ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ :: Σαλόνι Γενεύης :: 2009 ::

Σαλόνι Γενεύης 2009

        ..:: Κυριακή, 08 Μαρτίου 2009 ::..

Η δημιουργικότητα δεν πέθανε
Το κλίμα φέτος στη Γενεύη δεν θα μπορούσε να μην είναι βαρύ, με όλα όσα γίνονται και ακούγονται στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, που είναι από τους τομείς που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση. Δεν ήταν τόσο ότι έλειπαν τα νέα μοντέλα, κάθε άλλο. Για να δημιουργηθεί άλλωστε ένα καινούργιο αυτοκίνητο χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα ανάπτυξης και εξέλιξης, όπως θα έχετε διαπιστώσει κι από τις «κατασκοπείες» που δημοσιεύουμε. Τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν, λοιπόν, στη Γενεύη φέτος -και ήταν και πάλι περισσότερα από 20- αποτελούν το προϊόν της δουλειάς των τελευταίων 2-3 ετών τουλάχιστον και ήταν σχεδόν έτοιμα πριν ξεσπάσει η κρίση, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να μην παρουσιαστούν στην έκθεση και να μη λανσαριστούν στην αγορά (αποτελούν άλλωστε και μια ελπίδα των κατασκευαστών τους για αύξηση των πωλήσεων).
Αυτό που ήταν περισσότερο αισθητό στις αίθουσες του Palexpo, ήταν τα πιο «μαζεμένα» περίπτερα, τα λιγότερα και πιο αραιά τοποθετημένα αυτοκίνητα και οι λιγότεροι επισκέπτες (αλλά και εκπρόσωποι εταιρειών) κατά τις δύο «δημοσιογραφικές» μέρες. Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον υπήρχε και πάλι, αφού παρουσιάστηκαν πολλά νέα και ενδιαφέροντα αυτοκίνητα, κατανεμημένα μάλιστα σε όλες τις κατηγορίες τις αγοράς, από τις πιο μεγάλες ως τις πιο μικρές κι από τις πιο μαζικές ως τις πιο εξειδικευμένες. ºσως αυτό ν' αποτελεί τελικά και αφορμή για μια πιο αισιόδοξη αντιμετώπιση της σημερινής δυσάρεστης πραγματικότητας, δείχνοντας ότι την κινητήρια δύναμη της κοινωνίας αποτελούν πάνω απ' όλα η δημιουργικότητα και η φαντασία των ανθρώπων και όχι τα παιχνίδια των σπεκουλαδόρων.
Αφήσαμε την έκθεση με την ελπίδα ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας κι ότι τέτοιες εικόνες δημιουργίας θα ξαναδούμε και του χρόνου. Το μόνο για το οποίο δεν είμαστε σίγουροι, είναι ποια θα είναι του χρόνου η διάταξη των περιπτέρων, που συνήθως ομαδοποιούνται κατά ομίλους. Ποιος θ' ανήκει σε ποιον μέχρι του χρόνου όμως και ποιος θα συνεργάζεται με ποιον είναι άγνωστο και αδύνατο να προβλεφθεί!_Π.Φ.


Αποστολή: Πάνος Φιλιππακόπουλος, Γιάννης Χαρίτος
Επιμέλεια: Πάνος Φιλιππακόπουλος, Γιάννης Τσιρογιάννης


  UP