ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ :: ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ::

Με το κεφάλι στον τοίχο

        ..:: Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 ::..
Η απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ στις αρχές του καλοκαιριού για έγκριση της πρότασης της Επιτροπής να κατασκευάζονται μόνο αυτοκίνητα με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ εκπομπές CO2 από το 2035 και μετά (δηλαδή ούτε υβριδικά), δημιουργεί εύλογα ερωτήματα αν όλοι ο αυτοί οι κύριοι... διαβάζουν τί ψηφίζουν και καταλαβαίνουν τί ψηφίζουν. Ή αν απλώς παριστάνουν εκ του ασφαλούς τους οικολόγους με αποφάσεις που όταν θα εφαρμοστούν αυτοί θα βρίσκονται στα σπίτια τους, έχοντας εν τω μεταξύ προσφέρει κι ένα καλό δώρο σε όσους επενδύουν μεγάλα ποσά στην ηλεκτροκίνηση. Τί άλλο να σκεφτεί κανείς όταν παίρνεται μία τέτοια απόφαση σε μία εποχή τεράστιας ενεργειακής κρίσης, όπου ακόμα και η επαρκής παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τις καθημερινές ανάγκες των ευρωπαίων πολιτών δεν είναι εξασφαλισμένη;

Η σημερινή κρίση είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του 1973, όπου το πρόβλημα δεν ήταν γεωπολιτικό, αλλά απλώς το γεγονός ότι οι παραγωγοί πετρελαίου αποφάσισαν, λόγω και της αύξησης της ζήτησης, να πουλάνε το προϊόν τους ακριβότερα από τις εξευτελιστικές τιμές στις οποίες το πουλούσαν μέχρι τότε. Τώρα έχουμε ένα πόλεμο στην Ευρώπη και ένα σχεδόν παγκόσμιο ψυχρό πόλεμο με εκατέρωθεν οικονομικές κυρώσεις, όπου οι παραγωγοί πουλάνε μόνο σε όποιον θέλουν και όποτε θέλουν!. Σε μια μεταβατική περίοδο μάλιστα, κατά την οποία η Ευρώπη προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα, που όμως είναι ακόμα απαραίτητα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Τη στιγμή, λοιπόν, που αρχίζουν και συζητιούνται μέτρα για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας φέτος το χειμώνα στις κατοικίες, τα γραφεία και τα δημόσια κτίρια, αποφασίζεται η ολοκληρωτική στροφή προς την ηλεκτροκίνηση σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής των τεράστιων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειες που απαιτούνται, αλλά ούτε και οι υποδομές για την διανομή της.

Αντί, λοιπόν, να προχωρήσουμε με προσεκτικά βήματα, αναπτύσσοντας παράλληλα υποδομές παραγωγής ενέργειας και φόρτισης με βάση και τις γεωπολιτικές πραγματικότητες που υπάρχουν γύρω μας, ορμάμε με το κεφάλι στον τοίχο και όποιον πάρει ο Χάρος! Ακόμα κι αν προχωρήσουν με ιδανικό τρόπο οι επενδύσεις για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σε μία εποχή μεγάλης κλιματικής αλλαγής κανείς δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει καν ότι στο άμεσο μέλλον οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην Ευρώπη θα είναι τέτοιες που θα επιτρέπουν την πλήρη εκμετάλλευση αυτών των ανανεώσιμων πηγών. Όσοι ισχυρίζονται, λοιπόν, ότι μπορούμε εν μια νυκτί (γιατί τόσο σύντομο είναι το χρονικό διάστημα που αφήνουν για τη γενίκευση της ηλεκτροκίνησης στις οδικές μεταφορές) να αναπτύξουμε αξιόπιστες ανανεώσιμες πηγές που θα καλύπτουν αυτή τη μετάβαση, απλά αερολογούν.

Ρωτήστε κάποιον που έχει στο σπίτι του φωτοβολταϊκά πόσο μεγάλη διακύμανση υπάρχει στην παραγωγή ενέργειας από μήνα σε μήνα και από χρόνο σε χρόνο, χωρίς μάλιστα να έχει προκύψει κανένα σοβαρό περιβαλλοντικό γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγή, για να διαπιστώσετε πόσο εκτός πραγματικότητας είναι αυτό το ευρωπαϊκό ευχολόγιο. Ρίξτε όμως και μια ματιά στις υπάρχουσες υποδομές φόρτισης και εκεί πλέον θα διαπιστώσετε ότι η κατάσταση είναι για γέλια αν όχι για κλάματα, αφού την δική μας ζωή αφορούν αυτές οι ανόητες αποφάσεις. Μας διαβεβαιώνει αίφνης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι θα μας εξασφαλίσει τη δυνατότητα φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μας, αφού αποφασίστηκε ότι πρέπει να υπάρχουν κατά μήκος των κύριων δρόμων στην Ευρώπη σημεία φόρτισης κάθε 60 χιλιόμετρα. Φαντάζεστε μία έξοδο για τριήμερο από την Αττική, με 250.000 αυτοκίνητα να ξεχύνονται προς τη Λαμία και αλλά τόσα προς την Κόρινθο και όλοι αυτοί να περιμένουν να φορτίσουν τα αυτοκίνητα τους στους σταθμούς (πόσους;) που θα υπάρχουν κάθε 60 χιλιόμετρα, με τον καθένα να χρειάζεται τουλάχιστον 10-15 λεπτά (με τα υποτιθέμενα μελλοντικά τεχνικά δεδομένα, όχι τα σημερινά) για μια ή περισσότερες αξιοπρεπείς φορτίσεις που θα τους επιτρέπουν να φτάσουν... μέσα στη μέρα εκεί που πηγαίνουν; Καλού κακού μάλλον θα πρέπει να κρατήσουμε και τα παλιά μας αυτοκίνητα το 2035..._Π.Φ.

  UP