ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΟΚΙΜΕΣ :: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ::

Nissan Micra 1.0 DIG-T 117 - Seat Ibiza 1.0 TSI 115

Δυναμική επιστροφή         ..:: Σαββάτο, 26 Οκτωβρίου 2019 ::..

Τα δυο σούπερ μίνι της δοκιμής μας υπενθυμίζουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως η κατηγορία Β όχι μόνο δεν πέθανε, αλλά είναι εδώ, φωνάζοντας ένα ηχηρό «παρών» απέναντι στις απανταχού απειλές από τα κάθε είδους "SUV" και "crossover"

Υπό την απειλή των οχημάτων ελεύθερου χρόνου τα οποία τείνουν να καταπιούν εμπορικά τα πάντα, οι περισσότεροι κατασκευαστές αναγκάστηκαν όχι μόνο να ασχοληθούν με μεγαλύτερη προσοχή με τα σούπερ μίνι, αλλά πολύ περισσότερο να τα προικίσουν με ό,τι καλύτερο διαθέτουν οι ίδιοι σε τεχνολογία. Και όταν λέμε τεχνολογία, δεν εννοούμε μόνο τα εξελιγμένα συστήματα συνδεσιμότητας στην καμπίνα, ή τα αντίστοιχα υποβοήθησης οδηγού, αλλά και τους ικανούς τούρμπο βενζινοκινητήρες του ενός λίτρου, που με την ισχύ, τη ροπή και συνολικά με τις δυνατότητές τους, μπορούν να κινήσουν ακόμα και πολύ πιο εύσωμα και μεγαλόσχημα αυτοκίνητα. Το αποτέλεσμα λοιπόν τα κολακεύει, αφού σε μικροσκοπικά σώματα διακρίνουμε «μεγάλες καρδιές», έτοιμες όχι μόνο να ικανοποιήσουν αυξημένες μεταφορικές ανάγκες εντός και εκτός των τειχών, αλλά και να προσφέρουν χαμόγελα στους οδηγούς.

Εσωτερικά
Η εικόνα στο Micra είναι νέα και πολύ πιο πειστική πλέον. Εδώ δεσπόζει η έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, ενώ υπάρχει κουμπί εκκίνησης κινητήρα, αναλογικός πίνακας οργάνων με μεγάλη ψηφιακή οθόνη κεντρικά τοποθετημένη. Η ποιότητα των μαλακών κατά κύριο λόγο υλικών είναι αισθητά αναβαθμισμένη. Η θέση οδήγησης βρίσκεται εύκολα, η εργονομία είναι καλή, ενώ, οι ανοιχτές θήκες για μικροαντικείμενα και η πρακτικότητα κυμαίνονται σε πολύ καλό επίπεδο. Όπως επίσης συμβαίνει και με τα 300 λίτρα του χώρου αποσκευών, με το ψηλό όμως κατώφλι φόρτωσης. Από την άλλη στο Ibiza δεν υπάρχουν σχεδιαστικές εκπλήξεις αλλά ένα πλήρως λειτουργικό εσωτερικό. Τέσσερις ενήλικες θα βρουν περισσότερο χώρο και θα βολευτούν καλύτερα σε ένα μακρινό ταξίδι σε σχέση με το Micra. Αλλά και ο χώρος αποσκευών είναι από τους κορυφαίους της κατηγορίας, με συνολική χωρητικότητα 355 λίτρα. Η ιδανική θέση οδήγησης και η σωστή εργονομία του Seat αποτελούν ακόμη δυο συμμάχους που θα σου λύσουν μεμιάς τα χέρια. Παρ' ότι το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από γεροδεμένη κατασκευή και ορθή συναρμολόγηση, το ταμπλό είναι σχετικά λιτό και τα πλαστικά σκληρά.

Η τιμή για το Micra 1.0 των 117 ίππων ξεκινά από 15.890 ευρώ, με τον στάνταρ εξοπλισμό να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ESP με hill holder, 6 αερόσακους, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέφτες, κλιματισμό, σύστημα start/stop, αυτόματα φώτα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα με Bluetooth. Η τιμή για το Ibiza 1.0 TSI των 115 ίππων ξεκινάει από τα 14.355 ευρώ, με πλήρη στάνταρ εξοπλισμό ο οποίος περιλαμβάνει ESP, 6 αερόσακους, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικούς καθρέφτες, ηχοσύστημα με θύρες USB, SD και Aux, Bluetooth και χειριστήρια στο τιμόνι, υπολογιστή ταξιδιού και σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών.
Η ποιότητα των υλικών είναι πιο προσεγμένη στο Micra, ωστόσο το Ibiza απαντά με καλύτερους πίσω χώρους
Κινητήρες-κιβώτια
Ο 1.0 TSI των 115 ίππων και των 20,4 kgm ροπής του Ibiza θα μπορούσε κάλλιστα με την απόδοση, τη ροπή και τη συμπεριφορά του να συγκριθεί με ένα καλό σύνολο στα 1,6 λίτρα. Τραβάει αδιαμαρτύρητα από χαμηλά, δεν λαχανιάζει ψηλότερα, διαθέτει αποθέματα δύναμης, δεν ξεπερνάει εύκολα σε κατανάλωση τα 8 λίτρα/100 χλμ. και, τέλος, δεν ακούγεται σαν... 3κύλινδρος φτωχός συγγενής. Συμπαραστάτης του ένα πολύ εύχρηστο 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο που σε προκαλεί να ανεβοκατεβάζεις σχέσεις έτσι, για να το απολαύσεις. Απέναντι του ο επίσης 1000άρης 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας τούρμπο των 117 ίππων και των 18,4 kgm ροπής του Micra, ο οποίος σε βοηθάει να κινείσαι έξυπνα εκεί που θα τον χρειαστείς. Πρόθυμος από χαμηλά, ελαστικός, ιδιαίτερα γραμμικός και γεμάτος μέχρι ψηλά αποτελεί έναν αξιόμαχο αντίπαλο απέναντι στον καταξιωμένο TSI. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που δεν είσαι σίγουρος πως ο τελευταίος εξακολουθεί να προηγείται στην κλάση. Ο νέος κινητήρας του Micra είναι μάλιστα και πιο οικονομικός (είδαμε γύρω στα 7,0 λίτρα στα 100 χλμ.) χωρίς μάλιστα να θορυβεί δυσάρεστα. Και τα δυο κιβώτια έξι σχέσεων ικανοποιούν τόσο σε αίσθηση όσο και σε κλιμάκωση.

Οδηγώντας
Το Micra διαθέτει το σωστό σετάρισμα στην ανάρτηση αλλά και ένα ικανοποιητικό σε ακρίβεια σύστημα διεύθυνσης. Εάν επιμείνεις σε δρόμους με καμπές θα συναντήσεις ουδέτερες αντιδράσεις και προβλεψιμότητα. Η στροφή προς την «οδηγισιμότητα» και την ικανοποίηση ενός νέου ηλικιακά target group είναι όντως ευπρόσδεκτη στο Nissan. Στη συγκεκριμένη έκδοση ακόμη περισσότερο με τη λίγο πιο σφιχτή ανάρτηση. Σε επίπεδο κύλισης και άνεσης, η προσπάθεια είναι φιλότιμη και ο μέσος όρος θα βρεθεί εύκολα. Από την άλλη, το Ibiza απέδειξε πως τιμά το σπορτίφ παρελθόν του αναβαθμίζοντας ουσιαστικά την ποιότητα των υπηρεσιών του. Με ελαφρύ πάτημα και άμεσες αντιδράσεις συμπεριφέρεται ακόμη καλύτερα από το Micra στην απαιτητική διαδρομή, αλλάζοντας άμεσα κατεύθυνση όταν του ζητηθεί. Η πλατφόρμα MQB ερμηνεύεται σε αυξημένη στρεπτική ακαμψία κατά 30%, γεγονός που κατανοείς στην πράξη, ενώ η συμπεριφορά του διαθέτει περισσότερο «βάθος» από το συγκεκριμένο ανταγωνιστή του. Η κύλιση του Seat είναι πλέον ακόμα πιο πολιτισμένη, οι θόρυβοι από αυτή σχεδόν εξαλείφθηκαν, δείχνοντας πλέον ένα πιο ομοιογενές οδικό προφίλ αναλογικά με τον αντίπαλό του. Συστήματα διεύθυνσης και πέδησης χωρίς να αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο επιτελούν το έργο τους χωρίς προβλήματα.
Βελτιωμένο το Micra στο δρόμο, ακόμα καλύτερο το Ibiza
Συμπέρασμα
Να λοιπόν, που το Micra μπήκε για τα καλά στα ρουθούνια του αξιόλογου και καταξιωμένου Ibiza. Κάτι το πολύ καλό μοτέρ της Nissan σε λειτουργία και απόδοση (117 ίπποι), κάτι η πιο σφιχτή ανάρτηση σε σχέση με τα 100άρια αδέλφια του, και η διαφαινόμενη άνετη -μέχρι πρότινος- επικράτηση του Seat (λόγω καλύτερων χώρων και οδικής συμπεριφοράς) επιβεβαιώνεται μεν, αλλά με πολύ μικρότερη διαφορά. Και σίγουρα η τιμή αγοράς παίζει κι αυτή το ρόλο της.
Γιάννης Τσιρογιάννης
φωτογραφίες: auto-internet
ΤΟ MICRA ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΣΕ:

- Εικόνα εσωτερικού-ποιότητα υλικών
- Κινητήρα
- Κατανάλωση
ΤΟ IBIZA ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΣΕ:

- Ολοκληρωμένο χαρακτήρα
- Οδική συμπεριφορά
- Χώρους
- Τιμή βασικής έκδοσης

  UP