ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ :: Σαλόνι Γενεύης :: 2015 ::

Σαλόνι Γενεύης 2015

Με το βλέμμα εκτός Ευρώπης
Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι μία από τις δύο μεγάλες ευρωπαϊκές εκθέσεις αυτοκινήτου και σίγουρα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευρωπαϊκή αγορά και για τους κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη. Φέτος όμως, χωρίς να αναιρείται αυτή η ευρωπαϊκή διάσταση, η εικόνα της έκθεσης απεικονίζει μια νέα πραγματικότητα στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με την ανάπτυξη των ασιατικών αγορών και την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας να δημιουργούν νέες ευκαιρίες ιδιαίτερα για τους κατασκευαστές ακριβών αυτοκινήτων. Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τόσο πολλά νέα υπεραυτοκίνητα ακόμα και από πολύ μικρούς εξειδικευμένους κατασκευαστές να κάνουν την πρεμιέρα τους στην Γενεύη. Για να μην αναφέρουμε και τα κάθε είδους πρωτότυπα ή και νέα μοντέλα από κατασκευαστές υπερπολυτελών αυτοκινήτων, που τελευταία βλέπουν τις δουλειές τους να πηγαίνουν πολύ καλά χάρη στην αυξημένη ζήτηση από την Αμερική και την Ασία. Φυσικά η έκθεση είχε και κάμποσες πρεμιέρες περισσότερο «γήινων» αυτοκινήτων για το ευρωπαϊκό κοινό, που τα τελευταία χρόνια στρέφεται προς μικρότερες κατηγορίες. Και φυσικά σε κάθε μεγάλη έκθεση πλέον υπάρχουν νέα από τον κόσμο των υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Άλλωστε και όλα σχεδόν τα νέα υπεραυτοκίνητα είναι πλέον υβριδικά! Η ανάπτυξη της κατηγορίας των μικρών αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου ή... σαν ελεύθερου χρόνου (αυτοκινήτων δηλαδή που μοιάζουν με τα «τζιποειδή» αλλά μπορεί να μην έχουν ούτε μια τετρακίνητη έκδοση) συνεχίζεται, για αυτό και προσελκύει κάθε τόσο και νέους κατασκευαστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επανεμφάνιση της SsangYong μετά από κάποια περίοδο αβεβαιότητας γίνεται σ' αυτήν ακριβώς την κατηγορία με το Tivoli. Συνολικά πάντως τα «γενικού ενδιαφέροντος» αυτοκίνητα ήταν λιγότερα φέτος κι έκαναν ακόμα λιγότερο αίσθηση, αφού την προσοχή του επισκέπτη είναι δύσκολο να εστιαστεί επάνω τους, όταν γύρω του υπάρχουν τόσα πολλά εντυπωσιακά αμαξώματα που κρύβουν πολλές εκατοντάδες ίππους το καθένα! Πάντα υπάρχουν τέτοια στη Γενεύη, μιλάμε άλλωστε για μια από τις πιο πλούσιες χώρες της Ευρώπης, αυτήν τη φορά όμως δεν υπήρχαν απλώς αλλά έδωσαν και τον τόνο της έκθεσης._Π.Φ.


Αποστολή: Πάνος Φιλιππακόπουλος
Επιμέλεια: Πάνος Φιλιππακόπουλος, Γιάννης Τσιρογιάννης

Aston Martin Vulcan

Σαλόνι Γενεύης 2015

Το σπορ αυτοκίνητο στην πιο ακραία μορφή του, αφού αυτή η Aston Martin Vulcan που παρουσιάστηκε στη Γενεύη προορίζεται για χρήση μόνο σε πίστα, ενώ θα κατασκευαστούν μόνο 24 αυτοκίνητα, καθένα από τα οποία θα κοστίζει γύρω στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ! Το υπεραυτοκίνητο της Aston Martin κινείται από ένα ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 χωρητικότητας 7 λίτρων, ο οποίος αποδίδει πάνω από 800 ίππους! Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου έξι ταχυτήτων κι ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, τα φρένα είναι με κεραμικούς δίσκους, οι αναρτήσεις (αγωνιστικής φιλοσοφία επίσης, τύπου "pushrod") έχουν φυσικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και τα λάστιχα της Michelin είναι αγωνιστικών προδιαγραφών με διαστάσεις 345/30 19. Οι αγοραστές του αυτοκινήτου θα έχουν την ευκαιρία πριν την παραλαβή του να πάρουν μέρος σε ένα ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για οδήγηση στην πίστα.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Aston Martin Vulcan

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Audi R8

Σαλόνι Γενεύης 2015

Τη νέα γενιά του υπεραυτοκινήτου της παρουσίασε η Audi στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το ισχυρότερο και ταχύτερο Audi παραγωγής όλων των εποχών. Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με διαφορετική απόδοση του (τοποθετημένου στο κέντρο) κινητήρα V10 FSI των 5,2 λίτρων, ο οποίος συνδυάζει τον άμεσο ψεκασμό με ένα πρόσθετο σύστημα έμμεσου ψεκασμού. Η "βασική" έκδοση αποδίδει 540 ίππους και η ισχυρότερη 610 ίππους. Στη δεύτερη περίπτωση το αυτοκίνητο επιταχύνει από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2'', με τη μέγιστη ταχύτητά του να φτάνει τα 330 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 10% χάρη και στη χρήση του συστήματος COD, που σταματάει τη λειτουργία της μιας σειράς κυλίνδρων όταν ο κινητήρας λειτουργεί με χαμηλές στροφές και μερικό φορτίο. Η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς (με κεντρικό "διαφορικό" τύπου πολύδισκου συμπλέκτη και πίσω μπλοκέ διαφορικό) μέσω ενός ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη S tronic 7 ταχυτήτων. Η κατανομή της ροπής μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες, φυσιολογικά μεταδίδεται το 100% στον πίσω άξονα και μπορεί να φτάσει και το 100% μόνο στον εμπρός. Οι αναρτήσεις είναι με διπλά ψαλίδια. Η εκτεταμένη χρήση ελαφρών υλικών στην κατασκευή του αυτοκινήτου επέτρεψε τη μείωση του βάρους κατά 50 κιλά (αν και η στρεπτική ακαμψία αυξήθηκε κατά 40%) και το νέο R8 στην κορυφαία έκδοσή του ζυγίζει μόνο 1.454 κιλά. Πάνω στο νέο R8 βασίζεται και το ηλεκτρικό R8 e-tron, ένα ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο 462 ίππων, που έχει τώρα αυτονομία 450 χιλιομέτρων.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Audi R8

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

BMW 2 Gran Tourer

Σαλόνι Γενεύης 2015

Διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τη γκάμα των -αρκετά διαφορετικών- μοντέλων που χαρακτηρίζονται με τη γενική ονομασία «σειρά 2», η BMW παρουσίασε ένα ακόμα νέο αυτοκίνητο σ' αυτήν τη σειρά, βασισμένο στη φιλοσοφία των υπερυψωμένων οικογενειακών που η εταιρεία ονoμάζει Gran Tourer. Η Gran Tourer της σειράς 2 είναι το μικρότερο αυτοκίνητο της BMW που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο προσωνύμιο, με μήκος 4,556 μ., δηλαδή μέσα στο πλαίσιο της μικρομεσαίας κατηγορίας, προσφέροντας όμως παρ' όλα αυτά μέχρι και 7 θέσεις για επιβάτες, χάρη στο ψηλό σχήμα της. Το αυτοκίνητο προσφέρει έναν εντυπωσιακά μεγάλο χώρο αποσκευών, ο οποίος έχει μάλιστα τη δυνατότητα αυξομείωσης ανάμεσα στα 645 και τα 805 λίτρα, χάρη στο συρόμενο κάθισμα της δεύτερης σειράς (που είναι και διαιρούμενο σε τρία τμήματα). Προαιρετικά υπάρχει και η δυνατότητα προσθήκης τρίτης σειράς καθισμάτων. Η BMW 2 Gran Tourer θα χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρες τούρμπο 1,5 και 2 λίτρων με 136 και 192 ίππους αντίστοιχα, όπως και ντίζελ 1.5 με 115 ίππους και 2λιτρο με 150 ή 190 ίππους, στην τελευταία περίπτωση σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης. Η απόσταση του -υπερυψωμένου- αυτοκινήτου από το έδαφος σε όλες τις εκδόσεις είναι 16,5 εκατοστά.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - BMW 2 Gran Tourer

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Ferrari 488 GTB

Σαλόνι Γενεύης 2015

Κάτω από το πλέον γνώριμο (για όσους παρακολουθούν στενά τα δρώμενα στην εταιρεία) αλλά εντέλει διαφορετικό είδωλο του νέου αυτοκινήτου που αντικαθιστά την 468 Italia, δηλαδή το κορυφαίο σε πωλήσεις αυτοκίνητο της Ferrari, κρύβεται ένας κινητήρας twin-turbo V8 3,9 λίτρων που παράγει 670 ίππους στις 8.000 στροφές και πάνω από 76 kgm ροπής. Αρωγός του είναι ένα 7τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Αυτό το σύστημα παραγωγής και μετάδοσης ισχύος επιταχύνει το αυτοκίνητο μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3'' και μέχρι τα 200 σε 8,3'', με την τελική ταχύτητα να ξεπερνάει τα 330 χλμ./ώρα. Το απόβαρό του μήκους 4,568 μ. αυτοκινήτου σημαδεύει τα 1.370 κιλά, με μια αναλογία βάρους ισχύος μόλις 2,04 κιλά/ίππο, ενώ η κατανομή βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες πλησιάζει το ιδανικό 50-50, με 46,5% εμπρός και 53,5% πίσω. Τα φρένα της Brembo σταματούν το αυτοκίνητο σε αποστάσεις 9% μικρότερες σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ η 488 GTB παράγει 50% περισσότερη κάθετη δύναμη από την 458 Italia, ελέω διπλού spoiler μπροστά, αλλά και πολλών ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων, άλλοτε ορατών και άλλοτε όχι.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Ferrari 488 GTB

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Honda Jazz

Σαλόνι Γενεύης 2015

Η Honda παρουσίασε στη Γενεύη την τρίτη γενιά του Jazz, βασισμένη στη νέα πλατφόρμα της για την κατηγορία Β (στην οποία βασίζεται και το νέο HR-V) και με ένα νέο κινητήρα 1.3 i-VTEC. Το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο (αν και ελαφρύτερο), με μήκος αυξημένο κατά 9,5 εκατοστά και μεταξόνιο μεγαλύτερο κατά 3 εκατοστά, κάτι που εγγυάται ακόμα καλύτερους χώρους από τους ήδη εξαιρετικούς του προηγούμενου μοντέλου. Και βέβαια υπάρχουν και πάλι πίσω τα γνωστά Magic Seats της Honda, που απογειώνουν την πρακτικότητα του εσωτερικού. Ακόμα μεγαλύτερος από πριν είναι και ο χώρος αποσκευών, που φτάνει τα 354 λίτρα. Ο νέος κινητήρας των 1,3 λίτρων αποδίδει 102 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT). Οι αναρτήσεις είναι γόνατα Μακφέρσον εμπρός και ημιάκαμπτος άξονας πίσω. Το νέο Jazz θ' αρχίσει να διατίθεται στις ευρωπαϊκές αγορές φέτος το καλοκαίρι.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Honda Jazz

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Honda HR-V

Σαλόνι Γενεύης 2015

Με την οριστική του μορφή έκανε πρεμιέρα στη Γενεύη το νέο Honda HR-V. Επιστρέφοντας σ' ένα όνομα πολύ γνωστό στο ελληνικό κοινό, η Honda επιστρέφει και στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου με πολύ καλύτερες προοπτικές απ' ότι στο παρελθόν, λόγω της γενικότερης στροφής που υπάρχει στην ευρωπαϊκή αγορά για μικρότερα αυτοκίνητα. Σχεδιαστικά, επίσης, ακολουθεί τη μόδα της εποχής, συνδυάζοντας το στιλ του "SUV" με στοιχεία από την αισθητική των κουπέ. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο του αμαξώματος για βελτίωση των προσφερόμενων χώρων, σε συνδυασμό με τα γνωστά πίσω καθίσματα "Magic Seats" της Honda, στα οποία αναδιπλώνεται προς τα επάνω το οριζόντιο τμήμα τους, επιτρέποντας τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου ύψους. Το HR-V θα είναι διαθέσιμο με βενζινοκινητήρα 1.5 130 ίππων και τον ντίζελ 1.6 με τους 120 ίππους, που θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, ενώ Η βενζινοκίνητη έκδοση θα είναι διαθέσιμη και με αυτόματο CVT.

... περισσότερα
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Honda HR-V

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Honda NSX

Σαλόνι Γενεύης 2015

Κάτω από το «δέρμα» το νέο NSX, κατασκευασμένο από αλουμίνιο και σύνθετα υλικά, χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα, στο πνεύμα των καιρών, για την μετάδοση της κίνησης και στους 4 τροχούς. Υπάρχει κατ' αρχάς ένας V6 κινητήρας βενζίνης με διπλό τούρμπο, που συνδυάζεται με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 9 σχέσεων, ενώ το σύνολο βρίσκεται εγκατεστημένο στο κέντρο του αμαξώματος, μαζί με τρεις διαδοχικούς ηλεκτροκινητήρες. Οι δύο εξ αυτών κινούν τους εμπρός τροχούς (αλλά και υποβοηθούν την πέδηση και βελτιώνουν την κατευθυντικότητα του αυτοκινήτου), ενώ ο τρίτος, ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τη μετάδοση, παρέχει την απαραίτητη αρωγή τόσο κατά την επιτάχυνση όσο και κατά την επιβράδυνση του ιαπωνικού υπερόπλου. Ο V6 κινητήρας υιοθετεί την τεχνολογία του ξηρού κάρτερ, ενώ η συμπαγής κυλινδροκεφαλή στο επάνω τμήμα του, παρέχει τη δυνατότητα ιδιαίτερα χαμηλής τοποθέτησης, για λόγους οι οποίοι έχουν να κάνουν κυρίως με το χαμήλωμα του κέντρου βάρους και ότι θετικό συνεπάγεται αυτό στη δυναμική οδήγηση. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος υπολογίζεται στους 550 ίππους.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Honda NSX

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Hyundai Tucson

Σαλόνι Γενεύης 2015

Επιστροφή σ' ένα γνωστό από παλιά όνομα αποφάσισε η Hyundai για τη νέα γενιά του μικρομεσαίου της αυτοκινήτου ελεύθερου χρόνου που αντικαθιστά το iX35. Το μήκους 4.475 μ. "SUV" έχει μεταξόνιο 2.670 χιλ. και προσφέρει ένα πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών (513 λίτρα), που εγγυάται την κάλυψη των αναγκών και της πιο απαιτητικής οικογένειας. Συμβαδίζοντας με τη συνολική αναβάθμιση της κατηγορίας, το αυτοκίνητο θα προσφέρει μια μεγάλη γκάμα εξοπλισμού στην οποία περιλαμβάνονται στοιχεία όπως η αυτόματη πίσω πόρτα, τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα ή το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος, όπως επίσης κι ένα πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Οι διαθέσιμοι κινητήρες θα είναι βενζίνης 1,6 λίτρων, ατμοσφαιρικός με 135 ίππους ή τούρμπο με 176 ίππους, και ντίζελ 1.7 με 115 ίππους ή 2λιτρος με 136 ή με 184 ίππους. Το στάνταρ κιβώτιο θα είναι 6άρι χειροκίνητο ενώ, ανάλογα με την έκδοση, θα διατίθενται κι ένα 6άρι αυτόματο ή ένα 7άρι ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη. Οι πωλήσεις του Tucson στην Ευρώπη (όπου και θα κατασκευάζεται, στο εργοστάσιο της Τσεχίας) θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο αυτού του χρόνου.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Hyundai Tucson

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Koenigsegg Regera

Σαλόνι Γενεύης 2015

Το Regera θα είναι στην ουσία χειροποίητο, ενώ συνολικά θα κατασκευαστούν μόλις 80 κομμάτια, με την τιμή να αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Η «ψυχή» του αυτοκινήτου, το οποίο είναι επίσης υβριδικό όπως και τα περισσότερα υπεραυτοκίνητα σήμερα, είναι το λεγόμενο σύστημα Direct Drive που συνδυάζει έναν twin-turbo κινητήρα V8 5,0 λίτρων μαζί με τρεις ηλεκτροκινητήρες για μια συνολική συνδυαστική ισχύ που αγγίζει τους 1.800 ίππους! Μόνο ο βενζινοκινητήρας αποδίδει 1.100 ίππους και συνδυάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι παράγουν άλλους 700 ίππους. Οι δύο από τους ηλεκτροκινητήρες είναι τοποθετημένοι σε κάθε έναν από τους πίσω τροχούς, με διαθέσιμη ροπή 26,5 kgm έκαστο. Ο τρίτος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει σχεδόν 31 kgm ροπής και είναι τοποθετημένος επάνω στο στροφαλοφόρο. Η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται κατά την κίνηση του αυτοκινήτου, αλλά μπορεί να γίνει και από μία πρίζα όταν αυτό σταθμεύει. Το σύστημα διαφέρει από τα υπόλοιπα υβριδικά ως προς το ότι δεν έχει κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά ο βενζινοκινητήρας δίνει απευθείας κίνηση με μία σχέση μετάδοσης, αυτή του διαφορικού. Κάτι που μειώνει την πολυπλοκότητα και το βάρος του συστήματος. Η μικρή ροπή που παράγεται στις χαμηλές στροφές αντισταθμίζεται από την τεράστια ροπή των ηλεκτροκινητήρων. Οι αποστομωτικοί αριθμοί των επιδόσεων λένε όλη την αλήθεια: επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8'', επιτάχυνση 150-250 χλμ./ώρα σε 3,2'' και από 0 ως... 400 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 20''!

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Koenigsegg Regera

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Lotus Evora 400

Σαλόνι Γενεύης 2015

Η Lotus παρουσίασε μια νέα γενιά της Evora, πιο γρήγορη και τεχνολογικά πιο προηγμένη από την προηγούμενη. Το νέο της υπεραυτοκίνητο ονομάζεται Evora 400 και σύμφωνα με την εταιρεία είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο δρόμου που κατασκεύασε ποτέ η Lotus. Κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V6 3,5 λίτρων, τοποθετημένο στο κέντρο, ο οποίος αποδίδει 400 ίππους. Το αυτοκίνητο είναι χτισμένο πάνω σ' ένα νέο αλουμινένιο πλαίσιο και το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά. Το μήκος του είναι 4,394 μ., αυξημένο κατά 35 χιλιοστά. Χάρη στη βελτιωμένη σχεδίαση του νέου μοντέλου, το βάρος του είναι μικρότερο κατά 22 κιλά από αυτό του προηγούμενου (1415 κιλά). Για τις επιδόσεις της Evora 400 η Lotus αναφέρει επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 4,2'' και μέγιστη ταχύτητα 300 χλμ./ώρα. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους πίσω τροχούς και η έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο έχει μπλοκέ διαφορικό τύπου Τόρσεν. Τα φρένα είναι αεριζόμενοι δίσκοι και οι τροχοί είναι 19'' εμπρός και 20'' πίσω, με λάστιχα 235/35 19 και 285/30 20 αντιστοίχως.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Lotus Evora 400

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Opel Karl

Σαλόνι Γενεύης 2015

Το πεντάθυρο γερμανικό μίνι τοποθετείται κάτω από το Corsa, που έχει μεγαλώσει πλέον αρκετά, σαν μια πιο προσιτή και πρακτική λύση. Έχει μήκος 3,68 μέτρα, μεταξόνιο 2.385 χιλιοστά και προσφέρει επαρκείς χώρους για τέσσερις ενήλικους επιβάτες. Η γκάμα των κινητήρων θα κληρονομηθεί αυτούσια από το Adam και θα περιλαμβάνει τριών και τεσσάρων κυλίνδρων μονάδες. Ο νέος αλουμινένιος χιλιάρης τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας παράγει 75 ίππους. Με το πακέτο ecoFlex, που περιλαμβάνει αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο εμπρός σπόιλερ και αεροτομή οροφής, οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 99 g/km, απαλλάσσοντας το αυτοκίνητο από τα τέλη κυκλοφορίας. Το περιορισμένο βάρος του αυτοκινήτου (939 κιλά) συμβάλλει επίσης σ' αυτήν την επίδοση. Στη λίστα του εξοπλισμού προσφέρονται αρκετά ηλεκτρονικά βοηθήματα και συστήματα ασφαλείας, ενώ στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι το ESP με hill holder.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Opel Karl

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Qoros 3 City SUV

Σαλόνι Γενεύης 2015

Σταθερή παρουσία πλέον στις ευρωπαϊκές εκθέσεις, η κινέζικη Qoros παρουσίασε στη Γενεύη ένα ακόμα μικρομεσαίο μοντέλο της σειράς Qoros 3, αυτήν τη φορά ένα αυτοκίνητο «τύπου» ελεύθερου χρόνου (με την έννοια ότι μοιάζει με αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου αλλά, όπως και άλλα μοντέλα της κατηγορίας στην Ευρώπη, δεν έχει τετρακίνητη έκδοση). Με αρκετά μεγάλο μεταξόνιο (2.694 χιλιοστά) το μήκους 4,452 μ. City SUV υπόσχεται επαρκείς χώρους για μία οικογένεια, ενώ πολύ καλός είναι και ο χώρος αποσκευών των 403 λίτρων, με χωρητικότητα επιπέδου σχεδόν μεσαίου σεντάν. Απολύτως προσαρμοσμένο στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, το Qoros 3 City SUV κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων με 156 ίππους. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους εμπρός τροχούς και το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο 6 ταχυτήτων ή αυτόματο, επίσης εξάρι.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Qoros 3 City SUV

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Renault Kadjar

Σαλόνι Γενεύης 2015

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Captur, η Renault επεκτείνει την ίδια σχεδιαστική αντίληψη προς την αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία, παρουσιάζοντας ένα μικρομεσαίο "crossover" με το όνομα Kadjar. Με μήκος 4,45 μέτρα, το Kadjar βασίζεται στη δοκιμασμένη μικρομεσαία πλατφόρμα του γκρουπ Renault-Nissan στην οποία βασίζεται και το Nissan Qashqai και θα προσφέρεται σε προσθιοκίνητη, αλλά και σε τετρακίνητη έκδοση (με επιλογές Auto, Lock και 2WD), καλύπτοντας έτσι μία ευρεία γκάμα απαιτήσεων και αναγκών. Η απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος είναι 19 εκατοστά, αρκετά μεγαλύτερη από αυτή των συμβατικών επιβατικών αυτοκινήτων, κάτι που σημαίνει ότι η τετρακίνητη έκδοση θα έχει... υπαρκτές εκτός δρόμου δυνατότητες. Σύμφωνα με τη Renault, η γωνία προσέγγισης είναι 18° και η γωνία φυγής 25°. Το πίσω κάθισμα είναι αναδιπλούμενο και διαιρούμενο και ο μεγάλος χώρος αποσκευών φτάνει τα 472 λίτρα, ενώ έχει και τη δυνατότητα να χωρίζεται σε 2 ή 3 ξεχωριστά τμήματα. Όπως και στο Qashqai, θα είναι διαθέσιμοι οι κινητήρες ντίζελ 1.5 των 110 ίππων και 1.6 των 130 ίππων, καθώς και ο βενζινοκινητήρας 1.2 τούρμπο των 130 ίππων. Οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν φέτος το καλοκαίρι.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Renault Kadjar

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Skoda Superb

Σαλόνι Γενεύης 2015

Τα αποκαλυπτήρια του νέου Superb έκανε η Skoda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η ναυαρχίδα της εταιρείας έχει ακόμα μεγαλύτερους χώρους, τομέας στον οποίο ούτως ή άλλως ήταν κορυφαίο και το προηγούμενο μοντέλο. Ακόμα και ο τεράστιος χώρος αποσκευών έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερος, αυξάνοντας κατά 30 λίτρα την χωρητικότητά του, στα 625 συνολικά! Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Skoda, το αυτοκίνητο διαθέτει μια κορυφαία γκάμα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και άνεσης, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Το νέο Superb θα διατίθεται με μία ευρύτατη σειρά υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων με άμεσό ψεκασμό, με τους βενζινοκινητήρες να αποδίδουν από 125 ως 280 ίππους και τους ντίζελ από 120 ως 190 ίππους. Όλοι οι κινητήρες εκτός από τον βασικό βενζινοκινητήρα θα συνδυάζονται με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Επίσης θα υπάρχουν τέσσερις εκδόσεις με σύστημα τετρακίνησης.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Skoda Superb

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

SsangYong Tivoli

Σαλόνι Γενεύης 2015

Μια απροσδόκητη προσθήκη στη συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου ανακοινώθηκε από την -κάπως ξεχασμένη τα τελευταία χρόνια- κορεάτικη SsangYong, που ακολουθεί μια νέα πορεία ανάπτυξης, ανήκοντας πλέον στο μεγάλο ινδικό γκρουπ Mahindra. Η SsangYong παρουσίασε το Tivoli, ένα μικρό "SUV", που είναι το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας με κινητήρα 1,6 λίτρων (με ισχύ 126 ίππων), ο οποίος μάλιστα είναι εξελιγμένος από την ίδια (πολλοί θα θυμούνται ακόμα τα μεγάλα "τζιποειδή" της SsangYong που χρησιμοποιούσαν κινητήρες της Mercedes και είχαν κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα). Η εταιρεία τονίζει τους μεγάλους χώρους του αυτοκινήτου, ιδιαίτερα δε το χώρο αποσκευών των 423 λίτρων, αναφέροντας ότι είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία. Το Tivoli χρησιμοποιεί αυτόματο κιβώτιο, ενώ μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι το σύστημα διεύθυνσης έχει τη δυνατότητα ρύθμισης της υποβοήθησης του τιμονιού με 3 διαφορετικές επιλογές (normal, comfort και sport), ανάλογα με την επιθυμία του οδηγού. Η SsangYong στοχεύει σε μία παραγωγή 100.000 αυτοκινήτων το χρόνο για το Tivoli, με τις εξαγωγές να απορροφούν τις 60.000 από αυτά.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - SsangYong Tivoli

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Subaru Levorg

Σαλόνι Γενεύης 2015

Το νέο μοντέλο της Subaru είναι... λύκος με προβιά αρνιού, αφού πρόκειται στην ουσία για ένα στέισον, αμάξωμα κατεξοχήν πρακτικό δηλαδή, βασισμένο όμως στο... STI! Το Levorg έχει μήκος 4,69 μέτρα και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη (αργότερα μέσα στη φετινή χρονιά) αποκλειστικά με το νέο επίπεδο κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων με τούρμπο και ισχύ 170 ίππων (αν και στην Ιαπωνία προσφέρεται και με 2λιτρο τούρμπο με 296 ίππους), ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων CVT, αν και η Subaru είχε δείξει παλιότερα στην Ιαπωνία ένα πρωτότυπο με χειροκίνητο κιβώτιο. Σαν γνήσιο Subaru, επιστρατεύει την «πραγματική» (με τρία διαφορικά) μόνιμη τετρακίνηση, κάτι που εξασφαλίζει φυσικά κορυφαία συμπεριφορά στην άσφαλτο, αλλά και ασφαλέστερη μετακίνηση σε ολισθηρές επιφάνειες.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Subaru Levorg

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Toyota Avensis

Σαλόνι Γενεύης 2015

Εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού στη δύσκολη μεσαία κατηγορία, το Toyota Avensis περνά σε μια νέα αναβαθμισμένη γενιά. Ας μην ξεχνάμε πως το οικογενειακό σεντάν της Toyota κυκλοφορεί από το 2008 στην ευρωπαϊκή αγορά. Η σχεδίαση είναι εντελώς νέα το μπροστινό μέρος να παραπέμπει στο σύγχρονο στιλ των νέων μοντέλων της εταιρείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Toyota, έχει βελτιωθεί αισθητά η ηχομόνωση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο είναι πιο ποιοτικό και με ακόμα καλύτερα υλικά. Βελτιώσεις έχουν γίνει επίσης στη ρύθμιση των αναρτήσεων, η αρχιτεκτονική των οποίων δεν έχει αλλάξει (Μακφέρσον εμπρός, διπλά ψαλίδια πίσω). Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με πέντε διαφορετικούς κινητήρες, από τους οποίους οι δύο ντίζελ (1.6 με 112 ίππους και 2.0 με 143 ίππους) είναι νέοι. Βελτιώσεις για μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων έχουν γίνει και στους τρεις υπάρχοντες βενζινοκινητήρες, 1.6 με 147 ίππους, 1.8 με 152 ίππους και 2λιτρο με 152 ίππους.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Toyota Avensis

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

VW Touran

Σαλόνι Γενεύης 2015

Η VW παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το νέο Touran, που είναι και το πρώτο πολυμορφικό του γερμανικού γκρουπ που είναι βασισμένο στη νέα πλατφόρμα MQB. Το νέο μοντέλο έχει αυξημένο μήκος και μεγαλύτερους χώρους, παρ' όλα αυτά όμως είναι ελαφρύτερο κατά 62 κιλά. Σε συνδυασμό και με τη βελτίωση της αεροδυναμικής και τους νέους κινητήρες αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης μέχρι και κατά 19% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Όλες οι εκδόσεις άλλωστε έχουν στάνταρ σύστημα Start-Stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από τρεις βενζινοκινητήρες TSI με 110, 150 και 180 ίππους και τρεις ντίζελ με 110, 150 και 190 ίππους αντίστοιχα. Στη λίστα του εξοπλισμού έχει προστεθεί μια σειρά από οδηγικά βοηθήματα και συστήματα ασφαλείας, ψυχαγωγίας και πληροφόρησης, ηλεκτρική πίσω πόρτα, αυτόματος τριζωνικός κλιματισμός, σύστημα επιλογής τρόπου οδήγησης και μπροστινά φώτα τεχνολογίας LED.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - VW Touran

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

VW Passat Alltrack

Σαλόνι Γενεύης 2015

Στη Γενεύη έκανε το ντεμπούτο της και η νέα γενιά του "crossover" της VW που είναι βασισμένο στο νέο Passat και χαρακτηρίζεται με το προσωνύμιο Alltrack. Το αυτοκίνητο έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 2,75 εκατοστά σε σχέση μ' ένα απλό Passat, διαφορετικές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, σύστημα τετρακίνησης 4MOTION με κεντρικό συμπλέκτη τύπου Haldex κι ένα ειδικό πρόγραμμα ρύθμισης των ηλεκτρονικών οδηγικών βοηθημάτων για κίνηση εκτός δρόμου, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι λειτουργίες ελέγχου ανάβασης και κατάβασης. Το ESP του Alltrack διαθέτει και λειτουργία ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού, κάτι που σημαίνει ότι σε μια δύσκολη επιφάνεια το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί και με τα τρία διαφορικά "κλειδωμένα". Πέντε διαφορετικοί κινητήρες είναι διαθέσιμοι, δύο βενζίνης TSI με 150 και 220 ίππους και τρεις ντίζελ TDI με ισχύ 150,190 και 240 ίππων. Οι κινητήρες των 150 ίππων συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και οι υπόλοιποι με ημιαυτόματο 6άρι διπλού συμπλέκτη.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - VW Passat Alltrack

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

BMW σειρά 1

Σαλόνι Γενεύης 2015 - Μοντέλα που ανανεώθηκαν

Η BMW παρουσίασε την ανανεωμένη σειρά 1, με τις συνηθισμένες σχεδιαστικές αλλαγές εξωτερικά και εσωτερικά, αλλά και με αναθεωρημένη γκάμα κινητήρων, που περιλαμβάνει και τη νέα γενιά των μικρών 3κύλινδρων κινητήρων της BMW. Όπως συνηθίζεται στα "facelift", υπάρχουν σχεδιαστικές αλλαγές στο εμπρός και πίσω μέρος, με αλλαγές στη «μάσκα», τους αεραγωγούς και τα φωτιστικά σώματα, ενώ εσωτερικά υπάρχουν αλλαγές στο επάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας. Επίσης υπήρξε αναβάθμιση του στάνταρ εξοπλισμού, που περιλαμβάνει πλέον σε όλη τη γκάμα αυτόματο κλιματισμό και αυτόματους υαλοκαθαριστήρες. Μεγάλο ενδιαφέρον (και για την ελληνική αγορά) έχει η γκάμα των κινητήρων, η οποία περιλαμβάνει στους ντίζελ το νέο 3κύλινδρο 1.5 με 116 ίππους, ένα 2λιτρο με 150 ίππους, με 190 ίππους (προσφέρεται και στην τετρακίνητη 120d xDrive) ή με 224 ίππους, ενώ οι διαθέσιμοι βενζινοκινητήρες (όλοι με τούρμπο) είναι ο 3κύλινδρος 1.5 με 109 ίππους, ο 1.6 με 136 ή με 177 ίππους, ένας 2λιτρος με 218 ίππους κι ένας 3λιτρος με 326 ίππους για την M135i.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - BMW σειρά 1

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Citroen Berlingo

Σαλόνι Γενεύης 2015 - Μοντέλα που ανανεώθηκαν

Το ανανεωμένο γαλλικό πολυχρηστικό συνδυάζει πάντα την πρακτικότητα -σήμα κατατεθέν από καταβολής του- τον "fun" χαρακτήρα, αλλά και την ευκολία χρήσης, στοιχεία στα οποία οφείλεται η εμπορική επιτυχία του, με 2,9 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1996. Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται, όπως και το προηγούμενο και σε επιβατική και σε επαγγελματική έκδοση. Οι κινητήρες, βενζίνης και ντίζελ, έχουν υποστεί βελτιώσεις, ενώ αναβαθμισμένη είναι η γκάμα του εξοπλισμού ασφαλείας και των συστημάτων πληροφόρησης και ψυχαγωγίας.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Citroen Berlingo

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Citroen DS5

Σαλόνι Γενεύης 2015 - Μοντέλα που ανανεώθηκαν

Η Citroen παρουσίασε την ανανεωμένη «ναυαρχίδα» της γκάμας της, τη DS5. Το αυτοκίνητο έχει υποστεί τις συνηθισμένες αισθητικές επεμβάσεις των "facelift" εξωτερικά και κυρίως μία νέα «μάσκα» που χαρακτηρίζει την εικόνα ολόκληρης της σειράς DS, την οποία η Citroen έχει την πρόθεση να προωθήσει διεθνώς ως ξεχωριστή premium μάρκα. Εμπρός ξεχωρίζουν επίσης τα νέα φώτα, που συνδυάζουν τεχνολογίες με LED και με ξένον και ενισχύουν την εικόνα της υψηλής τεχνολογίας που προβάλει η εταιρεία για τη DS5. Αντίστοιχα "hi tech" είναι και το εσωτερικό, που η Citroen επεδίωξε να θυμίζει κόκπιτ αεροπλάνου και στο οποίο δεσπόζει η νέα μόδα της εποχής, μία έγχρωμη οθόνη αφής, μειώνοντας σημαντικά τον αριθμό των διακοπτών που απαιτούνται για το χειρισμό των διαφόρων συστημάτων του αυτοκινήτου (χάρη σ' αυτήν υπάρχουν 12 «μπουτόν» λιγότερα στην κεντρική κονσόλα). Φυσικά διαθέσιμα είναι όλα τα γνωστά οδηγικά βοηθήματα και ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, άνεσης και ψυχαγωγίας, ενώ από πλευράς κινητήρων υπάρχει ο βενζινοκινητήρας 1.6 τούρμπο με 165 ίππους και οι ντίζελ 1.6 με 120 ίππους και 2.0 με 150 ή με 180 ίππους. Διαθέσιμη θα είναι επίσης και μία υβριδική τετρακίνητη έκδοση με κινητήρα ντίζελ 200 ίππων που θα κινεί τους εμπρός τροχούς και ηλεκτροκινητήρα που θα κινεί τους πίσω.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Citroen DS5

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Kia Picanto

Σαλόνι Γενεύης 2015 - Μοντέλα που ανανεώθηκαν

Το Κορεάτικο μικρό ανανεώνεται για να αντιμετωπίσει με καλύτερους όρους τον ανελέητο σύγχρονο ανταγωνισμό στην κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων πόλης, που... αυξάνονται και πληθύνονται. Υπάρχουν, λοιπόν, νέοι προφυλακτήρες, νέα φώτα ομίχλης, νέα μάσκα, νέοι καθρέφτες αλλά και ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό οι διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στους νέους χρωματικούς συνδυασμούς σε καθίσματα και ταπετσαρίες, αλλά και στο νέο ταμπλό που συμπεριλαμβάνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας AVN και το cruise control. Βελτιώσεις έχουν γίνει και στα φρένα, ενώ στον τομέα των κινητήρων ο 1000άρης ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας βελτιώθηκε για να καλύπτει τα νέα αυστηρά ευρωπαϊκά όρια εκπομπών ρύπων Euro 6.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Kia Picanto

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Mazda 6

Σαλόνι Γενεύης 2015 - Μοντέλα που ανανεώθηκαν

Το Mazda 6 στην τελευταία του εκδοχή μπορεί να μην ήρθε ποτέ στην Ελλάδα, ωστόσο, στην υπόλοιπη Ευρώπη πραγματοποίησε ήδη την πρώτη του ανανέωση. Σε επίπεδο σχεδίασης τα νέα δεν είναι και τόσο συνταρακτικά. Απεναντίας καταλυτική είναι η παρουσία αρκετών νέων τεχνολογικών συστημάτων ασφάλειας που το χαρακτηρίζουν και συναντάμε σε ακριβά ευρωπαϊκά μοντέλα. Περνώντας στην ποιοτική καμπίνα, ο πίνακας οργάνων είναι καινούργιος και η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας μεταβλήθηκε, προκειμένου να υποδεχτεί την έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών του MZD Connect, η οποία εξασφαλίζει τη συνδεσιμότητα του Mazda 6 με τα απανταχού smartphones. Το 6 αποτελεί το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας που εφοδιάζεται με τα νέα προσαρμοζόμενα φώτα τεχνολογίας LED. Έχουν γίνει βελτιώσεις στην ανάρτηση, για βελτίωση της άνεσης και μείωση του παραγόμενου θορύβου. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί κινητήρες τεχνολογίας SKYACTIV, 2,0 με 145 ή 165 ίππους και 2,5 λίτρων με 192 ίππους για τη βενζίνη, καθώς και τον ντίζελ SKYACTIV-D 2.2 με 150 ή 175 ίππους.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Mazda 6

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Mazda CX-5

Σαλόνι Γενεύης 2015 - Μοντέλα που ανανεώθηκαν

Για το μεσαίο αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου της Mazda, που δεν προλάβαμε να δούμε στην Ελλάδα, ήρθε η ώρα της ανανέωσης. Οι γνωστές αισθητικές αλλαγές στη μάσκα, τα φώτα και τις ζάντες, που χαρακτηρίζουν κάθε "facelift", έχουν γίνει εδώ, όπως επίσης και βελτιώσεις στα υλικά και το διάκοσμο του εσωτερικού για αναβάθμιση της ποιότητας. Το CX-5 προσφέρεται ως προσθιοκίνητο είναι τετρακίνητο και χρησιμοποιεί τους βενζινοκινητήρες SKYACTIV-G 2,0 και 2,5 λίτρων με ισχύ 165 και 192 ίππων αντίστοιχα, ενώ ο ντίζελ SKYACTIV-D 2.2 προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με ισχύ 150 ή 175 ίππων.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Mazda CX-5

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
Peugeot 208

Σαλόνι Γενεύης 2015 - Μοντέλα που ανανεώθηκαν

Η Peugeot προχώρησε στην ανανέωση του 208, μόλις τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά του, δείγμα του σκληρού ανταγωνισμού που υπάρχει στην κατηγορία Β, τη δεύτερη μεγαλύτερη της ευρωπαϊκής αγοράς (και την πρώτη της ελληνικής). Οι συνηθισμένες αισθητικές παρεμβάσεις που γίνονται στα face lift (προφυλακτήρας, μάσκα, φώτα) έχουν γίνει κι εδώ, όπως επίσης και κάποιες μικρότερες αλλαγές στο εσωτερικό και προσθήκες στον εξοπλισμό. Η γκάμα των κινητήρων είναι μεγάλη, περιλαμβάνοντας τους βενζινοκινητήρες 1.0 με 68 ίππους, 1.2 με 82 ή με 110 ίππους, και 1.6 με 165 ή με 208 ίππους, όπως επίσης και το ντίζελ 1,6 με 75, με 100 ή με 120 ίππους. Αντίστοιχα μεγάλη είναι η γκάμα των κιβωτίων, που περιλαμβάνει χειροκίνητα με 5 ή 6 ταχύτητες, ημιαυτόματο με 5 ταχύτητες και αυτόματο με 6 ταχύτητες.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Peugeot 208

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Toyota Auris

Σαλόνι Γενεύης 2015 - Μοντέλα που ανανεώθηκαν

Το Auris περνά με επιτυχία από ένα εκτεταμένο αισθητικό ρετουσάρισμα, το οποίο υιοθετεί επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, εντελώς νέα μάσκα με LED ημέρας και νέα πίσω φωτιστικά σώματα, επίσης εφοδιασμένα με LED. Στο εσωτερικό συναντάμε νέο ταμπλό, νέο πίνακα οργάνων και επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα με μια οθόνη 4,2 ιντσών στο πλαίσιο της σύγχρονης εποχής. Η Toyota δηλώνει πως το ανανεωμένο Auris θα διαθέτει στον εξοπλισμό του πολλά νέα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών. Το σημαντικό βέβαια μας το άφησε για το τέλος, δημιουργώντας ιδιαίτερη αίσθηση, αφού εκτός από τους γνωστούς δοκιμασμένους ατμοσφαιρικούς κινητήρες (1.33 και 1.6), ανακοίνωσε έναν εντελώς νέο τετρακύλινδρο τούρμπο 1,2 λίτρων με άμεσο ψεκασμό και διπλό χρονισμό βαλβίδων. Η ισχύς προσδιορίζεται στους 116 ίππους και η ροπή κοντά στα 19 kgm. Δίπλα στον αναβαθμισμένο ντίζελ 1.4 D-4D των 90 ίππων, θα προστεθεί και ένας νέος πετρελαιοκινητήρας 1,6 λίτρων με ισχύ 110 ίππους.

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Toyota Auris

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση


  UP