ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ :: Σαλόνι Γενεύης :: 2011 ::

Σαλόνι Γενεύης 2011

        ..:: Σαββάτο, 05 Μαρτίου 2011 ::..

Η κρίση τελείωσε!
Με όσους συναντηθήκαμε και συζητήσαμε στην έκθεση της Γενεύης -συναδέλφους ή στελέχη εταιρειών- συμφωνήσαμε σε ένα πράγμα: αυτή η έκθεση θύμιζε τις παλιές -προ κρίσης- εποχές, από πλευράς εικόνας, συμμετοχών και επισκεπτών. Καμία σχέση με το καταθλιπτικό περιβάλλον του 2009, με τις πολλές απουσίες, τα μισοάδεια περίπτερα και τους ελάχιστους επισκέπτες κατά τις μέρες του Τύπου, ούτε με το μέτριο περσινό περιβάλλον όπου διέκρινες ότι κάτι άρχιζε να αλλάζει, αλλά όχι τόσο ώστε να προκαλεί χαμόγελα. Φέτος ήταν όλοι παρόντες, ίσως χωρίς τις υπερβολές της εποχής των παχιών αγελάδων σε ό,τι αφορά κάποια «σόου» πριν τις συνεντεύξεις Τύπου, αλλά με πλούσια περίπτερα, πολλά αυτοκίνητα μέσα σ' αυτά και αρκετούς δημοσιογράφους να γεμίζουν τους διαδρόμους των αιθουσών και το τεράστιο γραφείο Τύπου (πάντα το καλύτερα οργανωμένο απ' όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές εκθέσεις).
Η διαφορά ήταν στις ελληνικές παρουσίες, μια που όλα στην Ελλάδα συμβαίνουν με ...διαφορά φάσης σε σχέση με την Ευρώπη. Το 2009 η κρίση δεν μας είχε αγγίξει ακόμα και οι έλληνες επισκέπτες την πρώτη «δημοσιογραφική» μέρα ήταν περισσότεροι από φέτος. Σχεδόν σε κάθε σου βήμα τότε, όπως και στο παρελθόν, έβλεπες μια γνωστή φυσιογνωμία από κάποια εταιρεία ή μέσο ενημέρωσης. Σήμερα οι μισοί δημοσιογράφοι αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι άνεργοι και οι αντιπροσωπείες έχουν κάνει ένα σωρό απολύσεις και περικοπές. Οπότε στη βόλτα μας κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας της έκθεσης είδαμε πολύ λιγότερα γνωστά πρόσωπα και εντοπίσαμε χτυπητές απουσίες.
Απουσίες δεν είχαμε από την πλευρά των εταιρειών της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ακόμα κι αυτές που πέρασαν δύσκολες μέρες λόγω της κρίσεις και έλειψαν από κάποιες μεγάλες εκθέσεις ήταν και πάλι εδώ, με πλήρες ...οπλοστάσιο, ενώ πολλές ήταν και οι παρουσίες κατασκευαστών αμαξωμάτων, σχεδιαστών κλπ. Φυσικά η μόδα της εποχής είναι τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είτε ως μοντέλα παραγωγής είτε ως πρωτότυπα, και προφανώς αυτό είναι κάτι που θα συνηθίσουμε να βλέπουμε στα επόμενα χρόνια. Μέχρι και ηλεκτρική ...Rolls Royce παρουσιάστηκε! Από την άλλη πλευρά, μια από τις καλύτερες αποδείξεις ότι η κρίση δεν είναι πια στο φόρτε της ήταν οι πρεμιέρες κάποιων υπεραυτοκινήτων και γενικά ακριβών μοντέλων. Εδώ να δούμε αν και πότε θα υπάρξει ανάκαμψη..._Π.Φ.


Αποστολή: Πάνος Φιλιππακόπουλος
Επιμέλεια: Πάνος Φιλιππακόπουλος, Γιάννης Τσιρογιάννης, Γιάννης Χαρίτος


  UP