ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ :: Σαλόνι Παρισιού :: 2010 ::

Σαλόνι Παρισιού 2010

Συντήρηση
Η ύφεση αποτελεί παρελθόν για την υπόλοιπη Ευρώπη, σε αντίθεση με τη βαθιά βυθισμένη στην κρίση Ελλάδα, αλλά η φετινή μικρή ανάκαμψη δεν είναι δυνατόν να εξαλείψει τα σημάδια της κρίσης. Εκτός αυτού, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ακόμα ξεπεράσει τις επιπτώσεις της κρίσης και φαίνεται πως θα περάσουν αρκετά χρόνια πριν φτάσει ξανά στα υψηλά επίπεδα παραγωγής του 2007. Μπορεί, λοιπόν, στις διεθνείς εκθέσεις να μην υπάρχει  πια το παγωμένο κλίμα της Γενεύης του 2009, όπου δημοσιογράφοι και στελέχη των εταιρειών περιφέρονταν σαν ...ζόμπι σε μισοάδεια από αυτοκίνητα περίπτερα, αλλά δεν υπάρχει ακόμα και το κλίμα αφθονίας, αισιοδοξίας και δημιουργικότητας που υπήρχε παλιότερα.
Το χαρακτηριστικό, λοιπόν, της φετινής έκθεσης στο Παρίσι ήταν το γεγονός ότι δεν έβλεπες τις προσπάθειες καινοτομίας, ρήξης με το παρελθόν και δημιουργίας εναλλακτικών προτάσεων, που υπήρχαν σε κάθε έκθεση δίπλα στα «καθιερωμένα» μοντέλα. Τα νέα μοντέλα ήταν και πάλι αρκετά (αν και κάπως λιγότερα απ' ότι στο παρελθόν, λιγότερα από 20 αυτή τη φορά) το χαρακτηριστικό τους όμως ήταν ότι αποτελούν περισσότερο εξελίξεις των προηγούμενων σχεδιαστικά και τεχνολογικά, παρά προσπάθειες για κάτι εντελώς νέο. Είναι φυσικό, άλλωστε, σε μια εποχή μειωμένης ζήτησης και παραγωγής να μη διακινδυνεύουν οι εταιρείες την δημιουργία προτάσεων που θα μπορούσαν να δυσαρεστήσουν την παραδοσιακή πελατεία τους και να αποτύχουν εμπορικά, αλλά να βαδίζουν στο σίγουρο έδαφος της εξέλιξης των προϊόντων που είναι ήδη αποδεκτά και πετυχημένα. Φυσικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξάνονται και πληθύνονται, κάποια ήδη αρχίζουν να διατίθενται στην αγορά, ιδιαίτερα σε χώρες που προσφέρουν κίνητρα σε αυτά. Σε αντίθεση με την «πράσινη» Ελλάδα του Γιώργου και της Τίνας, όπου η Mitsubishi αποφάσισε να μη φέρει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης iMiEV (που αρχίζει φέτος την ευρωπαϊκή του καριέρα), μια που θα επιβαρυνόταν με ...φόρο πολυτελείας, ο οποίος θα έφτανε την ήδη (αναπόφευκτα) αυξημένη τιμή του κοντά στις 40.000 ευρώ! Ευτυχώς ο υπόλοιπος κόσμος προχωράει μπροστά..._Π.Φ.


Αποστολή: Πάνος Φιλιππακόπουλος
Επιμέλεια: Πάνος Φιλιππακόπουλος, Γιάννης Τσιρογιάννης, Γιάννης Χαρίτος

BMW X3

BMW X3 - Σαλόνι Παρισιού 2010

Η νέα Χ3 εκτός του ότι είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη σε όλες τις διαστάσεις, έχει νέα ανάρτηση και ηλεκτρική υποβοήθηση στο τιμόνι (για πρώτη φορά στη σειρά X). Στον προαιρετικό εξοπλισμό θα διατίθεται το σύστημα μεταβλητής υποβοήθησης, καθώς και τα συστήματα Damper Control και Drive Control. Οι κινητήρες θα υιοθετούν σύστημα start&stop που συνδυάζεται για πρώτη φορά με εξακύλινδρο κινητήρα και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ το στάνταρ σύστημα τετρακίνησης xDrive έχει ανανεωθεί για ακόμη καλύτερη οδική συμπεριφορά. Αρχικά το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα με δύο μηχανικά σύνολα. Ένα βενζίνης και ένα πετρελαίου. Η βενζινοκίνητη έκδοση είναι η xDrive35i. O κινητήρας είναι υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος σε σειρά, με χωρητικότητα 2.979 κ.εκ., χρήση άμεσου ψεκασμού και Valvetronic και η ισχύς του είναι 306 ίπποι. Το δεύτερο μηχανικό σύνολο αφορά την πετρελαιοκίνητη έκδοση xDrive2.0d και αποδίδει 184 ίππους.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - BMW X3

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

Chevrolet Aveo

Chevrolet Aveo - Σαλόνι Παρισιού 2010

Το νέο 5θυρο χάτσμπακ Aveo (το sedan θα παρουσιαστεί το επόμενο καλοκαίρι) υιοθετεί πιο σπορ στοιχεία, όπως η επιθετική φυσιογνωμία με τους διπλούς προβολείς και η μάσκα δυο εισαγωγών αέρα. Η ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει σύγχρονες τεχνολογίες όπως μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, διπλό συνεχώς μεταβαλλόμενο χρονισμό εκκεντροφόρων και ψεκασμό diesel common rail. Οι βενζινοκινητήρες είναι δυο 1,2 λίτρων (70 και 86 ίπποι), 1,4 λίτρων (100 ίπποι) και 1,6 λίτρων (115 ίπποι). Για πρώτη φορά, υπάρχουν δύο εκδόσεις diesel 1.3 (με 75 και 95 ίππους) με Start/Stop. Τα κιβώτια είναι χειροκίνητα 5 ή 6 σχέσεων, ενώ το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Chevrolet προσφέρεται προαιρετικά στα 1.4 και 1.6.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Chevrolet Aveo

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Chevrolet Cruze hatchback

Chevrolet Cruze hatchback - Σαλόνι Παρισιού 2010

Το sedan Cruze γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία σε πολλές αγορές σε όλο τον κόσμο (πωλείται συνολικά σε 70 χώρες και αποτελεί το "best seller" της γκάμας της εταιρείας). Η νέα 5θυρη έκδοση στοχεύει στο κοινό που προτιμάει τα χάτσμπακ και  αφενός είναι σύγχρονη κι ελκυστική, αφετέρου δέχτηκε βελτιώσεις που σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρουν καλύτερη ευστάθεια και μεγαλύτερη στιβαρότητα. Οι χώροι στο εσωτερικό παραμένουν αναλλοίωτοι, ενώ ο χώρος αποσκευών πλησιάζει τα 400 λίτρα, μια χωρητικότητα που σίγουρα  θ' αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για όσους θέλουν οικογενειακό αυτοκίνητο με 5θυρο αμάξωμα. Το 5θυρο Cruze θ' αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη στα μέσα του 2011.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Chevrolet Cruze hatchback

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Chevrolet Orlando

Chevrolet Orlando - Σαλόνι Παρισιού 2010

Η Chevrolet είχε στο Παρίσι 4 (!) παγκόσμιες πρεμιέρες, ως προπομπό των 7 νέων μοντέλων που θα παρουσιάσει τους επόμενους 15 μήνες και της επιθετικής πολιτικής που φαίνεται να υιοθετεί. Το Orlando είναι ένα 7θέσιο crossover, η δεύτερη και η τρίτη σειρά καθισμάτων του οποίου βρίσκονται ψηλότερα από την πρώτη, προσφέροντας καλύτερη ορατότητα, ενώ ένας μεγάλος αριθμός από χώρους αποθήκευσης στο εσωτερικό προσφέρει την απαιτούμενη πρακτικότητα. Βασισμένο στο «δάπεδο» του Cruze, το Orlando προσφέρεται με βενζινοκινητήρα 1.8 με 141 ίππους ή με 2λιτρο ντίζελ με 131 και 163 ίππους. Η παραγωγή ξεκινάει τον Οκτώβριο και οι πωλήσεις στις αρχές του 2011.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Chevrolet Orlando

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Citroen C4

Citroen C4 - Σαλόνι Παρισιού 2010

Το νέο «μικρομεσαίο» 5θυρο χάτσμπακ της γαλλικής εταιρείας είναι λίγο μεγαλύτερο από το προηγούμενο (5 εκ. σε μήκος, 2 εκ. σε πλάτος και 3 εκ. σε ύψος) και το μήκος του φτάνει τα 4,33 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2.608 χιλιοστά. Ο χώρος αποσκευών είναι 408 λίτρα (!), από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από το αυτοκίνητο, με τη χρησιμοποίηση πολλών διαφορετικών τεχνικών λύσεων για τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, από τη χρήση «πράσινων» ελαστικών μέχρι τον περιορισμό του βάρους και τη χρήση συστήματος Start & Stop, αλλά κι ενός συστήματος για την παρακολούθηση και βελτίωση του τρόπου οδήγησης σε σχέση με την κατανάλωση (eTouch). Επίσης διαθέσιμα θα είναι πολλά συστήματα που ενισχύουν την ενεργητική ασφάλεια, από το σύστημα προειδοποίησης για την αλλαγή λωρίδας μέχρι στρεφόμενους προβολείς με ξένον και σύστημα παρακολούθησης των «νεκρών γωνιών» στην ορατότητα. Η γνωστή γκάμα των βενζινοκινητήρων είναι 1.4 με 95 ίππους, 1.6 με 120 ίππους  (υπάρχει και έκδοση με υγραέριο) και 1.6 τούρμπο με 156 ίππους, ενώ υπάρχουν και 3 κινητήρες ντίζελ. Οι αναρτήσεις είναι τύπου Μακφέρσον εμπρός και ημιάκαμπτος άξονας πίσω και τα φρένα αεριζόμενοι δίσκοι εμπρός και απλοί δίσκοι πίσω.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Citroen C4

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

Citroen DS4

Citroen DS4 - Σαλόνι Παρισιού 2010

Το DS High Rider στη Γενεύη έδωσε την κατεύθυνση και τώρα η DS4 έρχεται να προσθέσει πολυτέλεια και οδηγοκεντρικότητα στη μικρομεσαία κατηγορία. Η χρηστικότητα φροντίστηκε ιδιαίτερα (ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 370 λίτρα), το μήκος είναι 4,27 μ. ενώ το αυτοκίνητο βασίζεται στα ίδια μηχανικά μέρη με τη νέα C4. Η συγγένεια με τη C4 είναι μεν στενή, όπως αποδείχθηκε όμως με τα C3 και DS3, μια τόσο στενή τεχνολογική συγγένεια μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα δύο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα, οπότε θα περιμένουμε να οδηγήσουμε τα δύο νέα «μικρομεσαία» Citroen πριν βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα!. Βενζινοκινητήρες είναι ο ατμοσφαιρικός 1.6 VTi των 120 ίππων και ο υπερτροφοδοτούμενος 1.6  των 155 ίππων, καθώς και η νέα έκδοση του τελευταίου με τους 200 ίππους. Οι δύο τουρμποντίζελ HDi αποδίδουν 110 και 160 ίππους. Οι πωλήσεις θ' αρχίσουν το 2011.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Citroen DS4

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Hyundai ix20

Hyundai ix20 - Σαλόνι Παρισιού 2010

Το ολοκαίνουργιο μικρό πολυμορφικό της κορεάτικης εταιρείας έχει στενή συγγένεια με το «αδελφό» Kia Venga, με παραπλήσιους χώρους και πρακτικότητα, όμως οι σχεδιαστές της Hyundai φρόντισαν ώστε τα δύο οχήματα να διαφοροποιούνται αισθητά μεταξύ τους. Το ix20 είναι σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου επί ευρωπαϊκού εδάφους, και πιο συγκεκριμένα στο σχεδιαστικό τμήμα R&D της Hyundai που εδρεύει στο Ρίσελσχαϊμ της Γερμανίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιεί δύο βενζινοκινητήρες 1,4 και 1,6 λίτρων (με 90 και 125 ίππους αντίστοιχα), καθώς και έναν πετρελαιοκινητήρα 1,4 λίτρων με δύο διαβαθμίσεις στους 77 και 90 ίππους, ενώ θα υπάρχει και έκδοση με οικολογικό χαρακτήρα που θα ονομάζεται «Blue» και θα εξασφαλίζει οικονομία καυσίμου της τάξης των 0,2-0,5 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα. Περισσότερες πληροφορίες μετά την πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση του αυτοκινήτου στα μέσα του μήνα.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Hyundai ix20

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Mercedes CLS

Mercedes CLS - Σαλόνι Παρισιού 2010

Η νέα κατηγορία που δημιούργησε το «4θυρο κουπέ» της Στουτγάρδης, δεν άφησε ασυγκίνητους τους υπόλοιπους κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων. Το γεγονός ότι ένα αυτοκίνητο τόσο μεγάλο και ακριβό κατάφερε να πουλήσει γύρω στα 170.000 κομμάτια από το Δεκέμβριο του 2004 μέχρι σήμερα, δείχνει και τη σημασία που έχει αυτή η νέα κατηγορία για τους κατασκευαστές γοήτρου. Βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, η νέα CLS έχει το στιλ ενός κλασικού κουπέ, αλλά με δύο πόρτες παραπάνω. Οι στιλιστικές αλλαγές είναι αρκετές, ενώ το εσωτερικό ενσωματώνει όλες τις αλλαγές των τελευταίων 6 χρόνια στην τεχνολογία του εξοπλισμού άνεσης, ασφάλειας και ψυχαγωγίας. Κατά το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην ευρωπαϊκή αγορά, τον Ιανουάριο του 2011, θα υπάρχουν αρχικά διαθέσιμες δύο 6κύλινδρες εκδόσεις, μία βενζίνης (CLS 350 με 306 ίππους) και μία ντίζελ (CLS 350 CDI με 265 ίππους). Αργότερα θα προστεθούν και νέοι κινητήρες, ενώ η κορυφαία έκδοση θα είναι η  8κύλινδρη CLS 500 με 408 ίππους. Πολλά τμήματα του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο για μείωση του βάρους και είναι χαρακτηριστικό ότι οι αλουμινένιες πόρτες του νέου μοντέλου εξοικονομούν 24 κιλά σε σχέση με αυτές του προηγούμενου. Εξαιρετικός είναι και ο αεροδυναμικός συντελεστής Cx του αυτοκινήτου, που περιορίστηκε στο 0,26.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Mercedes CLS

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

Opel Astra Sport Tourer

Opel Astra Sport Tourer - Σαλόνι Παρισιού 2010

Η «στέισον» έκδοση του νέου Astra, που ονομάζεται Sport Tourer, έκανε επίσημο ντεμπούτο στο Παρίσι. Βασίζεται στα μηχανικά μέρη του πεντάθυρου Astra και έχει την ίδια γκάμα κινητήρων (από 95 έως 180 ίππους). Με την ευκαιρία της παρουσίασης της συγκεκριμένης έκδοσης (και με δεδομένο και τον καθαρά «οικογενειακό» χαρακτήρα της), η Opel παρουσιάζει και μία λιγότερο ισχυρή έκδοση του νέου της κινητήρα 1.4 τούρμπο με 120 ίππους, η οποία θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Φυσικά θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση των 140 ίππων, η οποία μάλιστα θα μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 500 έως 1.500 λίτρα, ενώ υπάρχει και το νέο σύστημα FlexFold, το οποίο επιτρέπει την άμεση αναδίπλωση του κάθε τμήματος του διαιρούμενου πίσω καθίσματος, με το πάτημα ενός κουμπιού στο τοίχωμα του χώρου αποσκευών.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Opel Astra Sport Tourer

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Peugeot 508

Peugeot 508 - Σαλόνι Παρισιού 2010

Το 508 παρουσιάζεται σε εκδόσεις σεντάν αλλά και στέισον βάγκον και είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο, με μήκος 4,79 μέτρα, το οποίο θα κατασκευάζεται στη Γαλλία για την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ θα κατασκευάζεται από το 2011 και στην Κίνα. Η γαλλική εταιρεία υπόσχεται μεγάλους χώρους τόσο για επιβάτες όσο και για αποσκευές (515 λίτρα για το σεντάν, 560 λίτρα για το στέισον), υψηλή ποιότητα κατασκευής καθώς και συστήματα υψηλής τεχνολογίας για την ασφάλεια, την άνεση και την ψυχαγωγία των επιβατών. Ο αεροδυναμικός συντελεστής Cx είναι εξαιρετικός (0,25), ενώ το αυτοκίνητο είναι ελαφρύτερο από το 407, παρά τις μεγαλύτερες διαστάσεις του. Οι κινητήρες είναι οι γνωστοί 1.6 σε ατμοσφαιρική έκδοση και τούρμπο, με 120 και 156 ίππους αντίστοιχα, όπως και 3 ντίζελ (1.6, 2.0 και 2.2) ισχύος 112 ως 204 ίππων. Θα υπάρχει επίσης και μια υβριδική έκδοση απόδοσης 200 ίππων με δυνατότητα μετάδοσης και στους τέσσερις τροχούς. Το υβριδικό 508 θα συνδυάζει ντίζελ και ηλεκτροκίνηση, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη!

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Peugeot 508

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

Range Rover Evoque

Range Rover Evoque - Σαλόνι Παρισιού 2010

Το Evoque είναι το πιο μικρό (συνολικό μήκος στα 4.350 χιλ.), το πιο ελαφρύ (βάρος από 1.600 κιλά) και συνάμα το πιο οικονομικό/οικολογικό μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία (εκπομπές CO2 έως και 130 g/km, κάτι που σημαίνει και χαμηλά τέλη κυκλοφορίας σύμφωνα με το νέο σύστημα που θα ισχύσει στην Ελλάδα από 1/1/2011). Είναι κατά 430 χιλιοστά κοντύτερο και 187 χιλιοστά χαμηλότερο από το Range Rover Sport. Θα είναι διαθέσιμο ως τετρακίνητο αλλά και ως αποκλειστικά προσθιοκίνητο, ενώ θα διαθέτει γκάμα με τρεις κινητήρες (ένα νέο 2λιτρο βενζινοκινητήρα τούρμπο με άμεσο ψεκασμό και μεταβλητό χρονισμό, που αποδίδει 240 ίππους και δύο ντίζελ 2,2 λίτρων με 150 ή 190 ίππους), που θα εξοπλίζονται με σύστημα stop&start. Η Land Rover υπόσχεται κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου με πληθώρα συστημάτων, όπως το «Adaptive Dynamics» που περιλαμβάνει και την ανάρτηση MagneRide. Η MagneRide είναι σε θέση να μεταβάλλει συνεχώς την απόσβεση των αμορτισέρ μεταξύ των ρυθμίσεων soft-hard ελέγχοντας την έως και 1.000 φορές το δευτερόλεπτο, ενώ για την αποτελεσματική κίνηση σε κάθε έδαφος θα υπάρχει το σύστημα Terrain Response, γνωστό από τα Land Rover.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Range Rover Evoque

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Toyota Verso-S

Toyota Verso-S - Σαλόνι Παρισιού 2010

Ένα μικρότερο Verso είναι ο πολιορκητικός κριός της Toyota στα μικρά πολυμορφικά. Το αυτοκίνητο έχει μήκος μικρότερο από 4 μέτρα, αλλά τα 2.550 χιλ. του μεταξονίου μαρτυρούν την φιλόξενη καμπίνα, η οποία επίσης διαθέτει πληθώρα χώρων για μικροπράγματα. Ο χώρος αποσκευών των 336 λίτρων έχει διαμόρφωση με διπλό δάπεδο. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει Bluetooth, θύρα USB, κάμερα οπισθοπορείας κι ένα νέο σύστημα πλοήγησης. Την κίνηση του Verso-S αναλαμβάνει ο κινητήρας 1,33 λίτρων με ισχύ 98 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και υπόσχεται χαμηλή κατανάλωση και ανάλογα χαμηλές εκπομπές CO2 (127 g/km). Προαιρετικά είναι διαθέσιμο το αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT), που διαθέτει και χειροκίνητη λειτουργία.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Toyota Verso-S

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   
       
   

Volvo V60

Volvo V60 - Σαλόνι Παρισιού 2010

Μετά την παρουσίαση του S60 η Volvo αποκάλυψε και το V60. Συνεχίζει την παράδοση των Σουηδών στα κομψά "wagon", τα οποία δεν διαφέρουν μόνο σε όψη αλλά και σε όνομα από την υπόλοιπη σειρά. Η σχεδίαση παραπέμπει σε κουπέ, διατηρώντας όμως στο έπακρο την πρακτικότητα και τη λειτουργικότητα των ειδικών εκδόσεων «V». Στην ποιοτική καμπίνα ξεχωρίζει το διαιρούμενο σε τρία τμήματα (40%-20%-40%) πίσω κάθισμα, το οποίο συνηγορεί στον οικογενειακό χαρακτήρα του νέου Volvo. Ο χώρος αποσκευών του V60 φτάνει τα 430 λίτρα. Κάτω από το καπό όλοι οι κινητήρες, όπως ήταν αναμενόμενο, προέρχονται από το «αδελφό» S60. Υπάρχουν τέσσερις βενζινοκινητήρες, από 1,6 έως 3 λίτρα και τρεις πετρελαίου (1.6, 2.0, 2.4). Και στο V60 δίνουν δυναμικό παρών τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας, μεταξύ των οποίων και εκείνο για την προστασία των πεζών.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Volvo V60

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

Μοντέλα που ανανεώθηκαν: Chevrolet Captiva

Μοντέλα που ανανεώθηκαν: Chevrolet Captiva - Σαλόνι Παρισιού 2010

Η νέα μάσκα, οι πολυεδρικοί προβολείς και τα ενσωματωμένα φλας LED στους εξωτερικούς καθρέφτες είναι μερικά από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που κάνουν άμεσα αντιληπτή την ανανέωση. Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, το Captiva έχει αλλαγές και στη γκάμα των κινητήρων. Οι τέσσερις νέοι κινητήρες θα συνδυάζονται στάνταρ με νέο χειροκίνητο ή αυτόματο εξάρι κιβώτιο. Με την εισαγωγή του νέου V6 βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων και 258 ίππων με άμεσο ψεκασμό και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, το Captiva θα είναι ένα από τα ισχυρότερα μεσαία αυτοκίνητα ελεύθερου χρόνου, ενώ οι νέες μονάδες ντίζελ 2,2 λίτρων θα διατίθενται με 163 ή 184 ίππους. Τη νέα γκάμα ολοκληρώνει ένας βενζινοκινητήρας 2,4 λίτρων με διπλό εκκεντροφόρο επικεφαλής και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, που παράγει 171 ίππους.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Μοντέλα που ανανεώθηκαν: Chevrolet Captiva

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       

Mazda 2

Mazda 2 - Σαλόνι Παρισιού 2010

Το ιαπωνικό σούπερ μίνι έχει πλέον νέα μάσκα, προσαρμοσμένη στη σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας, ενώ έχουν γίνει και επεμβάσεις για την αναβάθμιση του «πλαισίου», καθώς και για τη βελτίωση της άνεσης. Επίσης, όλη η γκάμα των κινητήρων του ανανεωμένου «2» καλύπτει πλέον τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 5, ενώ για πρώτη φορά θα προσφέρεται και ένα αυτόματο κιβώτιο.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Mazda 2

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       

Nissan X-Trail

Nissan X-Trail - Σαλόνι Παρισιού 2010

Όπως σε κάθε φέις λιφτ που ...σέβεται τον εαυτό του, έτσι και στο φρεσκαρισμένο X-Trail δεσπόζουν οι αισθητικές επεμβάσεις στην μάσκα, στον προφυλακτήρα και στα φώτα. Στο πίσω μέρος έχουν προστεθεί φώτα με λυχνίες LED και όλες οι εξωτερικές επεμβάσεις έχουν αυξήσει το μήκος του αυτοκινήτου κατά 10 χιλιοστά. Βελτιωμένη όμως είναι και η αεροδυναμική, αφού ο αεροδυναμικός συντελεστής Cx από 0,36 έγινε τώρα 0,35. Στο εσωτερικό αναβαθμισμένη είναι η ποιότητα των υλικών, τα καθίσματα υπόσχονται περισσότερη άνεση και ο νέος υπολογιστής ταξιδιού περισσότερες πληροφορίες στη διάθεση του οδηγού. Αναβαθμισμένος είναι και ο επιλογέας των ταχυτήτων.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Nissan X-Trail

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   

Smart Fortwo

Smart Fortwo - Σαλόνι Παρισιού 2010

Το ανανεωμένο μοντέλο δεν έχει δραματικές αλλαγές σε σχέση με το υπάρχον, αλλά τις συνηθισμένες βελτιώσεις που γίνονται για το «φρεσκάρισμα» κάθε μοντέλου γύρω στο μέσον της εμπορικής του ζωής. Στον τομέα της σχεδίασης, οι αλλαγές είναι περιορισμένες και αφορούν κυρίως στις ανασχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου καθώς και στα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED. Στο εσωτερικό, οι αλλαγές έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με τα υλικά, την προσθήκη αποθηκευτικών χώρων και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στα επίπεδα βασικού και προαιρετικού εξοπλισμού. Στα πιο ουσιαστικά, το σύστημα εξαγωγής και η νέα χαρτογράφηση των ηλεκτρονικών μονάδων ξεχωρίζουν στους υπάρχοντες κινητήρες, οι οποίοι είναι τώρα πιο οικονομικοί και λιγότερο ρυπογόνοι από πριν, χωρίς να έχει μειωθεί η απόδοσή τους.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Smart Fortwo

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

VW Passat

VW Passat - Σαλόνι Παρισιού 2010

Το ανανεωμένο Passat είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, κατά 4 χιλιοστά (φτάνοντας τα 4.770 χιλ.), και χαρακτηρίζεται οπτικά από τα νέα εμπρός φωτιστικά σώματα με τεχνολογία LED, αισθητική που έχει άλλωστε επιλέξει η  VW σε όλα τα νέα της μοντέλα. Η φαρδιά γρίλια είναι πιο εντυπωσιακή από το πρόσφατο παρελθόν, ενώ πιο ήπιες σχεδιαστικά είναι οι επεμβάσεις στο πίσω μέρος. Από την άλλη, στο εσωτερικό δεσπόζει η μεταλλική επένδυση, που φιλοξενεί κι ένα αναλογικό ρολόι. Φυσικά, η γερμανική εταιρεία υπόσχεται καλύτερα πλαστικά και γενικότερα αναβαθμισμένη ποιότητα. Η γκάμα των κινητήρων δεν περιλαμβάνει εκπλήξεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ενώ υπάρχει πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας.

 

 • Περισσότερες Φωτογραφίες - VW Passat

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
   
       
   

  UP