ΕΙΔΗΣΕΙΣ
::

Έως εδώ και μη παρέκει

        ..:: Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2007 ::..

Αφορμή για αυτό το e-mail που σας στέλνω είναι διάφορα γεγονότα που προσωπικά πιστεύω είναι δυσάρεστα και αφορούν όλους μας. Το πιο πρόσφατο είναι μία μεγάλη φθορά μήκους σχεδόν σε όλο το καπό του αυτοκινήτου μου με κλειδί ή κατσαβίδι. Όταν το είδα έπαθα σοκ, καθώς ανήκω στην κατηγορία εκείνων που έχουν κυρίως χόμπι τα αυτοκίνητα και δεν τα θεωρούν μόνο λαμαρίνες για να εκτονώνουν κάποιοι τα άρρωστα απωθημένα τους. Πέραν του γεγονότος ότι πρόσφατα μετακόμισα, οπότε το αυτοκίνητο είναι νέο στην γειτονιά μου, προκαλεί μεγάλη οργή, αγανάκτηση και θλίψη το γεγονός ότι πηγαίνοντας στο τμήμα να κάνω μήνυση κατά αγνώστου αντιμετώπισα μία απάθεια του στιλ «χάνεις την ώρα σου πληρώνοντας 10 ευρώ για την μήνυση». Ουδείς νομίζω πιάνεται ποτέ. Και η 17Ν πιάστηκε από καθαρή τύχη για εμάς και ατυχία για εκείνη. Για εμένα ήταν η δεύτερη φορά σε δύο διαφορετικά μέρη, στο ίδιο σημείο. Μία ενέργεια σε επανάληψη με ίδιες συνέπειες, αγανάκτηση, μεγάλο χρηματικό κόστος, μείωση από το πουθενά της αξίας μεταπώλησης του αυτοκινήτου.

Και η μεγαλύτερη κοροϊδία όλων, ότι η ασφαλιστική δεν σε καλύπτει! Μόνο αν έχεις μικτή όπου εκεί σου ανεβάζει το bonus-malus χωρίς να φταις! Και εσείς αγαπητά περιοδικά δεν κάνετε μία μεγάλη έρευνα για αυτά τα καθημερινά πράγματα που όλους μας ενδιαφέρουν! Στην περίπτωσή μου πώς μπορεί κανείς να βρει το δίκιο του; Ποιες εταιρείες και πως καλύπτουν κακόβουλες ενέργειες;

Θυμάμαι την ατάκα από την ταινία Forrest Gump «Η ζωή είναι σαν ένα κουτί από σοκολατάκια, ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεις». Ξυπνάς ένα πρωί και δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει συμβεί στο αυτοκίνητο σου έξω στον δρόμο. Εκείνη τη στιγμή, όπως ένιωσα εγώ, δεν σε απασχολούν τα 0-100 της νέας Μ3 ή του Audi S5 αλλά πιο πεζά και ρεαλιστικά πράγματα.

Όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες ακούν τους πελάτες τους, δώστε και εσείς φωνή στο κοινό σας και ψάξτε για λύσεις σε απλά αλλά πολύ σημαντικά γεγονότα της καθημερινότητας. Το τι βλέπουν τα μάτια μας είναι εξοργιστικό, όπως το να δίνουν κλήση για αστεία όρια ταχύτητας απλώς για να γεμίσουν κλήσεις και τα ταμεία και να χτιστούν βίλες και να ανοιχτούν τραπεζικοί λογαριασμοί στο εξωτερικό. Διότι μία έρευνα πού πάνε τα λεφτά από τον νέο ΚΟΚ θα έχει τρομερό ενδιαφέρον. Όταν μέσα σε κεντρικούς δρόμους θες SUV με πνευματική ανάρτηση για να αντιμετωπίσεις τις λακκούβες και τις κακοτεχνίες, τότε αναρωτιέσαι αν αυτοί που μας κυβερνούν έχουν ίχνος εγκεφάλου που να δουλεύει ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Οι 300 στην αρχαιότητα ήταν ήρωες και θα είναι για πάντα. Στο παρόν είναι μόνο καλοπληρωμένοι άχρηστοι υπάλληλοι του εαυτού τους.

Στο θέμα μου νομίζω ότι το να πάρει κανείς τον νόμο, αν υπάρχει,  στα χέρια του είναι η μόνη λύση. Αλλά εγώ μπορεί να είμαι ο άτυχος, ο δράστης να είναι τυχερός να μην πέσει στα χέρια μου. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα παγκοσμίως όπου η «ζωγραφική» στα αυτοκίνητα θεωρείται τέχνη, σουρεαλισμός ή αφηρημένη. Και αυτό δείχνει την σαπίλα και την κατάντια μίας χώρας που, αντί να είναι πρότυπο παγκοσμίως ως η γενέτειρα της δημοκρατίας, είναι άβουλη. Όταν έγινε πρόσφατα η ψηφοφορία για τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου, οι Αιγύπτιοι αντέδρασαν και έθεσαν τις πυραμίδες αδιαπραγμάτευτα εκτός διαγωνισμού και στην ουσία τα 7 έγιναν 8 μαζί με αυτές. Για τον Παρθενώνας που έμεινε εκτός της λίστας δεν έγινε καμία διαμαρτυρία, το δεχτήκαμε σαν να ήταν λογικό χωρίς πυγμή και νεύρο.
Δεν μας νοιάζει μόνο τα 0-100, τα αστραφτερά χρώματα και το επίπεδο εξοπλισμού, μας νοιάζει η καθημερινότητα. Τα κακώς κείμενα είναι πάρα πολλά και μας προκαλούν κατάθλιψη, απογοήτευση, οργή. Ως εδώ λοιπόν. Ας βγούμε από τον λήθαργό μας και να πιέσουμε και να απαιτήσουμε. Αν δεν υπάρχει κάλυψη για κακόβουλες ενέργειες να την ζητήσουμε από τις ασφαλιστικές προαιρετικά να υπάρχει και όσοι επιθυμούν να την έχουν. Οι τροχονόμο που τα κάνουν χειρότερα 9 στις 10 φορές και κόβουν απερίσκεπτες κλήσεις, αγνοώντας την πραγματικότητα ότι σκοτώνονται άτομα λόγω κακοτεχνιών των δρόμων και δεν πληρώνουν με την ζωή τους που δεν έχει καμία αξία οι εργολάβοι, ας πάνε για καλοκαιρινά μπάνια, γιατί όχι και χειμερινά. Θα φτιάξω ένα blog που θα ασχολείται με αυτά τα θέματα του αυτοκινήτου για όσους το θεωρούν κάτι παραπάνω από λαμαρίνες. Και αν υψώσουμε πολλοί την φωνή μας ίσως κάτι πετύχουμε.

To blog θα το φτιάξω. Θα σας το στείλω να δω αν το δημοσιεύσετε, διότι είστε η φωνή μας και όχι τα 5-6 ευρώ κάθε μήνα. Αναμένω την έρευνα απάντηση σας στο ερώτημα μου για την κάλυψη από τις ασφαλιστικές. Πιστεύω ότι ενδιαφέρουν πολλούς οι κακόβουλες ενέργειες.

Με εκτίμηση

Σταύρος Γεωργιάδης


Σοβαρό το θέμα που αναφέρετε, δυστυχώς όμως δεν είναι ελληνικό το φαινόμενο. Παντού υπάρχουν βάνδαλοι και οι καταστροφές που κάνουν δεν γίνονται μόνο σε αυτοκίνητα, αλλά και σ' ένα σωρό άλλα πράγματα, κινητά και ακίνητα. Οι ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν τις κακόβουλες ενέργειες, αλλά αυτή είναι προαιρετική κάλυψη, που προσφέρεται σε συνδυασμό και με άλλες παροχές. Σαφώς η μικτή ασφάλεια είναι ακριβότερη, σου παρέχει όμως πλήρη προστασία, ακόμα κι αν κάνεις το λάθος εσύ, αν πάθεις ζημιά από άγνωστο, αν η συμπεριφορά τρίτου σε κάνει να πέσεις σε σταθερό εμπόδιο κλπ. Δεν ξέρουμε τί ακριβώς γίνεται σε όλη την Ευρώπη, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν χώρες όπου οι περισσότεροι οδηγοί επιλέγουν τη μικτή ασφάλεια, παρ' όλο που κι εκεί είναι πολύ ακριβή. Τα περιοδικά δεν θα τα κρίνουμε εμείς, αφήνουμε εσάς τους αναγνώστες να το κάνετε, γιατί εσείς είστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Στη δική μας περίπτωση, του auto-internet, δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα για μεγάλες έρευνες, γιατί για να γίνουν σωστά χρειάζονται άνθρωποι και χρήματα, που δεν τα έχουμε. Και δεν κάνουμε τίποτα που δεν μπορούμε να κάνουμε σωστά. Τα διαφημιστικά έσοδα του internet γενικώς είναι μικρό κλάσμα αυτών που έχουν τα έντυπα, οπότε οι δυνατότητές μας προς το παρόν περιορίζονται σε αυτά που σας προσφέρουμε, πιστεύουμε με συνέπεια, αλλά και στην παροχή βήματος για να εκφράζετε τις απόψεις σας, όπως δείχνει η δημοσίευση της επιστολής σας. Το Forum του auto-internet είναι ελεύθερο βήμα για όλους, με μοναδικό περιορισμό την αποφυγή ύβρεων και συκοφαντιών.


  UP