ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ :: Σαλόνι Γενεύης :: 2008 ::

Σαλόνι Γενεύης 2008

Η διάψευση των «προφητειών»
Η εικόνα είναι γνωστή  τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες εκθέσεις, τα νέα μοντέλα παρουσιάζονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και σε πολλές περιπτώσεις οι εταιρείες δείχνουν πλέον τα νέα μοντέλα τους πολλούς μήνες πριν αρχίσουν να τα πουλάνε, σε μια προσπάθεια να δελεάσουν τους πελάτες τους και να τους συγκρατήσουν από μία στροφή προς νέα μοντέλα του ανταγωνισμού. Κάποτε οι «προφήτες» προέβλεπαν ότι στις μέρες μας δεν θα είχαν επιβιώσει πάνω από 10 μάρκες και η πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνο επιβίωσαν δεκάδες, αλλά ...αυξάνονται και πληθύνονται, καθώς μετά την καθιέρωση των Κορεατών μπαίνουν τώρα και οι Κινέζοι στο παιχνίδι και σε κάθε μεγάλη έκθεση έχουμε και κάτι νέο από την πλευρά τους (φέτος ήταν η BYD που έκανε την εμφάνισή της στη Γενεύη, ανακοινώνοντας την επικείμενη δραστηριοποίησή της -από το 2010-στην ευρωπαϊκή αγορά, κάτι που αφορά μάλιστα και τη χώρα μας, αφού ήδη δεχτήκαμε σχετικό δελτίο Τύπου από τον όμιλο Βασιλάκη που θα την αντιπροσωπεύσει στην Ελλάδα). Η ινδική Tata αρχίζει να μη φαίνεται πια τόσο γραφική, αν μάλιστα ολοκληρωθούν οι -προχωρημένες- διαπραγματεύσεις για την εξαγορά εκ μέρους της των Jaguar και Land Rover, ένας ακόμα σοβαρός παίκτης θα προστεθεί στην παγκόσμια αγορά. Ακόμα και οι παραδοσιακοί κατασκευαστές φαίνεται πως πιστεύουν ότι έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την παρουσία τους, όπως π.χ. η Nissan που αποφάσισε να φέρει στην Ευρώπη την Infiniti, τη μάρκα που δημιούργησε για την κατασκευή πολυτελών αυτοκινήτων (και η οποία επίσης αντιπροσωπεύεται στη χώρα μας, από τον όμιλο Θεοχαράκη).
Κατά τα άλλα, το θέμα που κυριάρχησε στην έκθεση, πέρα από τα ίδια τα αυτοκίνητα, ήταν η προσπάθεια για μείωση των εκπομπών CO2 και την προστασίας του περιβάλλοντος γενικότερα, κάτι που -αν και αποτελεί επαινετή και απαραίτητη προσπάθεια- τείνει δυστυχώς να εξελιχθεί και σε μόδα και «όπλο» του μάρκετινγκ, με όλες τις υπερβολές που αυτό συνεπάγεται. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει να φέρνει αποτελέσματα και δεν θα φτάσουμε στο σημείο να ακούμε μόνο νούμερα που δεν θα έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. _Π.Φ.


Αποστολή: Πάνος Φιλιππακόπουλος, Γιάννης Χαρίτος
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ι. Βενιός

Alfa Romeo 8C Spider

Alfa Romeo 8C Spider - Σαλόνι Γενεύης 2008

Η ανοιχτή έκδοση της Alfa Romeo 8C αποτελεί μία εξαιρετική παρουσία στη κατηγορία των σπορ μοντέλων και η παραγωγή της θα γίνει σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Όπως ανακοίνωσε η Alfa Romeo σχεδιάζει να κατασκευάσει μόνο 500 κομμάτια, διατηρώντας έτσι το συλλεκτικό χαρακτήρα του μοντέλου. Η σχεδίαση της Spider διατηρεί την ξεχωριστή αισθητική της Competizione και θα προσφέρεται με τον 8κύλινδρο σε διάταξη V κινητήρα των 4,7 λίτρων, που αποδίδει 450 ίππους στις 7.000 σ.α.λ.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Alfa Romeo 8C Spider

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Audi A4 Avant

Audi A4 Avant - Σαλόνι Γενεύης 2008

Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του νέου A4, ήρθε και η «στέισον» έκδοσή του, ολοκληρώνοντας τη γκάμα του μοντέλου. Το αυτοκίνητο, είναι βασισμένο φυσικά στα μηχανικά μέρη του σεντάν, με τροποποιήσεις στον μπροστινό άξονα για καλύτερη κατανομή του βάρους, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του διαφορετικού αμαξώματος. Τα μπροστινά φώτα με ξένον έχουν ως στάνταρ χαρακτηριστικό 14 λευκές λυχνίες LED, που παραμένουν αναμμένες και κατά τη διάρκεια της μέρας. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 490 λίτρων (10 λίτρα παραπάνω από το σεντάν), ενώ το πλεονέκτημά του είναι η 5η πόρτα που κάνει ευκολότερη τη φόρτωσή του. Το νέο A4 Avant θα προσφέρεται αρχικά με δύο βενζινοκινητήρες άμεσου ψεκασμού (FSI), τον 1.8 των 160 ίππων και τον 3.2 των 265 ίππων, καθώς και με δύο ντίζελ επίσης άμεσου ψεκασμού (TDI), 2λίτρων με 143 και 170 ίππων και 3 λίτρων με 240 ίππους. Όπως και στο σεντάν, θα είναι διαθέσιμα 3 κιβώτια, χειροκίνητο και αυτόματο Tiptronic 6 ταχυτήτων,  καθώς και το CVT Multitronic.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Audi A4 Avant

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

BMW 1 cabriolet

BMW 1 cabriolet - Σαλόνι Γενεύης 2008

Οι πωλήσεις του νέου βαυαρικού μοντέλου θα ξεκινήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στην άνοιξη. Θα διατίθεται αρχικά στις εκδόσεις 128 και 135, οι οποίες θα χρησιμοποιούν εξακύλινδρους σε σειρά βενζινοκινητήρες χωρητικότητας 3λίτρων, που αποδίδουν 230 και 306 ίππους αντίστοιχα. Οι επιδόσεις της έκδοσης 135 είναι επιπέδου "supercar": 0-100 χλμ./ώρα σε 5,6'' και τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. Αργότερα θα ακολουθήσουν δύο εκδόσεις βενζίνης και μία ντίζελ. Στις πρώτες συγκαταλέγονται η 118 και η 120, οι οποίες χρησιμοποιούν 4κύλινδρους κινητήρες άμεσου ψεκασμού και αποδίδουν 143 και 170 ίππους αντίστοιχα, ενώ η πετρελαιοκίνητη έκδοση 120d χρησιμοποιεί 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα άμεσου ψεκασμού και αποδίδει 177 ίππους. Ο εξοπλισμός ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας της σειράς 1 Cabriolet θα κινείται σε υψηλά επίπεδα, ενώ το αυτοκίνητο διαθέτει ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή, η οποία ανοίγει σε 22 δευτερόλεπτα, ακόμα και εν κινήσει με ταχύτητα μέχρι 40 χλμ./ώρα.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - BMW 1 cabriolet

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   
       
   

BMW X6

BMW X6 - Σαλόνι Γενεύης 2008

Το εντυπωσιακό Crossover Χ6 της BMW θα διατίθεται αρχικά σε δύο βενζινοκίνητες εκδόσεις: την xDrive50i και την xDrive35i. Η πρώτη χρησιμοποιεί ένα κινητήρα V8 4,4 λίτρων και αποδίδει 407 ίππους, ενώ η δεύτερη πρόταση χρησιμοποιεί έναν 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3 λίτρων και αποδίδει 306 ίππους. Και οι δύο προτάσεις χρησιμοποιούν τεχνολογία άμεσου ψεκασμού και διπλό υπερσυμπιεστή, ενώ προς το τέλος της χρονιάς θα προστεθεί στη γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων και ένα υβριδικό σύνολο, εξασφαλίζοντας του χαμηλές εκπομπές ρύπων. Φυσικά υπάρχουν και εκδόσεις ντίζελ (xDrive35d με 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα άμεσου ψεκασμού με διπλό τούρμπο και 286 ίππους και xDrive30d με 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα άμεσου ψεκασμού και 235 ίππους.) Στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνεται και το Dynamic Performance Control: πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας που ελέγχει τη λειτουργία του κινητήρα, της ανάρτησης αλλά και του συστήματος μετάδοσης της τετρακίνησης xDrive.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - BMW X6

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

Chevrolet Aveo

Chevrolet Aveo - Σαλόνι Γενεύης 2008

H 3θυρη έκδοση του Chevrolet Aveo διαθέτει πιο εντυπωσιακή εμφάνιση και αισθητά αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής. Οι πωλήσεις του μοντέλου στην ελληνική αγορά ξεκινούν σύντομα και θα προσφέρεται με δύο βενζινοκινητήρες: ένα σύνολο 1,2 λίτρων με 84 ίππους και τον γνωστό κινητήρα 1.4, που έχει αναβαθμιστεί και αποδίδει 101 ίππους.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Chevrolet Aveo

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Citroen Berlingo

Citroen Berlingo - Σαλόνι Γενεύης 2008

Η νέα γενιά του Citroen Berlingo, το οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία, φιλοδοξεί να συνεχίσει αυτή την επιτυχία βαδίζοντας πάνω στη ίδια φιλοσοφία. Το αυτοκίνητο έχει νέα εξωτερική εμφάνιση και νέο εσωτερικό, με πολλά έξυπνα στοιχεία πολυχρηστικότητας. Οι πλευρικές συρόμενες πόρτες διατηρούνται, ενώ οι κινητήρες είναι δύο βενζίνης των 1,6 λίτρων με 90 και 110 ίππους, όπως επίσης και πετρελαιοκινητήρες ίδιας χωρητικότητας με 75, 90 και 110 ίππους.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Citroen Berlingo

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Ford Fiesta

Ford Fiesta - Σαλόνι Γενεύης 2008

Το αμάξωμα του νέου Ford Fiesta και στις δύο εκδόσεις του (3θυρη, 5θυρη) έχει τις ίδιες διαστάσεις με το προηγούμενο μοντέλο και σύμφωνα με την εταιρεία, παρά την αυξημένη παθητική του ασφάλεια (θα προσφέρεται και με αερόσακο για τα γόνατα του οδηγού) έχει χαμηλότερο βάρος από το μοντέλο που αντικαθιστά. Σε επίπεδο εμφάνισης, διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά από το πρωτότυπο Verve, τόσο στην εξωτερική του σχεδίαση όσο και στο εσωτερικό του. Στον τελευταίο τομέα, υιοθετεί κάποια φουτουριστικά στοιχεία που είδαμε στο Verve (π.χ. μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα, συστήματα πολυμέσων, εξελιγμένη εγκατάσταση κινητού τηλεφώνου κ.α.). Η γκάμα των μηχανικών μερών περιλαμβάνει 4 κινητήρες βενζίνης και 2 πετρελαίου. Οι κινητήρες βενζίνης θα είναι ο 1.25  με 60 και 80 ίππους, ο 1.4  με 91 ίππους και ο κινητήρας 1.6 Ti-VCT -που εφοδιάζει και το Focus- με ισχύ 115 ίππων. Στους πετρελαιοκινητήρες Duratorq TDCi, οι επιλογές είναι δύο: 1.4 και 1.6 με 68 και 90 ίππους αντίστοιχα. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ προαιρετικά η έκδοση με το κινητήρα βενζίνης 1.4 θα διατίθεται με αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων. Η έναρξη παραγωγής του νέου Fiesta έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο φθινόπωρο. Αρχικά θα  κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Κολωνία, ενώ από το 2009 η γραμμή παραγωγής του θα μεταφερθεί στη Βαλένθια της Ισπανίας.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Ford Fiesta

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Honda Accord

Honda Accord - Σαλόνι Γενεύης 2008

Το νέο Accord είναι σημαντικά φαρδύτερο και ελαφρώς χαμηλότερο από τον προκάτοχό του, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να του δώσει περισσότερο «σπορτίφ» χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, όμως, σημαντική είναι και η τεχνολογική αναβάθμισή του, με 3 νέους κινητήρες, που καλύπτουν τις νέες ευρωπαϊκές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro5, που θα τεθούν σε ισχύ από το 2009. Ο βασικός κινητήρας της σειράς θα είναι ο 2λιτρος i-VTEC, με αντίστοιχη ισχύ (156 ίπποι) με τον προκάτοχό του, αλλά χαμηλότερη κατανάλωση, ενώ ο δεύτερος βενζινοκινητήρας είναι ο 2.4 των 200 ίππων. Επιπλέον θα υπάρχει κι ένας ντίζελ 2.2 150 ίππων. Και οι τρεις κινητήρες θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ενώ για τους δύο βενζινοκινητήρες θα προσφέρεται και 5τάχυτο αυτόματο με δυνατότητα χειροκίνητο σειριακών αλλαγών. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ το σύστημα ελέγχου ευστάθειας συνεργάζεται με το (ηλεκτρικά υποβοηθούμενο) σύστημα διεύθυνσης, ενεργοποιώντας αυτόματα -σε περίπτωση απώλειας της ευστάθειας- διορθωτικές κινήσεις στο τιμόνι. Παράλληλα, θα προσφέρεται προαιρετικά κι ένα ηλεκτρονικό σύστημα «Υποστήριξης Οδήγησης», που θα προσφέρει μια σειρά  λειτουργιών για την αύξηση της ασφάλειας (όπως π.χ. ραντάρ ελέγχου απόστασης και έλεγχο απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας).

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Honda Accord

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Infiniti FX

Infiniti FX - Σαλόνι Γενεύης 2008

Η δεύτερη γενιά του πολυτελούς FX είναι η παγκόσμια πρεμιέρα της Infiniti στη Γενεύη, η οποία σηματοδοτεί το επίσημο λανσάρισμα της πολυτελούς μάρκας της Nissan στην ευρωπαϊκή αγορά. Το FX50, όπως δηλώνει η εταιρεία, είναι ένα αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου με το ντιζάιν των σπορ αυτοκινήτων. Η «καρδιά» του αυτοκινήτου πάντως, σαφώς είναι σπορ. Ο νέος V8 των 5 λίτρων αποδίδει 390 ίππους και 51 kgm ροπής, ενώ τη δύναμη διαχειρίζεται ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Αργότερα πάντως θα ακολουθήσει και ένας V6. Το FX διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση, η οποία προσφέρει αυξημένη ασφάλεια αφού συνεργάζεται με τα ESP και Traction Control. Το αυτοκίνητο θα εισαχθεί στην Ευρώπη τον Οκτώβριο του 2008, εξοπλισμένο με μια σειρά πολυμέσων που δηλώνουν τον πολυτελή χαρακτήρα του.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Infiniti FX

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Lancia Delta

Lancia Delta - Σαλόνι Γενεύης 2008

Μετά το Fiat 500 το ιταλικό γκρουπ αναβιώνει ένα ακόμα θρυλικό όνομα από την ιστορία του, με τη μορφή της νέας Lancia Delta. Το αυτοκίνητο έχει πεντάθυρο αμάξωμα σχεδιασμένο πάνω στη φιλοσοφία ενός «σπορ-στέισον» και είναι σαφώς μεγαλύτερο από την παλιά Delta, αφού το μήκος του φτάνει τα 4,5 μέτρα (με μεταξόνιο, 2,7 μ.). Η επιδίωξη της πολυτελούς εικόνας που επιδιώκεται σε όλες τις σύγχρονες Lancia δεν σημαίνει ότι παραμελήθηκε η πρακτικότητα, αφού το πίσω κάθισμα είναι ρυθμιζόμενο εμπρός-πίσω, κάτι που προσφέρει ιδιαίτερη ευελιξία στη διαμόρφωση του εσωτερικού κατά περίπτωση, ανάλογα με τις ανάγκες μεταφοράς επιβατών και αντικειμένων. Αρχικά θα προσφέρεται με τρεις κινητήρες : δύο υπερτροφοδοτούμενους βενζίνης 1,4 λίτρων (με 120 και 150 ίππους αντίστοιχα) και ένα τούρμπο ντίζελ 1,6 λίτρων(με 120 ίππους). Στο μέλλον η γκάμα των κινητήρων θα εμπλουτιστεί, με ένα καινούργιο σύνολο βενζίνης 1,8 λίτρων με 200 ίππους, αλλά και δύο ακόμη κινητήρες ντίζελ Multijet: ένα δίλτρο με  165 ίππους και ένα Twinturbo 1,9 λίτρων με 190 ίππους. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με κιβώτιο 6 ταχυτήτων, χειροκίνητο, ημιαυτόματο ή αυτόματο. Εκτός από το σύστημα ελέγχου ευστάθειας, η νέα Delta θα προσφέρει κι ένα σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου της απόσβεσης της ανάρτησης. Το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην ευρωπαϊκή αγορά τοποθετείται στις αρχές του καλοκαιριού.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Lancia Delta

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

Mazda 2 3d

Mazda 2 3d - Σαλόνι Γενεύης 2008

Η 3θυρη έκδοση του Mazda 2, αποτελεί το πρώτο σούπερ μίνι της εταιρείας με 3θυρο αμάξωμα, το οποίο δίνει στο μοντέλο ένα περισσότερο «σπορτίφ» χαρακτήρα, στοχεύοντας προφανώς σε ένα ακόμα πιο νεανικό κοινό στην Ευρώπη. Οι διαστάσεις του αμαξώματος όπως και τα μηχανικά μέρη δε διαφοροποιούνται από τη 5θυρη έκδοση. Έτσι, το αυτοκίνητο  θα προσφέρεται με το κινητήρες 1,3 λίτρων (με 75 και 86 ίππους), 1,5 λίτρων (με 105 ίππους), όπως και με έναν υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 1,4 λίτρων.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Mazda 2 3d

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Mercedes CLC

Mercedes CLC - Σαλόνι Γενεύης 2008

Η Mercedes CLC αποτελεί τον αντικαταστάτη της C-Class Sports Coupe και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν αρχές του καλοκαιριού. Η CLC χρησιμοποιεί το δάπεδο της προκατόχου C-Class Sports Coupe, με ικανοποιητικούς χώρους για επιβάτες και χώρο αποσκευών 310 λίτρων. Η εμφάνισή της όμως, κυρίως στο εμπρός μέρος, διαφοροποιείται σημαντικά, υιοθετώντας το στιλ της νέας C-Class. Αντίστοιχα και στο εσωτερικό της καταγράφονται στοιχεία που παραπέμπουν στη μεγαλύτερη αδελφή, όπως π.χ. το τριάκτινο τιμόνι, ενώ ο σπορτίφ χαρακτήρας της τονίζεται από τα σπορ καθίσματα και τις επενδύσεις αλουμινίου. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τέσσερα 4κύλινδρα σύνολα (2 βενζίνης και 2 τούρμπο ντίζελ) και δύο 6κύλινδρα σύνολα βενζίνης. Οι ιπποδυνάμεις των παραπάνω επιλογών κυμαίνονται από 122 ως 272 ίππους. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ οι εκδόσεις με τους 4κύλινδρους κινητήρες θα προσφέρονται και με αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Επιπρόσθετα, τα 6κύλινδρα σύνολα θα διατίθενται με το  αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC. Τέλος, η CLC θα εφοδιάζεται με το νέο σύστημα διεύθυνσης "Direct-Steer" (που τοποθετείται και στην SLK) το οποίο μεταβάλλει την υποβοήθηση και το «βήμα» του τιμονιού ανάλογα με τη ταχύτητα και τη γωνία περιστροφής των τροχών, εξασφαλίζοντας στον οδηγό ακόμα καλύτερη αίσθηση από το δρόμο.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Mercedes CLC

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Nissan GT-R

Nissan GT-R - Σαλόνι Γενεύης 2008

Η κορυφαία πρόταση της ιαπωνικής εταιρείας διαθέτει καταρχήν προκλητική εμφάνιση: χαμηλό αμάξωμα, επιθετικό ρύγχος, τεράστιες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, φουσκωμένα φτερά στα οποία φιλοξενούνται ζάντες 20 ιντσών, δύο τεράστιες διπλές απολήξεις στις εξατμίσεις κ.α. Αντίστοιχη αίσθηση καθαρόαιμου σπορ προσφέρει και ο εσωτερικός του διάκοσμος, όπου κυριαρχούν, πέραν του πληρέστατου εξοπλισμού, το δέρμα και το αλουμίνιο. Κάτω από το καπό, φιλοξενείται ένα εξακύλινδρο σε διάταξη V αλουμινένιο σύνολο χωρητικότητας 3,8 λίτρων, το οποίο με χρήση διπλού υπερσυμπιεστή αποδίδει 480 ίππους στις 6.800 σ.α.λ. με μέγιστη ροπή 60 kgm από τις 3.200-5.200 σ.α.λ. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων με διπλό συμπλέκτη, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα και χειροκίνητων αλλαγών με "paddles". Στο βασικό εξοπλισμό του περιλαμβάνεται και το εξελιγμένο σύστημα ευστάθειας VDC-R, που διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας: Normal, R-Mode και Off. Οι αναρτήσεις  προέρχονται από τη Βilstein και είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής επίσης μεταξύ τριών προγραμμάτων λειτουργίας (Normal/Sport, Comfort και R mode), χρησιμοποιούν στοιχεία αλουμινίου και αποτελούνται από διπλά ψαλίδια στον εμπρός άξονα και σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Τα φρένα αποτελούνται από τέσσερις αεριζόμενους δίσκους της Brembo, με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω, ενώ το σύστημα διεύθυνσης (υδραυλική κρεμαγιέρα) είναι αρκετά γρήγορο (2,6 στροφές από τέρμα σε τέρμα) διαθέτοντας επιπλέον μεταβαλλόμενη υποβοήθηση.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Nissan GT-R

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Peugeot 308 SW

Peugeot 308 SW - Σαλόνι Γενεύης 2008

H αμιγώς «οικογενειακή» έκδοση του 308 απέκτησε μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή, μπάρες οροφής από αλουμίνιο, αλλά και μεγαλύτερες διαστάσεις, όχι μόνον σε σχέση με τις χάτσμπακ εκδόσεις, αλλά και σε σχέση με το προκάτοχο 307SW. Έτσι διαθέτει μεγαλύτερο μήκος και μεταξόνιο, φθάνοντας τα 4,5 και 2,7 μέτρα (+7 και 10 εκ. αντίστοιχα). Ωφελημένα από τη νέα διαμόρφωση είναι το σαλόνι και ο χώρος αποσκευών που προσφέρει χωρητικότητα 508 λίτρων (1.736 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων). Το 308 SW χρησιμοποιεί τους ίδιους βενζινοκινητήρες με τις χάτσμπακ εκδόσεις, ένα στα 1,4 λίτρα με 95 ίππους και τρία σύνολα 1,6 λίτρων με 120, 150 και 175 ίππους αντίστοιχα. Επίσης θα προσφέρεται και με τρεις κινητήρες τούρμπο ντίζελ (HDi): δύο 1,6 λίτρων (με 90 και 110 ίππους) και έναν 2λιτρο (με 136 ίππους). Η άφιξη του γαλλικού μοντέλου στην ελληνική αγορά αναμένεται μέσα στην άνοιξη.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Peugeot 308 SW

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

Peugeot Partner

Peugeot Partner - Σαλόνι Γενεύης 2008

Το νέο Peugeot Partner, «αδελφό» μοντέλο του Citroen Berlingo, απέκτησε μεγαλύτερες διαστάσεις (μήκος 4,38μ., πλάτος 1,81 μ., ύψος 1,80 μ. και μεταξόνιο 2,73 μ.) γεγονός που είχε θετικό αντίκρισμα στους εσωτερικούς του χώρους. Έτσι ο χώρος αποσκευών του διαθέτει χωρητικότητα 505 λίτρων, τιμή η οποία με την διαμόρφωση των πίσω καθισμάτων Multi Flex, απογειώνεται στις 3.000 λίτρα! Οι δύο εκδόσεις του, Partner Tepee και Partner Tepee Outdoor (πρόκειται ουσιαστικά για μία υπερυψωμένη παραλλαγή του μοντέλου) θα προσφέρονται με έξι κινητήρες (δύο βενζίνης και τέσσερις ντίζελ). Στους βενζινοκινητήρες περιλαμβάνονται δύο 16βάλβιδα σύνολα 1,6 λίτρων με 90 και 110 ίππους, ενώ στους πετρελαιοκινητήρες υπάρχουν τέσσερις επιλογές στα 1,6 λίτρα, με 75, 90 (με και χωρίς φίλτρο συγκράτησης σωματιδίων) και 110 ίππους. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό του περιλαμβάνονται το σύστημα «hill start assist», ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας, 6 αερόσακοι, ABS κ.α.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Peugeot Partner

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

Renault Κoleos

Renault Κoleos - Σαλόνι Γενεύης 2008

Το Κoleos θα προσφέρεται σε τετρακίνητες και προσθιοκίνητες εκδόσεις. Οι σεβαστές εξωτερικές του διαστάσεις (4,52 μ. μήκος και 1,85 μ. πλάτος) προϊδεάζουν θετικά για άνετους εσωτερικούς χώρους. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ο χώρος αποσκευών του έχει χωρητικότητα 450 λίτρων (1.380 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων). H απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος στην βενζινοκίνητη έκδοση φθάνει τα 20,6 εκ. (ντίζελ 18,8 εκ.) και σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης All mode 4x4i -που προέρχεται από τη Nissan- αλλά και τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής(27 και 31 μοιρών αντίστοιχα), το Koleos μπορεί να αποτελέσει μία σημαντική παρουσία στη κατηγορία των αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου. Θα προσφέρεται με δύο κινητήρες τούρμπο ντίζελ και έναν βενζίνης. Στη πρώτη περίπτωση πρόκειται για 2λιτρα σύνολα, με αποδόσεις 150 και 175 ίππων αντίστοιχα. Ο κινητήρας με τους 150 ίππους, τόσο στη τετρακίνητη όσο και στη προσθιοκίνητη έκδοση, συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Ο ισχυρότερος κινητήρας των 175 ίππων, θα προσφέρεται μόνο στη τετρακίνητη έκδοση και θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Η βενζινοκίνητη πρόταση, αφορά σε ένα σύνολο 2,5 λίτρων με απόδοση 170 ίππων, που συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT). Οι πωλήσεις του Koleos στην ευρωπαϊκή αγορά ξεκινούν τον Ιούνιο.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Renault Κoleos

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       

Rolls Royce Phantom Coupe

Rolls Royce Phantom Coupe - Σαλόνι Γενεύης 2008

Το νέο μοντέλο της ιστορικής φίρμας διατηρεί αρκετά στοιχεία στην σχεδίασή του από πρωτότυπο 101 ΕΧ, ενώ το πλαίσιο του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, σε μία προσπάθεια διατήρησης του βάρους του σε χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα έγινε μια προσπάθεια για ιδανική κατανομή του βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες, φθάνοντας στο εξαιρετικό 49:51. Το βρετανικό κουπέ έχει θηριώδεις διαστάσεις (μήκος 5,6 μ., πλάτος 1,98 μ. ύψος 1,59 μ.) και μεταξόνιο 3,32 μ., προσφέροντας εξαιρετικούς χώρους για τέσσερις επιβάτες. Επίσης χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα V12 6,75 λίτρων που χρησιμοποιεί η 4θυρη Phantom και αποδίδει 453 ίππους στις 5.350 σ.α.λ., με μέγιστη ροπή 73,3 kgm στις 3.500 σ.α.λ. Σύμφωνα με την εταιρεία οι επιδόσεις της είναι αρκούντως καλές για τα ...κιλά της (2.630). Επιταχύνει από στάση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,8 δλ. ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. H μετάδοση της κίνησης γίνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων της ZF, ενώ οι αναρτήσεις (διπλά ψαλίδια εμπρός και σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω), είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες. Η έναρξη της παραγωγής, της Phantom Coupe, έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Rolls Royce Phantom Coupe

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

Skoda Superb

Skoda Superb - Σαλόνι Γενεύης 2008

Το νέο Skoda Superb διαθέτει από σχεδιαστικής πλευράς αρκετά χαρακτηριστικά από τη νέα γενιά των υπόλοιπων μοντέλων της τσέχικης εταιρείας (Fabia, Octavia). Το μήκος και πλάτος του αμαξώματος (4,83 μ. και 1,78 μ.) είναι αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο κατά 3,5 εκ. και 1,8 εκ. αντίστοιχα, ενώ το ύψος του (1,46 μ.) είναι μειωμένο κατά 0,8 εκ. Έτσι προσφέρει ακόμα μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους στο εσωτερικό του, αλλά και υψηλότερη ποιότητα κατασκευής και υλικών. Στο βασικό εξοπλισμό του θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, ενεργά φώτα,  ηλεκτρονικό σύστημα κλιματισμού, αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος και 9 αερόσακοι. Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη, η γκάμα των κινητήρων του περιλαμβάνει συνολικά έξι μηχανικά σύνολα. Τρεις κινητήρες βενζίνης, δύο υπερτροφοδοτούμενους TSI 1,4 και 1,8 λίτρων (με 125 και 160 ίππους) και έναν ατμοσφαιρικό V6 3,6 λίτρων με 259 ίππους, που κινεί τη κορυφαία τετρακίνητη (με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη Haldex) έκδοση του μοντέλου. Επίσης περιλαμβάνει και τρεις τουρμποντίζελ TDi 1,9 λίτρων(με 104 ίππους) και δύο δίλιτρους(με 140 και 170 ίππους αντίστοιχα). Οι πωλήσεις του νέου Superb στην ευρωπαϊκή αγορά, θα ξεκινήσουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2008.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Skoda Superb

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Subaru Forester

Subaru Forester - Σαλόνι Γενεύης 2008

Το νέο Forester, που είναι εντελώς νέο μοντέλο, «χτισμένο» πάνω σ' ένα νέο δάπεδο, δείχνει περισσότερο «τζιποειδές» σχεδιαστικά σε σχέση με το σημερινό μοντέλο, ενώ διαθέτει και μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις (11 εκατοστά ψηλότερο και 4,5 εκατοστά φαρδύτερο). Παράλληλα όμως απέκτησε μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 9 εκατοστά, προσφέροντας σημαντικά μεγαλύτερους χώρους. Οι εκτός δρόμου δυνατότητες του ιαπωνικού μοντέλου ενισχύονται από τη μεγαλύτερη απόστασή του αμαξώματος του από το έδαφος (που φτάνει πλέον τα 22,5 εκατοστά για την έκδοση τούρμπο και τα 21,5 για τις ατμοσφαιρικές εκδόσεις), την αύξηση των γωνιών προσέγγισης και διαφυγής και βέβαια από το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης. Οι αναρτήσεις του αποτελούνται από γόνατα εμπρός και διπλά ψαλίδια πίσω.  Οι κινητήρες «μπόξερ» των 2,0 (ατμοσφαιρικός) και 2,5 λίτρων (τούρμπο) αποδίδουν 158 και 230 ίππους αντίστοιχα.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Subaru Forester

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Toyota iQ

Toyota iQ - Σαλόνι Γενεύης 2008

Η έκδοση παραγωγής του iQ, του μίνι αυτοκινήτου πόλης της Toyota, αποτελεί μία πρωτοποριακή πρόταση στη κατηγορία. Παρά το περιορισμένο μήκος -που είναι λίγο μικρότερο από τα 3 μέτρα- και το επίσης κοντό μεταξόνιο (2 μ.) διαθέτει ένα ευέλικτο εσωτερικό που επιτρέπει την μεταφορά μέχρι τριών ενήλικων επιβατών και ενός παιδιού (πίσω από τον οδηγό). Επίσης, τα διαιρούμενα (50/50) πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται ανεξάρτητα, αυξάνοντας το διαθέσιμο χώρο φόρτωσης. Το iQ θα διατίθεται με δύο βενζινοκινητήρες και έναν πετρελαιοκινητήρα. Επίσημα στοιχεία δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα όμως με την Toyota, θα διακρίνονται για τη χαμηλή τους κατανάλωση και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων CO2 (περίπου 100γρ./χλμ.) Η έναρξη των πωλήσεων του iQ στην Ευρώπη τοποθετείται στις αρχές του 2009.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Toyota iQ

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

VW Scirocco

VW Scirocco - Σαλόνι Γενεύης 2008

Το μικρό κουπέ της VW έχει συμπαγείς διαστάσεις (μήκος 4,26 μ.), που το τοποθετούν στην κατηγορία του Golf, αν και το μεγάλο πλάτος (1,81μ.) σε συνδυασμό με τη μικρή απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος τονίζουν σημαντικά το σπορ χαρακτήρα του. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 292 λίτρων. Ο στάνταρ εξοπλισμός του θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ESP, Brake Assist, 6 αερόσακους, τιμόνι μεταβλητής υποβοήθησης, κλιματισμό, σπορ καθίσματα, τροχούς 17 ιντσών κ.α. Το νέο Scirocco θα διατίθεται με τρεις υπερτροφοδοτούμενους (TSI) κινητήρες βενζίνης (1,4, 1,8 και 2 λίτρων με 122, 160 και 200 ίππους αντίστοιχα) και έναν τούρμπο ντίζελ με 140 ίππους. Επίσης κάποιες εκδόσεις του θα προσφέρονται και με το επτάταχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - VW Scirocco

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

VW Passat CC

VW Passat CC - Σαλόνι Γενεύης 2008

Το τετράθυρο κουπέ CC της VW βασίζεται στην πλατφόρμα του Passat. Χαρακτηριστική είναι η κουπέ σχεδίαση του αμαξώματος, στο σαλόνι του οποίου μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση 4 επιβάτες. Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με τρεις βενζινοκινητήρες άμεσου ψεκασμού (δύο υπερτροφοδοτούμενους TSI με 160 και 200 ίππους και έναν ατμοσφαιρικό FSI με 300 ίππους) και δύο υπερτροφοδοτούμενους πετρελαιοκινητήρες TDi (με 140 και 170 ίππους αντίστοιχα). Θα προσφέρεται με πλούσιο βασικό εξοπλισμό, στον οποίο θα περιλαμβάνεται και ένα σύστημα διατήρησης της πορείας στη σωστή λωρίδα, στοιχείο που τοποθετεί η εταιρεία για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής. Το λανσάρισμά του Passat CC θα ξεκινήσει από την Ευρώπη, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, για να ακολουθήσουν στο τέταρτο τρίμηνο οι ΗΠΑ και αργότερα η Ιαπωνία.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - VW Passat CC

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Volvo XC60

Volvo XC60 - Σαλόνι Γενεύης 2008

Το τετρακίνητο της σουηδικής εταιρείας βασίζεται στο πρωτότυπο μοντέλο που είδαμε το περασμένο Μάιο και στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Αθήνας, θέτοντας με την αναμφίβολα πρωτοποριακή του εμφάνιση νέα στάνταρ στη κατηγορία. Το XC60 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volvo στη Γάνδη του Βελγίου και στόχος της εταιρείας σε επίπεδο πωλήσεων είναι οι 50.000 μονάδες ετησίως. Οι πωλήσεις του στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι και το αυτοκίνητο θα διατίθεται με τον 6κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα Τ6 που αποδίδει 285 ίππους και δύο τούρμπο ντίζελ με 163 και 185 ίππους αντίστοιχα. Μέσα στο 2009 θα προστεθεί στη γκάμα του XC60 και μία προσθιοκίνητη έκδοση, με ένα πετρελαιοκινητήρα 2,4 λίτρων 163 ίππων με προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro5. Το XC60, πιστό στη παράδοση της εταιρείας όσον αφορά στα υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας, θα διαθέτει πληρέστατο εξοπλισμό ασφάλειας, στον οποίο θα περιλαμβάνεται και το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων (City safety), το οποίο επιβραδύνει το αυτοκίνητο σε περίπτωση που πλησιάσει το προπορευόμενο όχημα και ο οδηγός δεν αντιδρά.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Volvo XC60

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Μοντέλα που ανανεώθηκαν: Hyundai Matrix

Μοντέλα που ανανεώθηκαν: Hyundai Matrix - Σαλόνι Γενεύης 2008

Το πολυμορφικό της Hyundai, υποβλήθηκε σε αισθητική ανανέωση και απέκτησε, νέους προφυλακτήρες και μάσκα, επανασχεδιασμένους προβολείς, ενώ το καπό και τα μπροστινά φτερά απέκτησαν πιο στρογγυλεμένες γραμμές. Παράλληλα θα προσφέρεται και με πέντε νέα χρώματα για το αμάξωμα, αλλά και νέες ταπετσαρίες για το σαλόνι. Επίσης, ενισχύθηκε η παθητική του ασφάλεια, με τη χρήση χάλυβα υπερ-υψηλής αντοχής στη κατασκευή του πλαισίου, με νέες ζώνες παραμόρφωσης στο εμπρός και πίσω μέρος του και με την ύπαρξη 4 αερόσακων. Το ανανεωμένο Matrix θα προσφέρεται με δύο βενζινοκινητήρες 1,6 και 1,8 λίτρων (με 103 και 125 ίππους) και με ένα ντίζελ CRDi 1,5 λίτρων με 110 ίππους. Οι δύο βενζινοκίνητες εκδόσεις συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων και προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Μοντέλα που ανανεώθηκαν: Hyundai Matrix

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Hyundai Sonata

Hyundai Sonata - Σαλόνι Γενεύης 2008

Ο εκπρόσωπος της κορεάτικης εταιρείας στη μεσαία-μεγάλη κατηγορία υποβλήθηκε σε αισθητική ανανέωση που περιλαμβάνει επανασχεδιασμένους προβολείς και προφυλακτήρες, χρώμιο στη μάσκα, νέες χειρολαβές και διαφορετικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό συναντούμε νέο πίνακα οργάνων με τεχνολογία LED και πιο ποιοτικά υλικά. Το νέο Sonata θα προσφέρεται με τρεις κινητήρες βενζίνης, 2 και 2,4 λίτρων (που αποδίδουν με τεχνολογία μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων 160 και 174 ίππους αντίστοιχα), έναν ατμοσφαιρικό 6κύλινδρο σε διάταξη V 3,3 λίτρων με 250 ίππους, καθώς και έναν κινητήρα ντίζελ 2λιτρων CRDi με απόδοση 150 ίππους. Ο τελευταίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων. Στο βασικό εξοπλισμό του νέου μοντέλου θα περιλαμβάνονται ABS με EBD, ESP, TCS, Brake Assistance, 6 αερόσακοι, συστήματα πολυμέσων κ.α.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Hyundai Sonata

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Mercedes CLS

Mercedes CLS - Σαλόνι Γενεύης 2008

Το γερμανικό αυτοκίνητο υποβλήθηκε σε ανανέωση που περιλαμβάνει αισθητικές αλλαγές, αλλά και την προσθήκη ενός νέου κινητήρα στα μηχανικά της μέρη. Σε επίπεδο εμφάνισης οι αλλαγές εστιάζονται στη νέα μάσκα, στους καινούργιους εξωτερικούς καθρέφτες (οι οποίοι μεγάλωσαν και έχουν ενσωματωμένα φλας τεχνολογίας LED), στον επανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα και στα πίσω φανάρια, τα οποία ομοίως υιοθετούν τεχνολογία LED. Στο πολυτελές σαλόνι τής CLS συναντούμε το νέο τιμόνι, το καινούργιο πίνακα οργάνων, παράλληλα δε, όλες οι εκδόσεις περιλαμβάνουν στο βασικό εξοπλισμό τους συστήματα πολυμέσων (πλοήγηση, DVD, MP3, USB κ.α.) Στα μηχανικά μέρη ξεχωρίζει η προσθήκη στη γκάμα των κινητήρων ενός 3λιτρου βενζινοκινητήρα που αποδίδει 231 ίππους και 30,5 kgm ροπής. Το συγκεκριμένο 6κύλινδρο σύνολο θα προσφέρεται στην έκδοση CLS 280 και συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 7σχέσεων (7G-Tronic). Με αυτόν τον κινητήρα το αυτοκίνητο επιταχύνει από 0- 100 χλμ./ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φθάνει τα 245 χλμ./ώρα. Τη γκάμα των κινητήρων βενζίνης συμπληρώνουν επίσης ένας 6κύλινδρος 3,5 λίτρων,  ένας 8κύλιδρος 5,5 λίτρων (CLS 500) και ο θηριώδης V8 των 6,3 λίτρων με τους 514 ίππους (63 AMG). Τέλος, η ανανεωμένη CLS θα προσφέρεται και με ένα 3λιτρο πετρελαιοκινητήρα που διατίθεται με την έκδοση 320 CDI. Οι πωλήσεις της ανανεωμένης CLS ξεκινούν μέσα στο Μάρτιο.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Mercedes CLS

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Mercedes SL

Mercedes SL - Σαλόνι Γενεύης 2008

Η ανανεωμένη SL-Class απέκτησε, νέα μάσκα, καινούργιους προβολείς και επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, ενώ αναβαθμίστηκε η υπάρχουσα γκάμα των κινητήρων του. Τέσσερις οι επιλογές σε επίπεδο κινητήρων: δύο εξακύλινδροι σε διάταξη V (SL 280 και SL 350) με ιπποδυνάμεις 231 και 316 ίππους, ένας 8 κύλινδρος σε διάταξη V (SL500) με απόδοση 388 ίππους και ένας 12 κύλινδρος (SL600) με 517 ίππους. Όλες οι εκδόσεις πέραν του πληρέστατου εξοπλισμού ασφαλείας προσφέρονται με, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, προβολείς bi-xenon, Intelligent Light System, το νέο σύστημα διεύθυνσης Direct Steering System και συστήματα πολυμέσων κ.α. Οι πωλήσεις της ανανεωμένης  SL-Class στην Ευρωπαϊκή αγορά θα αρχίσουν τον Απρίλιο.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Mercedes SL

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Nissan Murano

Nissan Murano - Σαλόνι Γενεύης 2008

Το ανανεωμένο Murano έχει υποστεί φυσικά την απαραίτητη σχεδιαστική «ανάπλαση» (η οποία πάντως δεν είναι ανεπαίσθητη), ενώ ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην ησυχία, την ποιότητα και την άνεση.  Ο κινητήρας του παραμένει ο γνωστός V6 των 3,5 λίτρων, βελτιωμένος σε απόδοση και οικονομία, ενώ βελτιώσεις έχουν γίνει και στο κιβώτιο CVT, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του και τη μείωση επίσης της κατανάλωσης. Στο νέο Murano χρησιμοποιείται η πρωτοποριακή νέα βαφή Scratch Shield Paint της Nissan, η οποία προστατεύει το χρώμα αποτελεσματικά από τις γρατζουνιές. Οι πωλήσεις του αυτοκινήτου ξεκινούν στην Ευρώπη τον Οκτώβριο.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Nissan Murano

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

  UP