ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :: ΕΙΔΗΣΕΙΣ ::

Νέο ηλεκτρικό Ford Explorer

Η Ford αποκάλυψε σήμερα ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη και θα μπορεί να παραγγελθεί από τα τέλη του χρόνου. Το όνομα Explorer, εμβληματικό για τη Ford χρησιμοποιείται για ιστορικούς λόγους, αλλά το ευρωπαϊκό Explorer θα είναι εντελώς διαφορετικό από το νέο αμερικανικό ομώνυμο μοντέλο, που είναι ένα μεγάλο SUV μήκους πάνω από 5 μ. Το ευρωπαϊκό Explorer είναι ένα μικρομεσαίο 5θέσιο SUV μήκους 4,47 μ., βασισμένο στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του γκρουπ VW, στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας των δύο εταιρειών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Το Explorer θα κατασκευάζεται στο γερμανικό εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία, όπου κατασκευάζεται το Fiesta, το οποίο θα καταργηθεί. Θα προσφέρεται με τρεις διαφορετικές επιλογές κινητήρα, 168 ή 282 ίππων με πίσω κίνηση και 335 ίππων με τετρακίνηση. Για τις μπαταρίες η εταιρεία δεν έδωσε προς το παρόν στοιχεία. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην πρακτικότητα του εσωτερικού και είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει μεγάλος αποθηκευτικός χώρος 17 λίτρων στην κεντρική κονσόλα, όπου χωράει φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής 15''. Ο χώρος αποσκευών θα έχει χωρητικότητα περίπου 470 λίτρων.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Νέο ηλεκτρικό Ford Explorer

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Ανανέωση για τις Mercedes GLA και GLB

Η Mercedes ανακοίνωσε την ανανέωση των μικρομεσαίων της SUV/Crossover, της GLA και της GLB. Και τα δύο αυτοκίνητα έχουν υποστεί σχεδιαστικές αλλαγές στο εμπρός και το πίσω μέρος, όπως συνηθίζεται στα facelift. Και τα δύο αυτοκίνητα θα έχουν επίσης στάνταρ σε όλη τη γκάμα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED εμπρός, αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά οδηγικά βοηθήματα και τη νέα γενιά του συστήματος απεικόνισης MBUX με τις οθόνες και τα ψηφιακά όργανα στο εσωτερικό. Στη GLA η αναβαθμισμένη γκάμα των υβριδικών βενζινοκινητήρων περιλαμβάνει τους κινητήρες 1,3 και 2 λίτρων με 136 ή 163 ίππους στην πρώτη περίπτωση και 190 ή 224 στη δεύτερη, σε συνδυασμό με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V, με μίζα/γεννήτρια που συνεισφέρει 14 επιπλέον ίππους όταν χρειάζεται σε μια επιτάχυνση. Η φορτιζόμενη υβριδική έκδοση βασίζεται στον κινητήρα 1.3 των 163 ίππων, που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 80 kW (109 ίππων), με μέγιστη συνδυασμένη ισχύ 218 ίππων. Η αυτονομία με ηλεκτροκίνηση στον τυποποιημένο κύκλο δοκιμών είναι 62-70 χιλιόμετρα. Στη γκάμα επίσης περιλαμβάνονται και εκδόσεις ντίζελ, με 2λιτρο κινητήρα που αποδίδει κατά περίπτωση 116, 150 ή 190 ίππους. Τα ίδια κινητήρια σύνολα εκτός της φορτιζόμενης υβριδικής έκδοσης διατίθενται και με την GLB.

Πρώτες εικόνες για το ηλεκτρικό Kia EV9

Ένα ακόμα νέο ηλεκτρικό μοντέλο αποκάλυψε η Kia. Πρόκειται για το EV9, ένα SUV με τρεις σειρές καθισμάτων, που θα κάνει το ντεμπούτο του παγκοσμίως στα τέλη του μήνα. Βασισμένο πάνω στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα E-GMP της Kia, που δημιουργήθηκε ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα προσφέρεται με 6θέσια ή 7θέσια διατάξεις του εσωτερικού. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούμε να περιστραφούν κατά 180 μοίρες, ώστε να αντικρίζουν αυτά της τρίτης, ενώ τα καθίσματα της πρώτης και δεύτερης σειράς μπορούν να «ξαπλώσουν». Χαρακτηριστικό της προσοχής που έχει δοθεί για την «ισότιμη» εξυπηρέτηση όλων των επιβατών, είναι το γεγονός ότι τα καθίσματα της τρίτης σειράς προσφέρουμε ποτέ ρωσικής και θύρες φόρτισης για κινητές συσκευές.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Πρώτες εικόνες για το ηλεκτρικό Kia EV9

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Η Mercedes παρουσίασε τη νέα GLC Coupé

Μετά την πρόσφατη παρουσίαση της νέας γενιάς της GLC, η Mercedes παρουσίασε -όπως και στο προηγούμενο μοντέλο- και τη σπορτίφ έκδοση της, τη GLC Coupé. Χαρακτηριστικό το νέο μοντέλο είναι η εξηλεκτρισμένη γκάμα των κινητήρων που χρησιμοποιεί, η οποία περιλαμβάνει είτε ήπιες υβριδικές εκδόσεις (2λιτρη βενζινοκίνητη με 150 ή 190 ίππους και 2λιτρη ντίζελ με 145 ή 198 ίππους, είτε φορτιζόμενες υβριδικές (με 2λιτρο βενζινοκινητήρα 204 ή 252 ίππων και 2λιτρο ντίζελ 197 ίππων, σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα 100 kW). Η σπορ ανάρτηση είναι στάνταρ, ενώ προαιρετικά το αυτοκίνητο προσφέρεται και με σύστημα τετραδιεύθυνσης, σε συνδυασμό με αερανάρτηση Airmatic. Το στάνταρ σύστημα τετρακίνησης προσφέρει επίσης στο αυτοκίνητο και δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Το μήκος του αυτοκινήτου είναι 4,763 μ., 31 χιλιοστά μεγαλύτερο από αυτό του προηγούμενου μοντέλου, ενώ και το ύψος έχει αυξηθεί κατά 5 χιλιοστά. Η αύξηση των διαστάσεων επέτρεψε και την αύξηση της χωρητικότητας του χώρου αποσκευών κατά 45 λίτρα, φτάνοντας τώρα συνολικά τα 545 (390 στις φορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις). Βελτιωμένη είναι επίσης και η αεροδυναμική του αμαξώματος, με συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης Cx 0,27 αντί για 0,30 το προηγούμενο μοντέλο.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Η Mercedes παρουσίασε τη νέα GLC Coupé

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Ford Puma ST Powershift

Η Ford παρουσίασε μια νέα έκδοση για το Puma ST, που χρησιμοποιεί τον υπερτροφοδοτούμενο χιλιάρη κινητήρα EcoBoost με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V, ο οποίος στη συγκεκριμένο μοντέλο αποδίδει 170 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Powershift 7 ταχυτήτων. Ο σπορ χαρακτήρας του μοντέλου τονίζεται από ιδιαίτερες εξωτερικές σχεδιαστικές και λειτουργικές λεπτομέρειες (όπως π.χ. η αεροτομή πίσω ή οι διαφορετικές εισαγωγές αέρα εμπρός) και σπορ καθίσματα εξελιγμένα από την Ford Performance στο εσωτερικό. Σχετικά με τις επιδόσεις της νέας έκδοσης, η εταιρεία αναφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,4''. Το, πλαίσιο είναι το ίδιο με αυτό του Puma ST, που έχει σημαντικά αυξημένη ακαμψία (πάνω από 50%) σε σύγκριση με το βασικό Puma, όπως επίσης και ενισχυμένες και ειδικά ρυθμισμένες αναρτήσεις, μεγαλύτερους δίσκους στα εμπρός φρένα, πιο γρήγορο τιμόνι κλπ.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Ford Puma ST Powershift

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Παρουσιάστηκε το νέο Hyundai Kona

Μετά τις πρώτες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα, η Hyundai παρουσίασε επίσημα σε παγκόσμια διαδικτυακή πρεμιέρα το νέο Kona. Η νέα γενιά του μικρού SUV της κορεατικής εταιρείας έχει αυξημένες διαστάσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, με μήκος 4,355 μ., μεγαλύτερο κατά 175 χιλιοστά από το προηγούμενο, πλάτος μεγαλύτερο κατά 25 χιλιοστά, αλλά και μεταξόνιο μεγαλύτερο κατά 60 χιλιοστά, γεγονός που προδιαθέτει για μεγαλύτερους χώρους. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα μέχρι και 466 λίτρα (ανάλογα με την έκδοση), ενώ στην ηλεκτρική έκδοση υπάρχει και ένας μικρός χώρος αποσκευών 27 λίτρων μπροστά. Φυσικά το αυτοκίνητο διαθέτει μια μεγάλη σειρά ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε αρχικά ως ηλεκτρικό, αλλά θα διατίθεται σε μία ευρεία γκάμα, που θα περιλαμβάνει και βενζινοκίνητες και υβριδικές εκδόσεις. Η βασική ηλεκτρική έκδοση έχει κινητήρα 114,6 kW (156 ίππων) και μπαταρία 48,4 kWh, ενώ υπάρχει και ισχυρότερη έκδοση 160 kW (218) με μπαταρία 65,4 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία έως 490 χιλιομέτρων στον τυποποιημένο κύκλο δοκιμών. Το νέο Kona αναμένεται στην Ελλάδα τον Ιούνιο και η ηλεκτρική έκδοσή του τον Οκτώβριο.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Παρουσιάστηκε το νέο Hyundai Kona

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Ανανέωση για το VW ID.3

Η VW ανακοίνωσε την ανανέωση του ID.3 2,5 χρόνια μετά το πρώτο λανσάρισμά του. Το μικρομεσαίο ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής εταιρείας έχει υποστεί σχεδιαστικές αλλαγές εξωτερικά και εσωτερικά, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα και νέα χρώματα. Οι σχεδιαστικές αλλαγές έχουν βελτιώσει και την αεροδυναμική, ενώ υπάρχει χρησιμοποίηση νέων υλικών στο εσωτερικό. Υπάρχει φυσικά αναβάθμιση λογισμικού, με βελτίωση του λειτουργικού συστήματος, το οποίο είναι σε θέση να λαμβάνει ενημερώσεις «over-the-air». Τέλος, στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται συστήματα υποβοήθησης τελευταίας γενιάς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ανανεωμένο ID.3 είναι ένα από τα συνολικά δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει η Volkswagen έως το 2026 .
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Ανανέωση για το VW ID.3

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Η Hyundai παρουσίασε το ανανεωμένο i10

Ακόμα κι ένα πετυχημένο μοντέλο χρειάζεται κάποια στιγμή ανανέωση και η Hyundai αποφάσισε πως ήρθε η ώρα για την ανανέωση του i10, αν και το μίνι της -που ήταν ήδη ένα από τα κορυφαία μίνι αυτοκίνητα πόλης- είναι πλέον ένα από τα λίγα αυτοκίνητο της κατηγορίας με συμβατικούς κινητήρες που έχουν παραμείνει στην αγορά, με ελάχιστο ανταγωνισμό. Το αυτοκίνητο έχει υποστεί τις συνηθισμένες εξωτερικές σχεδιαστικές αλλαγές που γίνονται στα "face lift" με την προσθήκη και δύο νέων χρωμάτων για το αμάξωμα, ενώ στην γκάμα του έχει προστεθεί και μία σπορτίφ έκδοση N Line, με ξεχωριστά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Αναβάθμιση έχει γίνει φυσικά, όπως είναι απαραίτητο στην εποχή μας, στη συνδεσιμότητα και στα ηλεκτρονικά συστήματα του εξοπλισμού, ενώ και στο εσωτερικό υπάρχουν κάποιες νέες λεπτομέρειες που θυμίζουν την ανανέωση. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 4,2'' είναι ένα από τα νέα στοιχεία στο ανανεωμένο μοντέλο, στο οποίο υπάρχουν θύρες USB-C εμπρός και πίσω. Η παραγωγή του ανανεωμένου i10 προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο και τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται στην Ελλάδα περίπου στα μέσα του έτους.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Η Hyundai παρουσίασε το ανανεωμένο i10

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Ανανέωση για το Peugeot 508

Η Peugeot ανακοίνωσε την ανανέωση του μεγάλου της μοντέλου, του 508. Όπως συνηθίζεται στα ανανεωμένα μοντέλα υπάρχουν σχεδιαστικές αλλαγές στο εμπρός μέρος, νέα φωτιστικά εμπρός και πίσω, με τεχνολογία Matrix LED για τα εμπρός φώτα σε όλες τις εκδόσεις της γκάμας, 3 νέα χρώματα την αναβάθμιση του εξοπλισμού. Το αυτοκίνητο προσφέρεται με τον βενζινοκινητήρα 1.2 των 130 ίππων και τον ντίζελ 1.5 με την ίδια ισχύ, όπως επίσης και με φορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις με συνδυαστική ισχύ 180 και 225 ίππων, ενώ υπάρχει και μία τετρακίνητη έκδοση με φορτιζόμενο υβριδικό σύστημα παροχής ισχύος με δύο ηλεκτροκινητήρες και συνδυαστική ισχύ 360 ίππων. Σε όλες τις εκδόσεις στάνταρ είναι το αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. Οι υβριδικές εκδόσεις έχουν μπαταρία με χωρητικότητα 12,4 kWh. Η εμπορική διάθεση του ανανεωμένου μοντέλου θα ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Νέο υβριδικό σύστημα Peugeot 3008 και 5008

Η Peugeot ανακοίνωσε ένα νέο υβριδικό σύστημα που θα προσφέρεται αρχικά στα 3008 και 5008 και μελλοντικά και σε άλλα μοντέλα. Το σύστημα βασίζεται στον νέας γενιάς 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα PureTech 1.2 ο οποίος αποδίδει 136 ίππους και σε έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 21 kW (28 ίππων). Η μπαταρία λιθίου που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα είναι τοποθετημένη κάτω από το εμπρός αριστερό κάθισμα, εξασφαλίζοντας έτσι ότι διατηρούνται αμετάβλητοι οι εσωτερικοί του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου και του χώρου αποσκευών. Το σύστημα συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 ταχυτήτων, ειδικά σχεδιασμένο για υβριδικά συστήματα κίνησης. Στην καθημερινή οδήγηση σε αστικές συνθήκες ο ηλεκτροκινητήρας και ο βενζινοκινητήρας λειτουργούν συνδυαστικά ή μεμονωμένα, βελτιστοποιώντας την κατανάλωση ενέργειας. Στις επιταχύνσεις ο ηλεκτροκινητήρας υποβοηθεί με πρόσθετη ροπή τον βενζινοκινητήρα στις χαμηλές στροφές, ενώ στην επιβράδυνση ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια, φορτίζοντας τη μπαταρία των 48 V. Η τελευταία καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.

Ηλεκτρικό Mini Cabrio

Η Mini αποφάσισε να προχωρήσει στην περιορισμένη παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού Mini Cooper SE Cabrio, μετά τη θετική ανταπόκριση που υπήρξε για το μοναδικό δείγμα που παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Με διαστάσεις ίδιες με αυτές του συμβατικού Mini Cabrio, συμπεριλαμβανομένου ενός χώρου αποσκευών 160 λίτρων, ηλεκτρική έκδοση κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 184 ίππων, ο οποίος επιταχύνει το αυτοκίνητο από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 7,3''. Η αυτονομία του αυτοκινήτου σύμφωνα με τον τυποποιημένο κύκλο δοκιμών (WLTP) φτάνει τα 2001 χιλιόμετρα. To Mini Cooper SE Cabrio θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 999 αυτοκίνητο μαζί με το συμβατικό Mini Cabrio στην Ολλανδία και θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τον Απρίλιο.

Αναβάθμιση για τις BMW X5 και BMW X6

Η BMW ανακοίνωσε την αναβάθμιση των X5 και X6 με επέμβαση σε σχεδιαστικές λεπτομέρειες και μια ανανεωμένη γκάμα συστημάτων παροχής ισχύος, αλλά και των ηλεκτρονικών οδηγικών βοηθημάτων. Επεμβάσεις έχουν γίνει εξωτερικά στους προβολείς και τη μάσκα, υπάρχουν νέοι αεραγωγοί εμπρός, καθώς και νέες λεπτομέρειες στα πίσω φώτα. Επιπλέον στην X6 είναι πλέον στάνταρ το πακέτο M Sport., το οποίο διατίθεται προαιρετικά και για την X5. Νέα κυρτή οθόνη υπάρχει στο εσωτερικό, να αναβαθμίσεις στον πίνακα οργάνων, όπως επίσης και προσθήκη διακοσμητικών λεπτομερειών. Όλες οι μονάδες παροχής ισχύος (ένας 6κύλινδρος εν σειρά 3λιτρος βενζινοκινητήρας με 280 ίππους, ένας V8 βενζινοκινητήρας 4.4 με 530 ίππους κι ένας 6κύλινδρος εν σειρά ντίζελ με 298 ίππους) διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία 48 V και συνδυάζονται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, στο οποίο ενσωματώνεται ο ηλεκτροκινητήρας του υβριδικού συστήματος, ο οποίος παρέχει στιγμιαία πρόσθετη ισχύ έως 12 ίππων. Αναβάθμιση έχει γίνει στο σύστημα παροχής ισχύος της φορτιζόμενης υβριδικής X5 xDrive 50e, οι οποίες συνδυάζει έναν 6κύλινδρο βενζινοκινητήρα τελευταίας γενιάς με 313 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα, με μέγιστη συνδυασμένη ισχύ 490 ίππων (96 παραπάνω σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο). Αυξημένη επίσης είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας, που φτάνει τώρα τις 25,7 kWh, παρέχοντας ηλεκτρικοί αυτονομία 94-110 χιλιομέτρων στον τυποποιημένο κύκλο δοκιμών.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Αναβάθμιση για τις BMW X5 και BMW X6

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Ανανέωση για το Range Rover Velar

Η Land Rover ανακοίνωσε την ανανέωση του Velar, στο οποίο έχουν γίνει κατ' αρχάς οι συνηθισμένες σχεδιαστικές επεμβάσεις που γίνονται στα "facelift", με νέα μάσκα και νέα φωτιστικά εμπρός και πίσω. Στο εσωτερικό υπάρχει μια νέα, μεγαλύτερη κυρτή οθόνη αφής, όπως επίσης και νέο σύστημα "infotainment" ενώ χρησιμοποιούνται νέα χρώματα και υλικά. Η φορτιζόμενη υβριδική έκδοση έχει νέα, μεγαλύτερη μπαταρία 19,2 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία αυξημένη κατά 21%, φτάνοντας έως και τα 64 χιλιόμετρα στον τυποποιημένο κύκλο δοκιμών. Η γκάμα του αυτοκινήτου περιλαμβάνει 3 βενζινοκίνητες εκδόσεις (2λιτρη με 250 ίππους και δύο 3λιτρες με ήπιο υβριδικό σύστημα και 340 ή 400 ίππους αντίστοιχα), 2 ντίζελ με ήπιο υβριδικό σύστημα (2λιτρη με 240 ίππους και 3λιτρη με 300 ίππους) και φορτιζόμενη υβριδική έκδοση με 2λιτρο βενζινοκινητήρα και μέγιστη συνδυασμένη ισχύ 404 ίππων. Όλες οι εκδόσεις είναι τετρακίνητες, με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Ανανέωση για το Range Rover Velar

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Το Renault Austral νικητής στο θεσμό «Autobest 2023»

Το Renault Austral απέσπασε τον τίτλο «Best Buy Car of Europe το 2023» στον ευρωπαϊκό δημοσιογραφικό θεσμό «Autobest 2023», η κριτική επιτροπή του οποίου αποτελείται από 31 δημοσιογράφους του χώρου του αυτοκινήτου οι οποίοι εκπροσωπούν 31 διαφορετικές χώρες (την Ελλάδα εκπροσωπεί ο δημοσιογράφος Γιάννης Σταυρόπουλος). Το γαλλικό μοντέλο εξασφαλίσει την πρώτη θέση με 14.937 βαθμούς, ξεπερνώντας το Opel Astra, που έμεινε στη δεύτερη θέση με 13.986 βαθμούς και το Peugeot 308, που ήταν τρίτο με 13.933 βαθμούς. Οι δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού είχαν την ευκαιρία για μια μεγάλη τελική δοκιμή των υποψήφιων αυτοκινήτων στο Τέεσντορφ της Αυστρίας. Στον ίδιο θεσμό το Hyundai Ioniq 6 ήταν ο νικητής του βραβείου Ecobest 2023. Η μεγάλη εκδήλωση της απονομής των βραβείων Autobest θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Ανανέωση για τη Mercedes CLA

Η Mercedes ανακοίνωσε την ανανέωση της CLA και στις δύο εκδόσεις αμαξώματος (Coupé και Shooting Brake). Το αυτοκίνητο έχεις υποστεί περιορισμένες αισθητικές αλλαγές στο εμπρός και πίσω μέρος (μάσκα, «ποδιά», διαχύτητς πίσω, φωτιστικά LED) κι έχει νέα οθόνη στο εσωτερικό, νέα χρώματα και υλικά και αναβαθμισμένο εξοπλισμό. Θα προσφέρεται με εξηλεκτρισμένους βενζινοκινητήρες, σε ήπιες ή φορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις, με τον βενζινοκινητήρα 1.3 με 163 ίππους στη δεύτερη περίπτωση. Οι ήπιες υβριδικές εκδόσεις χρησιμοποιούν τον ίδιο βενζινοκινητήρα με 136 ή 163 ίππους, ένα 2λιτρο με 190 ή 224 ίππους, ενώ υπάρχει κι ένας 2λιτρος ντίζελ με 116, 150 ή 190 ίππους. Τέλος, υπάρχουν και δύο εκδόσεις AMG με 2λιτρο βενζινοκινητήρα τούρμπο, με 306 ή 421 ίππους και τετρακίνηση.

  UP