ΕΙΔΗΣΕΙΣ
::

Η λογική του παραλόγου

        ..:: Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 ::..

Πριν μερικές μέρες γύριζα στο σπίτι, βράδυ, μέσω της Βάρης-Κορωπίου. Μετά το τούνελ, στην κατηφόρα και με κατεύθυνση προς Βάρη, ενώ όλα ήταν πράσινα, ένα αγροτικό βγήκε με κόκκινο από τον κάθετο των καταστημάτων Κολομβούνη στα 100-150 μέτρα μπροστά μου και μάλιστα στην αριστερή λωρίδα. Τον Χάρο τον είδα, αυτό είναι αλήθεια, και αν δεν δούλευε υπερωρίες το ΑΒS, άσε καλύτερα. Αυτό όμως που δεν περίμενα να ακούσω από τον οδηγό του αγροτικού, λίγο πιο κάτω στα φανάρια που σταματήσαμε, είναι ότι με είδε μεν, άλλα νόμιζε ότι ήμουν μακριά.

Σ' αυτή την χώρα φαίνεται ότι πρέπει να είμαστε γενικά πολύ τυχεροί. Κάθε βράδυ και όχι μόνο γίνεται της μουρλής. Το κόκκινο είναι προειδοποιητικό για έλεγχο του δρόμου και μετά ακολουθεί το βγες. Περιμένεις στο φανάρι και έρχεται ο ξύπνιος που μιλάει στο κινητό και μπαίνει πρώτος. Πάνε ανάποδα στο δρόμο και αν μιλήσεις σε βρίζουν. Στρίβεις σε μονόδρομό και έρχεσαι φάτσα, στο εκατοστό, με κάποιον που πάει ανάποδα. Στρίβουν, με φλας (!) εκεί που δεν επιτρέπεται να στρίψουν, μπλοκάροντας την κίνηση και πάει λέγοντας. Τα σήματα, όσα βέβαια φαίνονται, τα φανάρια κτλ., λες και έχουν διακοσμητική χρήση. 



Η Αστυνομία και η Τροχαία, πέστε μου πού είναι να τους βγάλω φωτογραφία για ενθύμιο. Αν ποτέ τους δεις θα την έχουν στήσει μετά τα διόδια της Αττικής για να γράψουν όσους πάνε με 70 αντί για 60. Αλήθεια πόσες κλήσεις κόβουν για παραβάσεις πάνω στην κίνηση; Το πιο αστείο είναι που όλη η Βάρης Κορωπίου έχει όριο ταχύτητας 50. Μάλιστα 50. Έχει μείνει από τότε που την φτιάχνανε. Όταν όμως πλησιάσεις στην Σχολή Ευελπίδων, εκεί δηλαδή που αρχίζει η κατοικημένη περιοχή, το όριο γίνεται 60. Η λογική του παραλόγου στην Ελληνική ζούγκλα.

Σ. Βακαλόπουλος



  UP