ΕΙΔΗΣΕΙΣ
::

Trajet που σφυρίζει!

        ..:: Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2007 ::..

Είμαι πολύτεκνος και τον Ιούνιο αγόρασα ένα Hyundai Trajet 2.0 για τις ανάγκες της οικογένειάς μου. Μετά τα πρώτα 3.000 χλμ., όταν άρχισα να το «ανοίγω», τρόμαξα από ένα δυνατό αεροδυναμικό θόρυβο μετά τα 120-130 χλμ./ώρα που έδειχνε να προέρχεται απ' τη δεξιά μεριά, κάπου μεταξύ παρμπρίζ και παράθυρου. Ο θόρυβος δυναμώνει με την αύξηση της ταχύτητας και θυμίζει σφύριγμα μικροφωνικής εγκατάστασης. Ψάχνοντας στο Internet έμαθα ότι το πρόβλημα αυτό είναι γνωστό σε όλους εκτός απ' την επίσημη Hyundai η οποία δεν το παραδέχεται!!!
Στην πρώτη μου επίσκεψη στην Autopoint Θέρμης βρήκα τον λαμαρινά να παλεύει με ένα άλλο Trajet, βάζοντας μαντζούνια και αρμόκολλες στα λάστιχα του παρμπρίζ και των παράθυρων. Στη δεύτερη επίσκεψή μου, ο υπεύθυνος παραδέχτηκε το πρόβλημα και με παρέπεμψε στον λαμαρινά ο οποίος δε γνώριζε ακόμα αν ...είχαν πιάσει τα «μαγικά» του. Θεωρώ απαράδεκτο να παλεύει η αντιπροσωπεία με «μαντζούνια» σε καινούριο αυτοκίνητο, πόσο μάλλον όταν οι ενέργειες αυτές θυμίζουν γκάφα και όχι σοβαρή επέμβαση. Δοκίμασα ο ίδιος και κάλυψα σταδιακά με χαρτοταινία κάθε λάστιχο παρμπρίζ και παραθύρων όμως το σφύριγμα δεν άλλαξε καθόλου!
Γνωρίζετε τίποτε γι' αυτό το πρόβλημα στο Hyundai Trajet; Τι μου προτείνετε να κάνω;

Δημήτριος Αράπογλου
Θεσσαλονίκη


Δυστυχώς ένα τέτοιο πρόβλημα, που δεν είναι «λειτουργικό» ώστε να μπορεί να καλυφθεί από την εγγύηση (δεν πρόκειται δηλαδή για δυσλειτουργία κάποιου συστήματος του αυτοκινήτου, που να επηρεάζει την ασφάλεια ή την απόδοση του) στην ουσία δεν έχει λύση, όπως π.χ. συμβαίνει και με τον αυξημένο θόρυβο που έχουν κάποιοι κινητήρες, οι οποίοι κατά άλλα λειτουργούν μια χαρά. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενημερώσουμε άμεσα την αντιπροσωπεία για την επιστολή σας.


Λύση με ανεμοθραύστη

Για το πρόβλημά σας στο Trajet πιστεύω υπάρχει λύση και είναι πολύ εύκολο να λυθεί, γιατί το ίδιο πρόβλημα έχουν αντιμετωπίσει πολλά αυτοκίνητα και φίλων και δικό μου. Δεν θέλω να αναφερθώ σε μάρκες γιατί δεν έχει και τόσο σημασία.
Το πρόβλημα είναι καθαρά αεροδυναμικό, κάτι που με ταλαιπώρησε προσωπικά αρκετά, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε το να κάνεις δοκιμές σε τέτοιες ταχύτητες προϋποθέτει πολλές ώρες ενασχόλησης στο εθνικό δίκτυο!!! Κατάφερα να λύσω το πρόβλημα με την βοήθεια φανοποιού (αντιπροσωπείας ...και όμως είναι αλήθεια) που βέβαια είχε και εκείνος την υπομονή και με την δική μου εμμονή να λύσουμε το πρόβλημα, βοηθώντας πολλούς που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα! Αυτό έγινε με την ρύθμιση της πόρτας, εφ' όσον διαπιστώθηκε ότι πιέζοντας το τζάμι του συνοδηγού από μέσα ο θόρυβος σταμάταγε!
Ο θόρυβος ήταν απίστευτος! Στην ίδια ταχύτητα με το Trajet σας. Πιο απλή λύση είναι η τοποθέτηση ανεμοθραύστη στα μπροστινά παράθυρα, γιατί όπως καταλαβαίνετε για να ρυθμιστεί η πόρτα σωστά (τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση), θέλει πολύ χρόνο και μεγάλη υπομονή αλλά και θέληση από την πλευρά του φαναρτζή! Η λύση ανεμοθραύστη έγινε και από φίλους που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα σε πολύ υψηλές ταχύτητες!
Ελπίζω να μπορέσετε να λύσετε το πρόβλημα με την χρήση ανεμοθραύστη, γιατί γνωρίζω πόσο ενοχλητικό είναι να ακούς εκκωφαντικούς αεροδυναμικούς θορύβους!
 
Πέτρος Βουδούρης



  UP