - ελατήρια, το 110 αερανάρτηση και οι κορυφαίες εκδόσεις του 110 ενεργά ρυθμιζόμενη ανάρτηση (Adaptive Dynamic). Στο εσωτερικό υπάρχουν νέο ψηφιακό ταμπλό, σύστημα ψυχαγωγίας, σύστημα ψηφιακών οργάνων αλλά και τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Οι κινητήρες περιλαμβάνουν ένα τετρακύλινδρο σύνολο 2 λίτρων και 296 ίππων, ένα ήπιο υβριδικό εξακύλινδρο 3 λίτρων και 394 ίππων, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει κι ένα φορτιζόμενο υβριδικό σύστημα. Στους πετρελαιοκινητήρες, το Defender εξοπλίζεται με έναν κινητήρα 2 λίτρων με ισχύ 200 ή 240 ίππων, όπως επίσης και με ένα 3λιτρο με ισχύ 300 ίππων.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Land Rover Defender

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Opel Corsa

Έκθεση Φρανκφούρτης 2019
Το νέο Corsa ξεπερνά σε μήκος τα 4 μέτρα, αναμένεται στην αγορά τον ερχόμενο Νοέμβριο και βασίζεται σε ένα εντελώς νέο πλαίσιο, ελαφρύτερο από το προηγούμενο σχεδόν κατά 100 κιλά στις βασικές εκδόσεις. Το αυτοκίνητο προσφέρει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες συνδεσιμότητας, άνεσης και ασφάλειας. Για πρώτη φορά στην ιστορία του το μικρό γερμανικό μοντέλο θα διαθέτει επίσης στη γκάμα του και ηλεκτρική έκδοση, με ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και αυτονομία της τάξης των 330 χιλιομέτρων στο νέο τυποποιημένο κύκλο δοκιμών. Σε ό,τι αφορά τους συμβατικούς κινητήρες, το παρών θα δώσουν ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 1.2 των 75 ίππων με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και 2 εκδόσεις ισχύος του 3κύλινδρου βενζινοκινητήρα 1.2 τούρμπο, με ισχύ 100 και 130 ίππων αντίστοιχα. Ο πρώτος προσφέρει δυνατότητα επιλογής μεταξύ μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων ή 8τάχυτου αυτόματου, ενώ ο δεύτερος θα συνδυάζεται αποκλειστικά με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Στους ντίζελ θα υπάρχει ο 1.5 με ισχύ 102 ίππων.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Opel Corsa

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Renault Captur

Έκθεση Φρανκφούρτης 2019
Το νέο Captur έχει μεγαλώσει σε μήκος κατά 11 εκατοστά σε σχέση με το προηγούμενο, φτάνοντας συνολικά τα 4,228 μ., ενώ έχει και αυξημένο μεταξόνιο κατά 2 εκατοστά, με αποτέλεσμα την αύξηση των εσωτερικών χώρων. Σημαντικά μεγαλύτερος (κατά 81 λίτρα) είναι και ο χώρος αποσκευών, που φτάνει τα 536 λίτρα και, όπως τονίζει η εταιρεία, είναι ο μεγαλύτερος της κατηγορίας. Σημαντικό στοιχείο επίσης της πρακτικότητας του αυτοκινήτου είναι τα ρυθμιζόμενα κατά μήκος πίσω καθίσματα σε μια διαδρομή 16 εκατοστών. Υπάρχει φυσικά πλήρης αναβάθμιση των κάθε είδους ηλεκτρονικών συστημάτων του αυτοκινήτου, είτε πρόκειται για οδηγικά βοηθήματα και συστήματα ασφαλείας, είτε για συστήματα συνδεσιμότητας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας, με ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η εταιρεία. Το νέο Captur προσφέρεται με μια γκάμα 3 κινητήρων βενζίνης και 2 ντίζελ, με ισχύ από 100 ως 155 ίππους στην πρώτη περίπτωση και 95 ή 115 στη δεύτερη, ενώ τα κιβώτια ταχυτήτων είναι 2 χειροκίνητα 5 ή 6 σχέσεων κι ένα διπλού συμπλέκτη με 7 ταχύτητες. Το 2020 θα παρουσιαστεί επίσης και μία φορτιζόμενη υβριδική έκδοση.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Renault Captur

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

smart ForTwo και ForFour

Έκθεση Φρανκφούρτης 2019
Τα smart ForTwo και ForFour έχουν αρκετές διαφοροποιήσεις στην εμφάνισή τους προκειμένου να υποστηρίξουν τη διαφορετική φιλοσοφία που ακολουθούν στη νέα εποχή τους, όπου θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά. Επιστρέφουν έτσι μετά από χρόνια στην αρχική ιδέα που οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου smart, το οποίο προοριζόταν να είναι ηλεκτρικό. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται πλέον με ηλεκτροκινητήρα 80 ίππων, ενώ οι μπαταρίες του έχουν χωρητικότητα 17,6 kWh. Tα smart EQ έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν τις μπαταρίες τους σε ταχυφορτιστή μέχρι το 80% της συνολικής χωρητικότητάς τους σε λιγότερο από 40 λεπτά της ώρας. Η αυτονομία τους σύμφωνα με τον τυποποιημένο ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών (NEDC) κυμαίνεται από τα 147-159 χιλιόμετρα (ForTwo Coupe) μέχρι τα 140-153 χιλιόμετρα (ForFour).
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - smart ForTwo και ForFour

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
  Forfour
  Forfour

VW ID 3

Έκθεση Φρανκφούρτης 2019
Το ID 3 ξεκινά το χορό της ηλεκτροκίνητης εποχής της VW. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μοντέλο με αναλογίες μικρομεσαίου οικογενειακού αυτοκινήτου, σαν το Golf. Το μακρύ μεταξόνιο σε συνδυασμό με τους κοντούς προβόλους εξασφαλίζουν επιπλέον χώρο στην καμπίνα. Πίσω από το πολυχρηστικό τιμόνι με τους διακόπτες αφής, βρίσκεται μία μικρή ψηφιακή οθόνη που περιλαμβάνει τον πίνακα οργάνων και επιπλέον πληροφορίες. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 380 λίτρα. Το ID.3 βασίζεται στη νέα πλατφόρμα ΜΕΒ, που εξελίχθηκε ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο ηλεκτροκινητήρας του θα έχει ισχύ από 147 έως 201 ίππους, με τη ροπή να είναι ίδια και στις δυο εκδόσεις, 31,6 kgm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ 3 διαφορετικών τύπων μπαταρίας (45 kWh, 58 kWh και 77 kWh). H VW κάνει λόγο για αυτονομία 330, 420 και 550 χιλιομέτρων αντίστοιχα, σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκο τυποποιημένο κύκλο δοκιμών.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - VW ID 3

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

VW T-Roc Cabriolet

Έκθεση Φρανκφούρτης 2019
Με τη συνεχή ανάπτυξη της κατηγορίας των κάθε είδους SUV και Crossover, πολλά από τα οποία άρχισαν μάλιστα να προσφέρονται και σε εκδόσεις κουπέ, ήταν θέμα χρόνου να υπάρξουν και ανοιχτές εκδόσεις τους. Η ανοιχτή έκδοση του T-Roc έχει μαλακή ανοιγόμενη οροφή, η οποία αναδιπλώνεται σε μόλις 9'', ακόμα και εν κινήσει με ταχύτητες μέχρι 30 χλμ./ώρα. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 284 λίτρα. Το αυτοκίνητο προσφέρεται σε προσθιοκίνητη έκδοση με τον 3κύλινδρο χιλιάρη βενζινοκινητήρα TSI των 115 ίππων σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ή με το 4κύλινδρο 1.5 TSI των 150 ίππων σε συνδυασμό με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων. Το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με πτυσσόμενο σύστημα προστασίας των επιβατών σε περίπτωση ανατροπής, που αναπτύσσεται πίσω από τα πίσω καθίσματα, στο ύψος των προσκεφάλων, σε περίπτωση υπέρβασης συγκεκριμένης τιμής πλευρικής επιτάχυνσης ή κλίσης του αυτοκινήτου.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - VW T-Roc Cabriolet

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Audi A5

Έκθεση Φρανκφούρτης 2019 - Μοντέλα που ανανεώθηκαν
Στο A5 η εταιρεία ακολούθησε αντίστοιχα σχεδιαστικά βήματα με αυτά που έγιναν στο ανανεωμένο Α4 που είδαμε λίγους μήνες πριν. Και στο Α5, λοιπόν, οι αλλαγές αφορούν το σχήμα των προφυλακτήρων εμπρός και πίσω καθώς και τη μάσκα. Τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED δεσπόζουν στην πρόσοψη. Ένα νέο σύστημα infotainment, από το οποίο απουσιάζει ο περιστροφικός μοχλός ελέγχου των επιμέρους λειτουργιών, χρησιμοποιεί μια οθόνη των 10,1''. Το Virtual Cockpit των 12,3'' είναι αναβαθμισμένο, ενώ επεμβάσεις έγιναν και στο λογισμικό του συστήματος δορυφορικής πλοήγησης. Η πλειοψηφία των εκδόσεων θα διατίθενται με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης. Στις 4κύλινδρες εκδόσεις, το σύστημα MHEV είναι ενσωματωμένο στο ηλεκτρικό σύστημα των 12 V και στην S TDΙ σε 48 V αντίστοιχα. Η ισχύς θα κυμανθεί από 163 έως 354 ίππους, ενώ στο σύστημα μετάδοσης όλα τα Α5 θα χρησιμοποιούν πλέον 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο S-Tronic, είτε 8άρι Steptronic. Η τετρακίνηση είναι στάνταρ στις τρεις κορυφαίες εκδόσεις και προαιρετική στις υπόλοιπες.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Audi A5

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Opel Astra

Έκθεση Φρανκφούρτης 2019 - Μοντέλα που ανανεώθηκαν
Η ανανέωση του Astra είναι περιορισμένη μεν αισθητικά, με μικρές αλλαγές που απλώς υπενθυμίζουν τη διαδικασία ανανέωσης, αλλά με σημαντικές αλλαγές στα μηχανικά μέρη, με νέα γενιά κινητήρων. Οι συγκεκριμένοι κινητήρες, σε αντίθεση με αυτούς των Corsa, Crossland X και Grandland X, δεν προέρχονται από το γκρουπ PSA, αλλά η σχεδίαση και εξέλιξή τους είχε γίνει από την ίδια την Opel πριν την ένταξή της στο γαλλικό γκρουπ. Από πλευράς βενζινοκινητήρων διατίθεται ένας 1.2 σε εκδόσεις 110 και 130 ίππων κι ένας 1.4 με 145 ίππους, ενώ από πλευράς ντίζελ υπάρχει ένας 1.5 σε εκδόσεις 105 και 122 ίππων. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, ενώ ο ισχυρότερος βενζινοκινητήρας μπορεί να συνδυαστεί και με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT) που προσφέρει και τη δυνατότητα επιλογής επτά σταθερών σχέσεων και ο ισχυρότερος ντίζελ μπορεί να συνδυαστεί με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων. Με την ευκαιρία ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου εμπλουτίστηκε με τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα σε επίπεδο οδηγικών βοηθημάτων και συστημάτων συνδεσιμότητας και πολυμέσων, ενώ υπάρχουν νέα αμορτισέρ με στόχο τη βελτίωση της άνεσης, όπως επίσης και βελτιώσεις στο προαιρετικό σπορ πλαίσιο.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Opel Astra

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

  UP