ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΟΚΙΜΕΣ :: ΜΟΝΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ::

Mitsubishi ASX - 1.6

Τελευταίος των Μοϊκανών         ..:: Σαββάτο, 17 Νοεμβρίου 2018 ::..

Χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες και χωρίς να περνάει στην εποχή των μικρών βενζινοκινητήρων με τούρμπο που αποτελούν πλέον τον κανόνα στην κατηγορία, το ASX με αφορμή την επικαιροποίηση της εξωτερικής εικόνας του μας θυμίζει πόσο καλό αυτοκίνητο είναι και, με πολύ προσιτή τιμή, 5ετή εργοστασιακή εγγύηση και το πλεονέκτημα του «made in Japan», ζητά εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, οι εποχές άλλαξαν, οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες μπήκαν σχεδόν στο χρονοντούλαπο, αλλά το ανανεωμένο ASX δεν ακολουθεί την τάση. Η οπτική ταυτότητα “Dynamic Shield” που παρουσιάστηκε αρχικά στο Outlander PHEV Concept-S συμβολίζει τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια και την αξιοπιστία που είναι έμφυτα χαρακτηριστικά στα SUV της Mitsubishi. Οι χρωμιωμένες μπάρες εκατέρωθεν της μάσκας που «προστατεύουν» το έμβλημα τριών διαμαντιών, δημιουργούν μια τρισδιάστατη αίσθηση κίνησης. Στο ανανεωμένο ASX, ο εμπρός προφυλακτήρας τροποποιήθηκε για να φιλοξενεί τις χρωμιωμένες μπάρες, ενώ το κεντρικό τμήμα είναι μαύρο ώστε να παραπέμπει στο νέο Outlander ή το eX-Concept.

Εσωτερικό
Η συμβατική εικόνα είναι συνώνυμο με την εύκολη χρήση, τη λειτουργικότητα καθώς επίσης και την άνετη μετακίνηση, που μεταξύ άλλων εγγυώνται πλέον τα πίσω καθίσματα, με καλύτερη πλευρική στήριξη και νέο υλικό, καθώς επίσης και η βελτιωμένη ηχομόνωση. Η τελευταία είναι έως και 10% καλύτερη τόσο από εξωτερικούς θορύβους, όσο και από τον κινητήρα. Αναμφισβήτητα το crossover της Mitsubishi ζει τις καλύτερες στιγμές του. Οι χώροι επιβατών-αποσκευών είναι άνετοι, η ποιότητα συναρμολόγησης ιδανική αφού τίποτα δεν κάνει «τσικ», τα υλικά αναβαθμισμένα και η γενικότερη εικόνα θα λέγαμε προσεγμένη. Οι τιμές ξεκινούν από 17.120 ευρώ (συν 250 ευρώ έξοδα προετοιμασίας και μεταφορικά), με εξοπλισμό που περιλαμβάνει στάνταρ ESP με hill holder, 7 αερόσακους, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, ηχοσύστημα, σύστημα start-stop και σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών κλπ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών, όπως επίσης και 5ετής οδική βοήθεια.
Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, καλοί χώροι και βελτιωμένη ηχομόνωση χαρακτηρίζουν το εσωτερικό
Κινητήρας-κιβώτιο
Ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 1,6 λίτρων και 117 ίππων της Mitsubishi υπόσχεται απαράμιλλη αξιοπιστία αλλά και οικονομία καυσίμου, με τη ροπή στρέψης των 15,9 kgm να ξεδιπλώνεται από χαμηλό εύρος στροφών, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ελαστικότητα. Στα ατού του προσθέστε και την ύπαρξη συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Στην πράξη και πέριξ του αστικού περιβάλλοντος, επιβεβαιώσαμε εκ νέου την ικανότητά του να κινεί με αξιοπρέπεια το αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου της Mitsubishi με ψυχικά αποθέματα (αναλογικά με τα ατμοσφαιρικά δεδομένα και όχι με εκείνα των τούρμπο) που επιτρέπουν λίγες αλλαγές στο μακριά κλιμακωμένο 5άρι κιβώτιο. Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση, κυμάνθηκε μεταξύ 8 και 9 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Οδηγώντας
Δεν χρειάζεσαι πολλά χιλιόμετρα πίσω από το βολάν για να φέρεις εκ νέου στο μυαλό σου εκείνη τη γνώριμη φιλική οδική εικόνα του αειθαλούς ASX, με την άνεση και την ποιότητα κύλισης σε πρωταγωνιστικό ρόλο λόγω και του υψηλού προφίλ των ελαστικών αλλά και του περιορισμένου θορύβου στο εσωτερικό. Δεν σε προδιαθέτει να οδηγήσεις σβέλτα, ούτε το τιμόνι σου στέλνει ακριβείς πληροφορίες για το που κοιτούν οι κινητήριοι τροχοί. Οι κινήσεις του αμαξώματος δεν διαθέτουν εκείνη την ευρωπαϊκή χάρη στην πίεση, ωστόσο το ASX θα διατηρηθεί στην τροχιά που του προστάζεις μέχρι να ανοίξει ελεγχόμενα την πορεία του. Σύστημα διεύθυνσης (ασαφές), κλίσεις αμαξώματος και επιλογέας σου υπενθυμίζουν πως το crossover της Mitsubishi φτιάχτηκε για να σε μεταφέρει με ασφάλεια από το ένα σημείο στο άλλο και όχι για να «παλεύεις» στην υψηλή θέση οδήγησης. Τα φρένα του ικανοποιούν, παρά την επίσης παρωχημένη αίσθηση στο μεσαίο πεντάλ.
YΠEP
- Ποιότητα κατασκευής
- Ηχομόνωση
- Άνεση-Κύλιση
- Τιμή αγοράς
- Εγγύηση
KATA
- Αίσθηση συστήματος διεύθυνσης
Άνετο, εύκολο, εύχρηστο και ασφαλές το οδικό προφίλ, με μόνη «παραφωνία» το ασαφές τιμόνι
Συμπέρασμα
Εν αναμονή της νέας γενιάς μοντέλων που θα προκύψουν από τη συνεργασία της Mitsubishi με το γκρουπ Renault-Nissan, το ASX μοιάζει σαν τον μεταβατικό κρίκο από την μια εποχή στην άλλη. Τίμιο σε όσα υπόσχεται, αξιόπιστο και αρκετά προσιτό σε κόστος κτήσης (στην ουσία προβάλλει ως εναλλακτική λύση απέναντι σε μικρότερα crossover του ανταγωνισμού), απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους αγοραστές που αψηφούν τις σειρήνες του σύγχρονου ανταγωνισμού και εμπιστεύονται το έμβλημα με τα τρία διαμάντια.
Γιάννης Τσιρογιάννης
φωτογραφίες: auto-internet

Επίσημο Site http://www.mitsubishi-motors.gr


  UP