ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :: ΕΙΔΗΣΕΙΣ ::

Νέο Lexus NX

Η πολυτελής μάρκα της Toyota παρουσίασε το νέο Lexus NX, ένα SUV της μεσαίας κατηγορίας με μήκος 4,66 μ. και μεταξόνιο 2.690 χιλιοστών. Όπως συνήθως, το νέο μοντέλο είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο και σύμφωνα με την πολιτική της Toyota, που ενισχύει συνεχώς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας των μοντέλων του γκρουπ, θα προσφέρεται στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης μόνο σε μία υβριδική και μία φορτιζόμενη υβριδική έκδοση. Οι δύο βενζινοκίνητες εκδόσεις που θα υπάρχουν στη γκάμα προορίζονται μόνο για τη Ρωσία και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Το υβριδικό ΝΧ θα προσφέρεται με μπροστινή κίνηση και τετρακίνηση και το φορτιζόμενο υβριδικό θα είναι μόνο τετρακίνητο. Το σύστημα τετρακίνησης βασίζεται στη λογική των δύο κινητήρων, με τον βενζινοκινητήρα να κινεί τους εμπρός τροχούς και τον ηλεκτροκινητήρα τους πίσω. Η υβριδική έκδοση χρησιμοποιεί ένα 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη συνδυασμένη ισχύ του συστήματος να είναι 242 ίπποι. Στη φορτιζόμενη υβριδική έκδοση, που χρησιμοποιεί τον ίδιο βενζινοκινητήρα, η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς είναι 306 ίπποι, ενώ η μπαταρία λιθίου των 18,1 kWh προσφέρει αυτονομία 63 χιλιομέτρων με ηλεκτροκίνηση σύμφωνα με τον τυποποιημένο ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Νέο Lexus NX

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Νέο Toyota Land Cruiser

Η Toyota παρουσίασε -σε μια εκδήλωση που μεταδόθηκε διαδικτυακά από το Ντουμπάι- τη νέα γενιά ενός από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της παγκοσμίως, με περισσότερες από 10 εκατομμύρια πωλήσεις σε 170 χώρες, του Land Cruiser. Πρόκειται για ένα εντελώς καινούργιο μοντέλο, που βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, περισσότερο άκαμπτη και με χαμηλότερο κέντρο βάρους, ενώ καινούργια είναι και τα μηχανικά μέρη. Σημαντική προσπάθεια έγινε για τη μείωση του βάρους του αυτοκινήτου, που είναι ελαφρύτερο κατά 200 κιλά από το προηγούμενο μοντέλο. Προφανώς ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στις δυνατότητες του αυτοκινήτου εκτός δρόμου, που αποτελούν εδώ και δεκαετίες σήμα κατατεθέν του μοντέλου, αλλά και στη διευκόλυνση του οδηγού να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες. Είναι το πρώτο Toyota στο οποίο χρησιμοποιείται ένα σύστημα Multi-Terrain Monitor, το οποίο παρέχει στον οδηγό σε πραγματικό χρόνο εικόνα από το έδαφος κάτω και γύρω από το αυτοκίνητο και από τη θέση των τροχών. Το σύστημα αξιολογεί αυτόματα την ποιότητα της επιφάνειας στην οποία κινείται το αυτοκίνητο και επιλέγει την πιο κατάλληλη ρύθμιση για την οδήγησή του. Το νέο Toyota Land Cruiser προσφέρεται με δύο κινητήρες V6 με διπλό τούρμπο, ένα βενζινοκινητήρα 3,5 λίτρων και ένα ντίζελ 3.3, που συνδυάζονται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων. Οι διαστάσεις του νέου μοντέλου δεν έχουν αυξηθεί, ενώ ίδιο είναι και το μεταξόνιο, όπως και οι γωνίες προσέγγισης και φυγής. Φυσικά το αυτοκίνητο διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει, σε ηλεκτρονικά οδηγικά βοηθήματα και συστήματα ασφαλείας. Η διάθεση του νέου Land Cruiser θα ξεκινήσει το καλοκαίρι.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Νέο Toyota Land Cruiser

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Ανανέωση για το Opel Grandland

Η Opel αποκάλυψε το ανανεωμένο Grandland, στο οποίο έχουν γίνει αισθητικές αλλαγές εξωτερικά, όπως σε κάθε "facelift", ενώ αναβαθμίστηκε και ο εξοπλισμός, ιδιαίτερα στα κάθε είδους ηλεκτρονικά συστήματα, ακολουθώντας τις εξελίξεις της τεχνολογίας. Αισθητικές αλλαγές έχουν γίνει στο εμπρός και πίσω μέρος, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, ενώ διαθέσιμο για το αυτοκίνητο είναι και το σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού adaptive IntelliLyx LED Pixel Light για τα εμπρός φώτα, το οποίο περιλαμβάνει 84 στοιχεία LED για κάθε προβολέα. Η λίστα των ηλεκτρονικών οδηγικών βοηθημάτων και συστημάτων ασφαλείας έχει αναβαθμιστεί με την προσθήκη νέων λειτουργιών. Η εταιρεία τονίζει επίσης ότι είναι διαθέσιμα για το αυτοκίνητο βραβευμένα εργονομικά καθίσματα που προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων και -στη δερμάτινη εκδοχή τους- ακόμα και θέρμανση και εξαερισμό. Η Opel θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το ανανεωμένο Grandland σε μερικές εβδομάδες και οι παραδόσεις των αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Ανανέωση για το Opel Grandland

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Νέα BMW 4 Gran Coupe

Μετά τις εκδόσεις Coupe και Cabriolet Η BMW συμπληρώνει τη γκάμα της νέας γενιάς της σειράς 4 με τη νέα έκδοση Gran Coupe. Η 5θυρη κουπέ έκδοση της σειράς 4 έχει μήκος 4,783 μ., μεγαλύτερο κατά 14,3 εκατοστά από αυτό του προηγούμενου μοντέλου, ενώ αυξημένο είναι και το πλάτος και το ύψος, αλλά και το μεταξόνιο και τα μετατρόχια. Πρόκειται λοιπόν για ένα αισθητά μεγαλύτερο αυτοκίνητο, κάτι που αντανακλάται και στο χώρο αποσκευών, ο οποίος φτάνει πλέον τα 470 λίτρα, 39 περισσότερα από πριν. Το αμάξωμα έχει βελτιωμένη ακαμψία, αλλά και αεροδυναμική, με συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης Cx 0,26 (στην 420d), μειωμένο κατά 0,02 σε σύγκριση με αυτόν του προηγούμενου μοντέλου. Η νέα σειρά 4 Gran Coupe θα προσφέρεται με 2λιτρο βενζινοκινητήρα τούρμπο με 184 ίππους, μια νέα έκδοσή του με 245 ίππους, ένα 2λιτρο ντίζελ με 190 ίππους, που θα προσφέρεται και σε τετρακίνητη έκδοση, ενώ από την πρώτη στιγμή θα είναι διαθέσιμη και μια σπορ έκδοση υψηλών επιδόσεων "M" (M440i xDrive), με 3λιτρο βενζινοκινητήρα τούρμπο ο οποίος αποδίδει 374 ίππους. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων της BMW.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Νέα BMW 4 Gran Coupe

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Ανανέωση για τις BMW X3 και X4

Για τη δεύτερη φάση της εμπορικής τους ζωής η BMW ανανέωσε τα SUV της στη μεσαία κατηγορία, την X3 και την X4, με αισθητική ανανέωση και αναβάθμιση τον εξοπλισμό. Όπως συνήθως γίνεται στα "facelift", εξωτερικά έχουν γίνει κάποιες σχεδιαστικές αλλαγές στο εμπρός και το πίσω μέρος, με νέα μάσκα, νέα «ποδιά» και νέα φωτιστικά σώματα, ενώ υπάρχουν και νέα χρώματα. Αλλαγές υπάρχουν και στο εξωτερικό, με την τοποθέτηση της κεντρικής κονσόλας της σειράς 4, νέα κεντρική οθόνη, αναβάθμιση του εξοπλισμού και διάφορες μικρές σχεδιαστικές πινελιές. Όλοι οι βενζινοκινητήρες χρησιμοποιούν πλέον ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V, για μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Θα εξακολουθήσει φυσικά να προσφέρεται και η φορτιζόμενη υβριδική X3 xDrive 30e, ενώ ήδη οι κινητήρες ντίζελ της γκάμας είχαν αποκτήσει ήπιο υβριδικό σύστημα πριν την ανανέωση, από το 2020. Όλοι οι κινητήρες (συνολικά 7 επιλογές) συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Ανανέωση για τις BMW X3 και X4

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση
  X4
  X4

Νέο Kia Sportage

Η Kia αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες για τη νέα γενιά, την 5η στη σειρά, του Sportage, για την οποία η κορεατική εταιρεία τονίζει ότι δημιούργησε για πρώτη φορά μία ξεχωριστή έκδοση ειδικά για την Ευρώπη. Μεγάλο μέρος της σχετικής ανακοίνωσης αφιερώνεται στη σχεδίαση του νέου μοντέλου, που χαρακτηρίζει και τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας. Μεγάλη προσπάθεια έγινε και για την προσαρμογή του εσωτερικού στην εικόνα ποιότητας και σύγχρονης τεχνολογίας που επιδιώκει να καθιερώσει για τα αυτοκίνητά της Kia. Στο ταμπλό δεσπόζει η διπλή οθόνη, μία για τα όργανα μπροστά από τον οδηγό και μία για τις άλλες λειτουργίες στο κέντρο, ενώ στην κεντρική κονσόλα υπάρχει ένα «κεντρικό» χειριστήριο λειτουργιών, αντίστοιχο με αυτό που χρησιμοποιείται σε πολλά "premium" μοντέλα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το λανσάρισμα του νέου μοντέλου στη διεθνή αγορά θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στη φετινή χρονιά.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Νέο Kia Sportage

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Φορτιζόμενο υβριδικό Jeep Wrangler

Μετά τα Renegade 4xe και Compass 4xe η Jeep παρουσίασε και για το Wrangler μια φορτιζόμενη υβριδική έκδοση 4xe. Το Wrangler 4xe χρησιμοποιεί ένα 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες (εξασφαλίζοντας έτσι και την τετρακίνηση). Ο πρώτος συνδέεται άμεσα με τον βενζινοκινητήρα και λειτουργεί και ως γεννήτρια και ο άλλος είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο των 8 ταχυτήτων, αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό μετατροπέα ροπής. Η συνολική μέγιστη ισχύς του συστήματος είναι 380 ίπποι. Το υβριδικό σύστημα συμπληρώνεται από μία μπαταρία 17 kWh, τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα, η οποία μπορεί να προσφέρει αυτονομία με ηλεκτροκίνηση πάνω από 50 χιλιόμετρα στον τυποποιημένο κύκλο δοκιμών. Κατά την υβριδική λειτουργία χρησιμοποιείται πρώτα η ηλεκτρική ενέργεια και μετά μπαίνει σε λειτουργία ο βενζινοκινητήρας. Το σύστημα φυσικά διαθέτει και λειτουργία ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Σύμφωνα με την εταιρεία το Wrangler 4xe επιταχύνει από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 6,4''.

Επίσημη παρουσίαση του Cupra Born

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra, της σπορ μάρκας της Seat, για το οποίο είχαν αποκαλυφθεί οι πρώτες λεπτομέρειες πέρσι, έκανε την επίσημη πρεμιέρα του διαδικτυακά. Το Born είναι ένα μικρομεσαίο SUV μήκους 4,322 μ. βασισμένο στην πλατφόρμα ΜΕΒ του γκρουπ VW, το οποίο θα προσφέρεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις ισχύος, με 150 και 204 ίππους, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, μπροστά από τους οποίους είναι τοποθετημένος ο ηλεκτροκινητήρας. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 385 λίτρων. Διαθέσιμη για τη δεύτερη έκδοση θα είναι προαιρετικά από τον επόμενο χρόνο και μία λειτουργία e-Boost, που θα αυξάνει την ισχύ στους 231 ίππους. Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με τρεις διαφορετικές χωρητικότητες μπαταρίας, 45 kWh με τη λιγότερο ισχυρή έκδοση, που θα εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 340 χιλιομέτρων σύμφωνα με το νέο τυποποιημένο ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών (WLTP), 58 kWh για την ισχυρότερη έκδοση, με αυτονομία περίπου 420 χιλιομέτρων (WLTP), ενώ για την έκδοση με την πρόσθετη λειτουργία e-Boost θα είναι διαθέσιμη και μία μπαταρία 77 kWh, η οποία θα προσφέρει αυτονομία περίπου 540 χιλιομέτρων (WLTP). Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε στην Ισπανία και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του γκρουπ VW στο Τσβικάου της Γερμανίας από το Σεπτέμβριο.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Επίσημη παρουσίαση του Cupra Born

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Νέο Skoda Fabia

Σε μια διαδικτυακή εκδήλωση η Skoda αποκάλυψε την τέταρτη γενιά του Fabia που, όπως και τα άλλα καινούργια σούπερ μίνι του γκρουπ VW, βασίζεται πλέον στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα MQB-A0 του γερμανικού γκρουπ. Μεγαλύτερο σε διαστάσεις από τον προκάτοχό του, το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,108 μ. και μεταξόνιο μεγαλύτερο κατά 94 χιλιοστά (συνολικά 2.564), κάτι που εγγυάται μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες. Ταυτόχρονα διαθέτει κι ένα πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών για τα δεδομένα της κατηγορίας, που έχει αυξηθεί στα 380 λίτρα. Σημαντικά βελτιωμένη είναι και η αεροδυναμική του αμαξώματος με συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης Cx 0,28 αντί για το 0,32 της προηγούμενης γενιάς, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης στον αυτοκινητόδρομο. Προσαρμοσμένο στην σύγχρονη πραγματικότητα το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από μια οθόνη έως 9,2'' (ανάλογα με την έκδοση) στην κεντρική κονσόλα. Και φυσικά στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου συμπεριλαμβάνεται μια μεγάλη λίστα από ηλεκτρονικά οδηγικά βοηθήματα συστήματα ασφαλείας, συνδεσιμότητας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με χιλιάρη ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα σε εκδόσεις 65 και 80 ίππων, χιλιάρη τούρμπο (TSI) σε εκδόσεις 95 και 110 ίππων, καθώς και τον TSI 1.5 των 150 ίππων. Τα διαθέσιμα κιβώτια (ανάλογα με την έκδοση) είναι ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων, ένα χειροκίνητο 6 ταχυτήτων και ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG 7 ταχυτήτων.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Νέο Skoda Fabia

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Και έκδοση GTX για το VW ID.4

Η VW παρουσίασε σε μια παγκόσμια διαδικτυακή εκδήλωση την έκδοση GTX του ηλεκτρικού SUV ID.4, η οποία είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων στη γκάμα της εταιρείας. Το ID.4 GTX είναι τετρακίνητο και χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες -ένα για κάθε άξονα- με μέγιστη συνδυαστική ισχύ 220 kW (299 ίππων). Η μπαταρία έχει καθαρή χωρητικότητα 77 kWh, ζυγίζει 486 κιλά και προσφέρει αυτονομία έως και 480 χιλιομέτρων στον τυποποιημένο ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών (WLTP). Σύμφωνα με την εταιρεία το αυτοκίνητο επιταχύνει από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 6,2'', ενώ η μέγιστη ταχύτητα του είναι 180 χλμ./ώρα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες η ισχύς παρέχεται στους πίσω τροχούς από τον πίσω κινητήρα των 204 ίππων, ενώ ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης ενεργοποιείται ο κινητήρας που κινεί τους εμπρός τροχούς, εξασφαλίζοντας με τη βελτίωση της πρόσφυσης την απαιτούμενη ισορροπία. Το ID.4 GTX θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαΐκή αγορά το ερχόμενο καλοκαίρι.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Και έκδοση GTX για το VW ID.4

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Η Hyundai παρουσίασε το Kona N

Η Hyundai αποφάσισε να επεκτείνει τη γκάμα των κορυφαίων σπορ εκδόσεων "N" των μοντέλων της και στα SUV/Crossover και η αρχή έγινε με το Kona N, που παρουσιάστηκε σήμερα διαδικτυακά. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο βενζινοκινητήρα με 280 ίππους, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 ταχύτητες. Οι επιδόσεις που αναφέρει η εταιρεία για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 5,5'' και μέγιστη ταχύτητα 240 χλμ./ώρα. Φυσικά ολόκληρο το αυτοκίνητο είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις που δημιουργεί αυτή η μεγάλη ισχύς, ξεκινώντας από το αμάξωμα, που είναι ενισχυμένο για να προσφέρει μεγαλύτερη ακαμψία. Επίσης το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, βελτιωμένες αναρτήσεις, όπως επίσης και με σύστημα επιλογής τρόπου οδήγησης με 5 διαφορετικά προφίλ. Και φυσικά είναι διαθέσιμο ένα πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών οδηγικών βοηθημάτων και συστημάτων ασφαλείας, που είναι ακόμα πιο απαραίτητα σε ένα τόσο γρήγορο αυτοκίνητο..
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Η Hyundai παρουσίασε το Kona N

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Η VW παρουσίασε το ανανεωμένο Polo

Στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των σούπερ μίνι, στην οποία πρωταγωνιστεί εδώ και πολλά χρόνια, η VW έκανε ένα βήμα για ενίσχυση της θέσης της με την ανανέωση του Polo, ενός από τα μπεστ σέλερ της διαχρονικά. Το αυτοκίνητο έχει υποστεί τις συνηθισμένες σχεδιαστικές τροποποιήσεις εμπρός και πίσω, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι πλέον τεχνολογίας LED εμπρός-πίσω στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, που αποτελεί στοιχείο του βασικού εξοπλισμού, νέα συστήματα ψυχαγωγίας και ένα επανασχεδιασμένο τιμόνι. Αναβαθμισμένη είναι επίσης και η λίστα του εξοπλισμού. Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται στο λανσάρισμα με χιλιάρη βενζινοκινητήρα σε ατμοσφαιρική έκδοση 80 ίππων ή τούρμπο TSI σε εκδόσεις 95 και 110 ίππων, όπως επίσης και σε έκδοση φυσικού αερίου TGI με 90 ίππους. Το ανανεωμένο Polo αναμένεται στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο αυτής της χρονιάς..
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Η VW παρουσίασε το ανανεωμένο Polo

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Πρεμιέρα για το νέο Honda HR-V

(Πρώτη δημοσίευση 18/2/21, συμπλήρωση στις 22/4/21 με νέα στοιχεία) Η Honda παρουσίασε επίσημα τη νέα γενιά του HR-V που θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη στα τέλη της χρονιάς. Όπως και το νέο Jazz, το HR-V θα προσφέρεται αποκλειστικά σε υβριδική έκδοση με το υβριδικό σύστημα e:HEV της Honda, που συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα 1.5 και δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη συνδυασμένη ισχύ του να φτάνει τους 131 ίππους. Το αυτοκίνητο ξεκινάει από στάση σε ηλεκτρική λειτουργία και μετά περνάει σε υβριδική, στην οποία ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος (μέσω του ηλεκτροκινητήρα/γεννήτριας) που τροφοδοτεί τον ένα ηλεκτροκινητήρα για να κινεί τους τροχούς. Ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται για την κίνηση των τροχών περισσότερο κατά την οδήγηση σε υψηλότερες ταχύτητες. Σύμφωνα με την εταιρεία, η τοποθέτηση των πρόσθετων εξαρτημάτων του υβριδικού συστήματος έχει γίνει με τρόπο που να επιτρέπει στο αυτοκίνητο να διατηρεί αντίστοιχους χώρους με το υπάρχον μοντέλο (ο χώρος για τα πόδια και τους ώμους πίσω είναι μάλιστα λίγο μεγαλύτερος). Επιπλέον, η κεντρική τοποθέτηση του ρεζερβουάρ καυσίμου και η τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών επιτρέπει τη διατήρηση και στο νέο μοντέλο των καθισμάτων Magic Seats πίσω, που επιτρέπουν αναδίπλωση και του οριζόντιου τμήματος τους για τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου ύψους. Το νέο μοντέλο έχει σημαντικά βελτιωμένη ασφάλεια με αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά οδηγικά βοηθήματα, που αποτελούν στοιχεία της τελευταίας γενιάς του «πακέτου» ασφαλείας "Honda Sensing". Επίσης για πρώτη φορά είναι διαθέσιμο στο HR-V και ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου κατάβασης.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Πρεμιέρα για το νέο Honda HR-V

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Νέο Nissan X-Trail

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του, στην τέταρτη πλέον γενιά του, το νέο Nissan X-Trail το οποίο θα αρχίσει να διατίθεται στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2022. Όπως και το Qashqai, το νέο X-Trail θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-C της «συμμαχίας» Renault-Nissan-Mitsubishi και θα διατίθεται προαιρετικά και με τρίτη σειρά καθισμάτων. Η νέα πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί το υβριδικό σύστημα παροχής ισχύος e-Power που θα χρησιμοποιείται και στο X-Trail και το οποίο χρησιμοποιεί ένα κινητήρα βενζίνης όχι για να κινεί τους τροχούς, αλλά για να λειτουργεί ως γεννήτρια, φορτίζοντας την μπαταρία λιθίου, που με τη σειρά της θα τροφοδοτεί τον ηλεκτρικό κινητήρα για να κινεί τους τροχούς. Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται σε προσθιοκίνητη, αλλά και τετρακίνητη έκδοση, η οποία θα προσφέρει δυνατότητες ρυθμίσεων για χιόνι, χώμα και λάσπη. Μετά την απόφαση της Nissan να μην κατασκευάσει το αυτοκίνητο στο εργοστάσιό της στην Αγγλία, το νέο X-Trail θα κατασκευάζεται για την Ευρώπη στην Ιαπωνία.

Η Mercedes παρουσίασε την ηλεκτρική EQB

Μια «οικογενειακή» εκδοχή της ηλεκτροκίνησης παρουσίασε η Mercedes στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης, με την EQB, ένα ηλεκτρικό SUV μήκους 4,684 μ. που προαιρετικά θα προσφέρεται και ως 7θέσιο. Η τρίτη σειρά θα μπορεί να φιλοξενήσει 2 παιδιά ή άτομα ύψους ως 1,65 μ., ενώ τα καθίσματα της δεύτερης σειράς θα έχουν ρυθμιζόμενη πλάτη και -προαιρετικά- θα ρυθμίζονται κατά μήκος σε μια διαδρομή 14 εκατοστών. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στην έκδοση που θα πωλείται στην κινεζική αγορά, άλλα μέσα στο έτος θα λανσαριστεί και η ευρωπαϊκή έκδοσή του, η οποία θα κατασκευάζεται στην Ουγγαρία (ενώ οι μπαταρίες θα κατασκευάζονται στη Γερμανία και την Πολωνία). Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται σε μια μεγάλη γκάμα εκδόσεων με μπροστινή κίνηση ή τετρακίνηση και διαφορετικά επίπεδα ισχύος, μερικά από τα οποία θα ξεπερνούν τα 200 kW (272 ίππους). Η ευρωπαϊκή έκδοση θα χρησιμοποιεί μία μπαταρία με «λειτουργική» χωρητικότητα (αυτή δηλαδή που είναι στην πράξη αξιοποιήσιμη) 66,5 kWh, η οποία στην τετρακίνητη EQB 350 θα προσφέρει αυτονομία 419 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον τυποποιημένο κύκλο δοκιμών.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Η Mercedes παρουσίασε την ηλεκτρική EQB

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

  UP