ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ :: Σαλόνι Γενεύης :: 2019 ::

Σαλόνι Γενεύης 2019

Μίζερη εικόνα για την «πραγματική» αυτοκίνηση
Για πρώτη φορά μετά από μερικές... δεκαετίες δεν καταφέραμε να είμαστε παρόντες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, λόγω ενός αιφνίδιου προβλήματος υγείας, αλλά αποφασίσαμε παρ' όλα αυτά να δημιουργήσουμε ένα άρθρο με τις πρεμιέρες της έκθεσης, για να έχουν οι αναγνώστες μας μια εικόνα των τεκταινομένων στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας χωρίς κάποιο κενό για τη φετινή χρονιά. Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι αυτό που χάσαμε ήταν το λιγότερο ενδιαφέρον «σαλόνι» των τελευταίων χρόνων, με τις πρεμιέρες νέων μοντέλων να είναι λιγότερες από ποτέ. Γνωρίζουμε ότι κάποιοι θα αντιτάξουν πως υπήρχαν ένα σωρό καινούργιο ηλεκτρικά πρωτότυπα. Αλλά τα πρωτότυπα μπορεί να είναι καλές ασκήσεις για τους μηχανικούς, είναι όμως... απλώς πρωτότυπα και κανείς δε μπορεί να ξέρει, πότε ακριβώς θα μπουν σε παραγωγή, πόσο θα κοστίζουν, ποια θα είναι τα οριστικά χαρακτηριστικά τους και πόσο τελικά στη σημερινή μορφή τους ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ζούμε σε μια εποχή που προσπαθούν να μας περάσουν μια εικόνα ότι επίκειται η γενίκευση της ηλεκτροκίνησης, οι εταιρείες αισθάνονται μεγάλη πολιτική πίεση και αναγκάζονται να δείξουν ότι ανταποκρίνονται σ' αυτήν την τάση, μέχρι στιγμής όμως το κοινό δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται και το μόνο που κατάφεραν αυτοί που ξεκίνησαν την εκστρατεία εναντίον των ντίζελ, είναι απλώς να μετακινήσουν ένα μέρος του αγοραστικού κοινού προς τους βενζινοκινητήρες! Γιατί φυσικά ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να εκταμιεύσουν ένα μεγάλο ποσό για να αγοράσουν ένα πανάκριβο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με περιορισμένη αυτονομία, με παντελώς άγνωστη την εξέλιξη της τιμής μεταπώλησης, με εξίσου άγνωστο το κόστος αντικατάστασης της μπαταρίας και με μεγαλύτερο άγνωστο την εξέλιξη των υποδομών για τη φόρτιση και τη συντήρηση των αυτοκινήτων. Παρουσιάζουμε λοιπόν εδώ τα πραγματικά νέα μοντέλα που διατίθεται προς πώληση στην αγορά κι όταν τα πρωτότυπα μετασχηματισθούν σε πραγματικά αυτοκίνητα, εδώ είμαστε και τα ξαναλέμε!_Π.Φ.


Επιμέλεια: Πάνος Φιλιππακόπουλος, Γιάννης Τσιρογιάννης

Ferrari F8 Tributo

Σαλόνι Γενεύης 2019
Το σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης αποκαλείται από μερικούς «το σαλόνι των υπεραυτοκινήτων» και η Ferrari το χρησιμοποιεί συχνά για την πρεμιέρα νέων μοντέλων της. Αυτό έγινε και φέτος, με την παρουσίαση της F8 Tributo, που αντικαθιστά την 488 GTB. Πρόκειται για ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο μήκους 4,611 μ. με τον κινητήρα στο κέντρο, ο οποίος είναι o ισχυρότερος V8 στην ιστορία της Ferrari σε αυτοκίνητο παραγωγής. Πρόκειται για ένα σύνολο χωρητικότητας 3.902 κ.εκ. που αποδίδει 720 ίππους (50 περισσότερους από αυτούς της 488 GTB) και ροπή 78,5 kgm. Αλλά και συνολικά το αυτοκίνητο είναι σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του, με καλύτερη αεροδυναμική κατά 10% και μικρότερο βάρος κατά 40 κιλά. Σχετικά με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, η εταιρεία αναφέρει επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 2,9'', από 0 ως 200 χλμ./ώρα σε 7,8'' και μέγιστη ταχύτητα 340 χλμ./ώρα.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Ferrari F8 Tributo

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Kia e-Soul

Σαλόνι Γενεύης 2019
Tο νέο ηλεκτρικό e-Soul είναι συνολικά αναβαθμισμένο σε σχέση με το προηγούμενο, έχει μεγαλύτερο μήκος κατά 5,5 εκατοστά, φτάνοντας συνολικά τα 4,195 μ., αλλά και μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 30 χιλιοστά (συνολικά 2.600 χιλιοστά). Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται στην ευρωπαϊκή αγορά σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η βασική έκδοση θα χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και θα έχει μπαταρία 39,2 kWh, προσφέροντας αυτονομία μέχρι 277 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον τυποποιημένα ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών (WLTP). Η μεγαλύτερη έκδοση θα χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και μπαταρία 64 kWh, με την αυτονομία να φτάνει μέχρι 452 χιλιόμετρα. Οι επιδόσεις που αναφέρει η εταιρεία είναι επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 7,6' 'για την ισχυρότερη έκδοση και σε 9,6'' για την βασική. Το νέο μοντέλο έχει πίσω ανάρτηση με διπλά ψαλίδια αντί για ημιάκαμπτο άξονα και προσφέρει σύστημα επιλογής τρόπου οδήγησης με τέσσερις διαφορετικές ρυθμίσεις. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 315 λίτρα.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Kia e-Soul

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Mazda CX-30

Σαλόνι Γενεύης 2019
Ανάμεσα στα CX-3 και CX-5 η Mazda τοποθετεί το νέο SUV με την ονομασία CX-30 το οποίο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις αγορές, προς τα μέσα του έτους. Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4,395 μ. και σύμφωνα με την εταιρεία η σχεδίαση της καμπίνας διέπεται από μια διάθεση φιλικότητας προς το χρήστη. Τα μηχανικά σύνολα Skyactive τελευταίας γενιάς, που καλύπτουν τις νέες αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων και συνδυάζονται με ήπιο υβριδικό σύστημα, βρίσκονται κάτω από το καπό. Η βασική έκδοση έχει κινητήρα 1,5 λίτρου ενώ τη γκάμα συμπληρώνουν τα σύνολα των 2,0 και 2,5 λίτρων. Το CX-30 θα διατεθεί και με ένα κινητήρα ντίζελ 1,8 λίτρων, ενώ αντίστοιχα, θα υπάρχουν εκδόσεις με την κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς. Το CX-30 έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 25 χιλιοστά σε σχέση με το 3 στο οποίο βασίζεται, ενώ ο χώρος αποσκευών διαθέτει 430 λίτρα.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Mazda CX-30

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Mercedes CLA Shooting Brake

Σαλόνι Γενεύης 2019
Πατάει στην πλατφόρμα της A-Class και είναι 48 χιλιοστά μακρύτερη και 53 χιλιοστά φαρδύτερη από πριν, αλλά δύο χιλιοστά χαμηλότερη. Το εμπρός τμήμα έχει παρόμοια εμφάνιση με την A-Class, αλλά η μακρύτερη, κεκλιμένη γραμμή οροφής πίσω καθιστά το όχημα άμεσα αναγνωρίσιμο περισσότερο ως κουπέ και λιγότερο ως στέισον. Στο εσωτερικό υπάρχουν πλέον περισσότεροι χώροι για επιβάτες και αποσκευές εξαιτίας της αύξησης του μήκους του μεταξονίου. Κορυφαία έκδοση θα είναι η CLA 250, με ισχύ 223 ίππων και 350Nm ροπής η οποία θα συνδυάζεται με επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι καυτές εκδόσεις CLA 35 και CLA 45 βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από το τμήμα επιδόσεων της Mercedes-AMG. Εννοείται πως στη βάση θα υπάρξουν οι βενζινοκίνητες εκδόσεις 1.6 λίτρων αλλά και ντίζελ 1.5 λίτρων. Η νέα CLA Shooting Brake θα κατασκευάζεται στην Ουγγαρία και αναμένεται να φτάσει στους Ευρωπαίους αντιπροσώπους το τελευταίο τρίμηνο του έτους.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Mercedes CLA Shooting Brake

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Polestar 2

Σαλόνι Γενεύης 2019
Η Polestar, η ξεχωριστή μάρκα που δημιούργησε η Volvo και η οποία θα κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, αποκάλυψε ένα δεύτερο μοντέλο της, το Polestar 2. Πρόκειται για το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας, με το οποίο η Polestar στοχεύει να ανταγωνιστεί το Τesla Model 3. Το Polestar 2 είναι ένα 5θυρο χάτσμπακ βασισμένο στη νέα πλατφόρμα CMA της Volvo και κινείται δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, που αποδίδουν συνολικά 408 ίππους και ροπή 60,5 kgm και μεταδίδουν την κίνηση και στους 4 τροχούς. Χρησιμοποιεί μια μπαταρία 78 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία μέχρι 500 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον τυποποιημένο ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του η εταιρεία αναφέρει επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5''. Όπως όλα τα μοντέλα της μάρκας, το Polestar 2 θα μπορεί να παραγγελθεί και online. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2020 και θα γίνεται στην Κίνα για όλες τις αγορές του κόσμου. Το λανσάρισμα του θα ξεκινήσει στην Κίνα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και 6 χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ενώ αργότερα θα εξεταστεί η πιθανότητα διάθεσής του και σε άλλες χώρες.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Polestar 2

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Renault Clio

Σαλόνι Γενεύης 2019
Στη νέα γενιά του το σούπερ μίνι τι στο Renault βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-B της εταιρείας, πάνω στην οποία μπορούν να «χτιστούν» συμβατικά αλλά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το μήκος του νέου μοντέλου, είναι μειωμένο κατά 14 χιλιοστά σε σχέση με αυτό του προηγούμενου, έχοντας παρ' όλα αυτά αυξημένους χώρους, ενώ και το ύψος του αμαξώματος έχει μειωθεί κατά 30 χιλιοστά. Ο χώρος αποσκευών έχει επίσης αυξηθεί στα 391 λίτρα. Στο νέο μοντέλο είναι εμφανής η αναβάθμιση της ποιότητας του εσωτερικού, με τα μαλακά πλαστικά να κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι επίσης η μεγάλη κάθετη οθόνη 9,3 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο της Renault, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι πλέον ψηφιακός, σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, με οθόνη 7 ή 10 ιντσών. Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, το νέο Clio θα φορά το νέο τούρμπο βενζινοκινητήρα του λίτρου (1.0) με ισχύ 100 ίππων ενώ θα συνοδεύεται και από την ατμοσφαιρική εκδοχή με απόδοση 65 και 75 ίππους. Το κιβώτιο είναι χειροκίνητο πέντε σχέσεων ή αυτόματο τύπου CVT. Πιο πάνω θα υπάρχει ο 1.3 Tce, επίσης βενζίνης με τούρμπο, ισχύος 130 ίππων με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Στους ντίζελ δεσπόζει ο 1.5 dCi με 85 ή 115 ίππους. Επίσης πρόκειται να δούμε και μια υβριδική μονάδα με την κωδική ονομασία E-Tech. H συγκεκριμένη συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων με δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία 1,2 kWh. Η διάθεση του νέου Clio στην ελληνική αγορά θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Renault Clio

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Skoda Kamiq

Σαλόνι Γενεύης 2019
Το νέο μικρό "crossover" συμπληρώνει μία πλήρη πλέον γκάμα αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου. Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB του γκρουπ VW, με μεταξόνιο 2.651 χιλιοστών, το Kamiq έχει μήκος 4,241 μ. και χώρο αποσκευών 400 λίτρων. Με υπερυψωμένο αμάξωμα, έχει απόσταση από το έδαφος μεγαλύτερη κατά 3,7 εκατοστά από το νέο μικρομεσαίο χάτσμπακ της Skoda, το Scala. Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 TSI σε έκδοση 95 ίππων και τον 4κύλινδρο 1.5 με τους 150 ίππους, όπως επίσης και με τον ντίζελ 1.6. Οι κινητήρες θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Ο στάνταρ βασικός εξοπλισμός του αυτοκινήτου περιλαμβάνει αρκετά ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, ενώ υπάρχουν συνολικά 9 αερόσακοι (συμπεριλαμβάνοντας αερόσακο γονάτων για τον οδηγό και πλευρικούς αερόσακους για τους πίσω επιβάτες).
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Skoda Kamiq

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

SsangYong Korando

Σαλόνι Γενεύης 2019
Η τέταρτη γενιά υιοθετεί πιο επιθετικό σχέδιο από τo προηγούμενo μοντέλο, κάτι που αντανακλά και σε μια συνολικά ισχυρότερη σχεδιαστική προσωπικότητα συγκριτικά με το παρελθόν. Στο εσωτερικό δεσπόζει ένα νέο ταμπλό που ενσωματώνει μια μεγάλη οθόνη αφής με διαγώνιο 10,2''. Τα όργανα ελέγχου είναι επίσης ψηφιακά, με οθόνη 9''. Οι εσωτερικοί χώροι έχουν μεγαλώσει, με εκείνον των αποσκευών να ανέρχεται στα 551 λίτρα. Το μήκος προσεγγίζει τα 4,41 μ., το πλάτος τα 1,87 μ. και ύψος τα 1,68 μ., ενώ τo μεταξόνιο των 2,65 μέτρων συμβάλλει στην ευρυχωρία. Το νέο Korando υιοθετεί όλο τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό που στοχεύει στην υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια. Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, διαθέσιμος θα είναι ένας 4κύλινδρος 1.600άρης ντίζελ με 136 ίππους και 33 kgm, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων αλλά και τετρακίνηση. Ο βενζινοκινητήρας είναι 4κύλινδρος 1.5 τούρμπο με 163 ίππους και 28,5 kgm ροπής, ενώ θα συνδυάζεται μόνο με εμπρός κίνηση και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - SsangYong Korando

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

BMW σειράς 7

Σαλόνι Γενεύης 2019 - Μοντέλα που ανανεώθηκαν
Η BMW παρουσίασε την ανανεωμένη σειρά 7, με σχεδιαστικές αλλαγές, βελτίωση στα μηχανικά μέρη και προσθήκες στον εξοπλισμό. Εξωτερικά υπάρχει ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας και καπό, νέα γρίλια και νέα φωτιστικά σώματα εμπρός, ενώ πίσω υπάρχουν αλλαγές στα φώτα και τις εξατμίσεις. Βελτιώσεις υπάρχουν στην ηχομόνωση και νέο τιμόνι, νέα υλικά και σχεδιαστικές μικροαλλαγές στο εσωτερικό. Φυσικά έχει γίνει πλήρης αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων, είτε πρόκειται για βοηθήματα της ημιαυτόνομης οδήγησης, είτε για συστήματα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Όλοι οι κινητήρες καλύπτουν πλέον τις νέες ευρωπαϊκές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP, ενώ υπάρχει ένας νέος κινητήρας V8 4.4 για την 750i, με 80 ίππους περισσότερους από τον προηγούμενο, φτάνοντας συνολικά τους 530. Οι υβριδικές εκδόσεις του μοντέλου χρησιμοποιούν πλέον έναν ειδικά προσαρμοσμένο για την περίσταση υπερτροφοδούμενο 3λιτρο 6κύλινδρο εν σειρά κινητήρα, που αποδίδει 394 ίππους και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 83 kW (113 ίππων). Η αυτονομία τους αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση έχει αυξηθεί στα 50-58 χιλιόμετρα.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - BMW σειράς 7

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Kia Niro

Σαλόνι Γενεύης 2019 - Μοντέλα που ανανεώθηκαν
Το Niro αναβαθμίστηκε με μια νέα εξωτερική σχεδίαση, ένα πιο πολυτελές εσωτερικό, καθώς και με καινούργιες δυνατότητες χρωματικής εξατομίκευσης στην καμπίνα. Τα Niro Hybrid και Plug-in Hybrid διαθέτουν πλέον το νέο σύστημα συνδεσιμότητας και τηλεματικής UVO CONNECT της Kia. Το σύστημα πλοήγησης με την οθόνη αφής 10,25 ιντσών έχει στάνταρ σύνδεση Bluetooth, που επιτρέπει τη δυνατότητα διασύνδεσης δύο smartphones, καθώς και Apple CarPlay και Android Auto. Η αναβαθμισμένη γκάμα του Niro διαθέτει τα ενεργά συστήματα υποβοήθησης οδηγού της εταιρείας. Έτσι το Smart Cruise Control που προϋπήρχε διαθέτει πλέον μια πρόσθετη λειτουργία Stop & Go functionality, βάσει της οποίας το Niro ακολουθεί το προπορευόμενο αυτοκίνητο και ακινητοποιείται όταν πρέπει, αρχίζοντας και πάλι να κινείται μόλις προχωρήσει το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Για πρώτη φορά διαθέσιμο στα Niro Hybrid και Plug-in Hybrid είναι και το Lane Following Assist, το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης 2ου επιπέδου της Kia, που υπάρχει στο ηλεκτρικό e-Niro και λειτουργεί από τα 0 έως τα 180 χλμ./ ώρα. Το ανανεωμένο Niro κινείται από τον κινητήρα 1.6 GDi (βενζίνης άμεσου ψεκασμού) που συνδυάζεται με μπαταρία πολυμερών ιόντων λιθίου χωρητικότητας 1,56 kWh στο Niro Hybrid και 8,9 kWh στο Plug-in Hybrid.

Mercedes GLC

Σαλόνι Γενεύης 2019 - Μοντέλα που ανανεώθηκαν
Οι βασικότερες αλλαγές, στη μάσκα, το καπό και τα φώτα, μιμούνται την αισθητική της μεγαλύτερης GLE. Αντίστοιχα μικρές αλλαγές έχουν γίνει στον πίσω προφυλακτήρα, ενώ διαφοροποιημένη είναι και η σχεδίαση των πίσω φωτιστικών σωμάτων. Στο εσωτερικό έχουμε αναβάθμιση του εξοπλισμού και νέο πολυλειτουργικό τιμόνι, καθώς και touchpad στην κεντρική κονσόλα. Επιπλέον, η ανανεωμένη GLC είναι εφοδιασμένη με όλα τα διαθέσιμα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού της Mercedes. Το ανανεωμένο μοντέλο διαθέτει πλέον μια νέα έκδοση του συστήματος επιλογής προγραμμάτων οδήγησης (Dynamic Select), ενώ αναβαθμισμένη είναι η τετρακίνηση 4MATIC. Οι κινητήρες παραμένουν ίδιοι, με το ESP να διαθέτει τρία στάδια λειτουργίας με μειωμένη παρεμβατικότητα στις λειτουργίες Sport και Sport+.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Mercedes GLC

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Mitsubishi ASX

Σαλόνι Γενεύης 2019 - Μοντέλα που ανανεώθηκαν
Η Mitsubishi παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα το ανανεωμένο ASX. Το αυτοκίνητο έχει αρκετές σχεδιαστικές αλλαγές, ιδιαίτερα στο εμπρός μέρος, όπου έχει αλλάξει ο προφυλακτήρας τα φώτα και η μάσκα, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στον πίσω προφυλακτήρα και τα πίσω φώτα. Διαθέσιμα επίσης είναι τρία νέα χρώματα, στο εσωτερικό υπάρχει μεγαλύτερη οθόνη στο ταμπλό, στην οποία μάλιστα μπορούν να προβληθούν και βίντεο που είναι αποθηκευμένα σε USB sticks, ενώ η πλουσιότερη έκδοση εξοπλισμού έχει σύστημα πλοήγησης της Tom Tom. Το αυτοκίνητο θα διατίθεται στις ευρωπαϊκές αγορές με 2λιτρο κινητήρα, ο οποίος θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων ή αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT) το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα και επιλογής 6 σταθερών σχέσεων. Το ανανεωμένο ASX θα είναι διαθέσιμο σε προσθιοκίνητη και τετρακίνητη έκδοση.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Mitsubishi ASX

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Renault Twingo

Σαλόνι Γενεύης 2019 - Μοντέλα που ανανεώθηκαν
Η ανανέωση του Twingo περιλαμβάνει σχεδιαστικές αλλαγές εξωτερικά (νέοι προφυλακτήρες, νέα μάσκα, νέα φώτα), νέα χρώματα και νέες επιλογές εξατομίκευσης, βελτίωση των χώρων αποθήκευσης για μικροπράγματα και νέα υλικά στο εσωτερικό. Επίσης του «ντουλαπάκι» στο ταμπλό είναι τώρα κλειστό σε όλες τις εκδόσεις του αυτοκινήτου. Ανανέωση έγινε επίσης στα συστήματα συνδεσιμότητας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας με το νέο σύστημα πολυμέσων Easy Link με οθόνη υψηλής ανάλυσης 7'' στο ταμπλό, ενώ στάνταρ είναι η συμβατότητα με τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto. Ο 3κύλινδρος κινητήρας των 900 κ.εκ. ανταποκρίνεται πλέον στις τελευταίες ευρωπαϊκές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων που τέθηκαν σε ισχύ πριν λίγους μήνες, έχει ισχύ αυξημένη κατά 5 ίππους (95 συνολικά) και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ή με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Στην γκάμα προστέθηκε επίσης κι ο νέος 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός χιλιάρης κινητήρας του γκρουπ Renault με 75 ίππους.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - Renault Twingo

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

VW Passat

Σαλόνι Γενεύης 2019 - Μοντέλα που ανανεώθηκαν
Το βασικό στοιχείο της ανανέωσης του μεσαίου σεντάν της γερμανικής εταιρείας είναι η αναβάθμιση των κάθε είδους ηλεκτρονικών συστημάτων, είτε πρόκειται για οδηγικά βοηθήματα και συστήματα ασφαλείας είτε για συνδεσιμότητα, πληροφόρηση και ψυχαγωγία. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα είναι το πρώτο VW που εφοδιάζεται με το νέο σύστημα iQ.Drive, το οποίο επιτρέπει μερικώς αυτόνομη οδήγηση σε ταχύτητες μέχρι 210 χλμ./ώρα. Επίσης θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί ένα τιμόνι με λειτουργία αφής για τον έλεγχο ορισμένων λειτουργιών του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο θα διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας με ενσωματωμένη κάρτα SIM και η σύνδεση με iPhone μέσω CarPlay θα είναι ασύρματη. Τέλος, η υβριδική έκδοση του αυτοκινήτου, το Passat GTE, έχει αυξημένη αυτονομία με ηλεκτροκίνηση, η οποία φτάνει περίπου τα 55 χιλιόμετρα σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών.
 • Περισσότερες Φωτογραφίες - VW Passat

  Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

  UP