ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΟΚΙΜΕΣ :: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ :: :: κατηγορία -4x2-SUV-

Fiat 500X 1.6 MultiJet - Ford EcoSport 1.5 TDCi

Η εξέλιξη των ειδών         ..:: Σαββάτο, 26 Νοεμβρίου 2016 ::..

Δύο μικρά crossover που, παρ' ότι δεν είναι τετρακίνητα στις συγκεκριμένες εκδόσεις, υπόσχονται ενίοτε να αφήσουν και την άσφαλτο, ενώ όσο κι αν δηλώνουν «ίδια», οι διαφορές τους είναι εμφανείς

Ρίχνοντας μια σύντομη ματιά στις ευρωπαϊκές πωλήσεις πέρυσι και φέτος και στη συνέχεια στη δική μας αγορά, καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικά είναι για τις μαμάδες εταιρίες τούτα εδώ τα τέκνα που χαρακτηρίζονται ως "crossover". Στη Γηραιά Ήπειρο αποτελούν μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη κατηγορία, ενώ και εντός συνόρων η κατηγορία έχει πάρει για τα καλά τα πάνω της. Μην απορείτε λοιπόν για τον κακό χαμό που έχει πιάσει τους κατασκευαστές με αυτά τα ψηλά συμπαγή τετράτροχα, με πολύ "on" και ελάχιστο "off" στην αναλογία συνθηκών κίνησης. Γλυκύτατα σχεδιαστικά, με άποψη και στιλ, υιοθετούν τη μόδα, που προφανώς δεν θα εξαντληθεί εύκολα το επόμενο διάστημα.

Εσωτερικά
Στο Ecosport τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι σκληρά και η επαφή με τα χειριστήρια υποδεέστερη από την επιθυμητή. Είναι ένας τομέας που το αδικεί αυτή η φθηνή αίσθηση στο εσωτερικό, που προκύπτει από τα πλαστικά (και την απόχρωσή τους) στο ταμπλό και στις πόρτες. Κατά τα άλλα, υπάρχουν 20 έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, όπως χώρος στις θήκες των θυρών για την αποθήκευση μπουκαλιών ενάμισι λίτρου, συρτάρι κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού και κλιματιζόμενο ντουλαπάκι που χωράει μέχρι έξι κουτάκια αναψυκτικών. Σημειώστε πως ανάμεσα στα δύο καθίσματα υπάρχουν αρκετές θέσεις για μικροαντικείμενα. Απέναντί του, το 500Χ σαφώς κερδίζει τις εντυπώσεις, με ακριβότερα (μαλακά) υλικά στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, καλύτερο φινίρισμα, περισσότερη φινέτσα, γενικά μια πιο προσεγμένη εικόνα, η οποία έχει να κάνει και με την πιο εμπνευσμένη σχεδίαση. Στους χώρους έχουμε σχεδόν ισοπαλία και κανένα παράπονο από τους πίσω επιβάτες (ο αέρας ευρυχωρίας ανήκει οριακά στο Fiat), παρ' ότι έχουμε να κάνουμε με δυο crossovers που έχουν ως βάση τα σούπερ μίνι. Ο χώρος αποσκευών του 500Χ (350 λίτρα) είναι πιο πρακτικός από του Ecosport (355 λίτρα), στο οποίο η ιδιοτυπία του ανοίγματος της πόρτας στο πλάι δημιουργεί ενστάσεις, ιδιαίτερα σε στενούς χώρους στάθμευσης ή σε κατωφέρειες.

Ο στάνταρ εξοπλισμός στο Ecosport 1.5 TDCi είναι πλούσιος (από 7 αερόσακους και ESC, μέχρι SYNC, cruise control και keyless entry, μαζί με κλιματισμό, ηλεκτρικές ευκολίες και ζάντες αλουμινίου). Η τιμή αγοράς ξεκινά από τα 19.226 ευρώ. Η τιμή του 500X 1.6 MTJ ξεκινάει από τα 19.630 ευρώ με επίσης πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, που περιλαμβάνει ESP με Hill Holder, 6 αερόσακους, σύστημα αποφυγής ανατροπής, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός-πίσω, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες, προβολείς ομίχλης με λειτουργία φωτισμού στροφής, cruise control, ζάντες αλουμινίου, υπολογιστή ταξιδιού, σύστημα πολυμέσων UConnect με θύρες USB και Aux και χειριστήρια στο τιμόνι, καθώς και σύστημα Start-Stop.
Εκ των έσω την παρτίδα κερδίζει το 500Χ με πειστικότερη εικόνα, ευρυχωρία, εξοπλισμό και ποιότητα
Κινητήρες-κιβώτια
Το 500X χρησιμοποιεί τον εξαιρετικό κινητήρα ντίζελ 1.6 με 120 ίππους και εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο (με ορθή κλιμάκωση). Ένα σύνολο δυνατό, αρκετά ελαστικό, με καλή ροπή, το οποίο δεν παράγει υπερβολικό θόρυβο. Οι επιδόσεις του είναι σαφώς καλύτερες συγκριτικά με το Ecosport, αφού και πιο ισχυρό εμφανίζεται αλλά, το κυριότερο, και με αρκετά μεγαλύτερα αποθέματα ροπής (πάνω από 32 kgm). Το εύχρηστο εξάρι κιβώτιο συνεργάζεται πολύ καλά μαζί του και είναι σωστά κλιμακωμένο. Η κατανάλωση δεν είναι υψηλή και εύκολα συγκρατείται στα 7,5 λίτρα/100 χλμ. στην πόλη, αλλά και γύρω στα 6 στο ταξίδι. Το EcoSport 1.5 TDCi χρησιμοποιεί τον 1.500άρη ντίζελ κινητήρα με ισχύ 95 ίππων και 21,9 kgm ροπής, από τις 1.750 μέχρι τις 3.000 σ.α.λ. Με τη ροπή διαθέσιμη από χαμηλά, όντως δεν νιώθεις να σου λείπει δύναμη, όμως ο συνδυασμός του αυξημένου βάρους με το αραιά κλιμακωμένο κιβώτιο των πέντε σχέσεων (ο επιλογέας κουμπώνει τις σχέσεις υποδειγματικά), τον δυσκολεύει κάπως. Έτσι, οι επιδόσεις κυμαίνονται στο μέσο όρο, ενώ όταν πιέσεις περισσότερο θα φτάσει στα αυτιά σου ένας άκομψος ήχος. Στην κατανάλωση, ο 1.5 TDCi δεν ξεπέρασε τα 6,8 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα σε μικτή χρήση.

Οδηγώντας
Στο δρόμο οι δυο μονομάχοι μας είναι σαφώς επηρεασμένοι από το DNA των κατασκευαστών τους. Δηλαδή το Ford, το οποίο είναι και το νεότερο από τα δύο, είναι σαφώς πιο ευχάριστο στην οδήγηση, με τα ζωτικά όργανα να σου «μιλούν» περισσότερο, στα πρότυπα δηλαδή που χάραξε το επικοινωνιακό Fiesta. Το Fiat δεν έχει τέτοιες ανησυχίες, εισάγει μια πιο αγχολυτική οδική εικόνα, ένα πιο ράθυμο σύστημα διεύθυνσης, το οποίο θα περάσει απαρατήρητο από τον μυημένο. Η κύλιση και στα δυο αυτοκίνητα είναι πολύ καλή, κάτι που ισχύει και για την ηχομόνωση. Σε δρόμους με στροφές επιθυμείς να κρατάς το τιμόνι του EcoSport, να αλλάζεις ταχύτερα κατεύθυνση, να μην ασχολείσαι με τις κλίσεις του ψηλού αμαξώματος, γνωρίζοντας πως όπου μπαίνει το "blue oval" οι τεχνικοί έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους σε επίπεδο ανάρτησης. Το 500Χ θα ακολουθήσει και αυτό την τροχιά που θα υποδείξεις, με ασφάλεια μάλιστα, χωρίς όμως αυτό το "feedback" που προκαλεί την έμπνευση. Το ιταλικό αυτοκίνητο πατάει πιο αρχοντικά στην άσφαλτο, θαρρείς ότι διαθέτει αρκετά φαρδύτερα μετατρόχια από τον αντίπαλο του, σαν να σου ψιθυρίζει πως δεν χρειάζεται να παλεύεις, αλλά να απολαύσεις την απόδραση. Τα φρένα και στα δυο αυτοκίνητα ικανοποιούν, το Fiat όμως προσφέρει περισσότερη αυτοπεποίθηση στη διαδικασία πέδησης. Στο πατημένο χώμα και τα δύο αυτοκίνητα θα σας πάνε μια χαρά, από εκεί και πέρα μη ζητάτε πολλά, εάν ρίξετε μια ματιά στους τροχούς του 500Χ θα καταλάβετε το γιατί...
Στο δρόμο το Ford είναι πιο οδηγοκεντρικό, άμεσο και ευχάριστο στις αντιδράσεις του, ενώ και τα δύο είναι άνετα
Συμπέρασμα
Δύσκολη η έκβαση του συγκριτικού αναμφίβολα. Και αυτό συμβαίνει γιατί από την μια έχεις το "top model" 500Χ που θυμίζει φιγουρίνι εντός και εκτός κι έχει έναν ισχυρό κινητήρα με πλούσια ροπή στα 1,6 λίτρα. Από την άλλη, υπάρχει το EcoSport που κρατά το οδηγικό ενδιαφέρον σου μονίμως ψηλότερα σε κάθε διαδρομή. Διλήμματα που έχουν σίγουρα να κάνουν με τις προτεραιότητες του καθενός ξεχωριστά.
Γιάννης Τσιρογιάννης
φωτογραφίες: auto-internet
ΤΟ 500X ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΣΕ:

- Σχέση αξίας-τιμής
- Ποιότητα εσωτερικού
- Κινητήρας
- Επιδόσεις
ΤΟ ECOSPORT ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΣΕ:

- Ευχαρίστηση κατά την οδήγηση
- Κατανάλωση
- Σύστημα διεύθυνσης

  UP