ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΟΚΙΜΕΣ :: ΜΟΝΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ::

Mitsubishi Space Star - 1.0

Καθημερινή τιμιότητα         ..:: Σαββάτο, 10 Φεβρουαρίου 2018 ::..

Το Space Star, τοποθετημένο ουσιαστικά ανάμεσα σε δυο κατηγορίες, προκειμένου να απευθυνθεί σε όποιον θέλει μικρό αυτοκίνητο σε διαστάσεις αλλά με μεγαλύτερους χώρους από τα μίνι, απέκτησε και τον 1000άρη κινητήρα που του έλειπε τόσο καιρό...

Το νέο Mitsubishi Space Star έχει κάνει την παρουσία του αισθητή εδώ και τέσσερα χρόνια, με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τις 360.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο. Η ανανέωση του μοντέλου, λοιπόν, έγινε ώστε να αναβαθμιστεί κυρίως σε εμφάνιση. Οι σχεδιαστές της Mitsubishi προσπάθησαν να αλλάξουν οπτικά τις αναλογίες του ανανεωμένου Space Star ώστε να του δώσουν πιο δυναμική προσωπικότητα. Αύξησαν ελαφρώς το συνολικό μήκος του στα 3.795 μ. και βελτίωσαν παράλληλα τη ροή αέρα εμπρός και πίσω. Στη συνέχεια επανασχεδίασαν ολόκληρο το εμπρός τμήμα, όπως επίσης και τον πίσω προφυλακτήρα, που φόρεσε φώτα LED.

Εσωτερικό
Πιο μεστή εικόνα παρά το μουντό χρωματισμό ο οποίος δεν επενδύει στον εντυπωσιασμό και στην προσέλκυση κολακευτικών σχολίων εξαρχής. Η συναρμογή και η σωστή τάξη δίνουν και πάλι το στίγμα, μαζί με τους καλούς χώρους επιβατών στο πίσω κάθισμα. Ο αυξημένος χώρος αποσκευών σε σχέση με την έκδοση 1.2 (235 λίτρα αντί για 175), αποτελεί ηχηρή και ευπρόσδεκτη είδηση. Το νέο Space Star αναβαθμίστηκε εσωτερικά, με τα νέα μαλακά καθίσματα να κάνουν τη διαφορά. Στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται το ιδιαίτερα λειτουργικό σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής. Το Space Star είναι το πρώτο όχημα της Mitsubishi που προσφέρεται με το νέο σύστημα Multifunction GPS Navigation το οποίο συνδέεται με smartphone. Η τιμή του ξεκινάει από 9.990 ευρώ (χωρίς πινακίδες και έξοδα προετοιμασίας), με ένα πλήρες επίπεδο εξοπλισμού για μικρό αυτοκίνητο, που περιλαμβάνει ESP με hill holder, 6 αερόσακους, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικούς καθρέφτες, υπολογιστή ταξιδιού, ραδιο-CD με θύρες USB και Aux, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών κλπ., ενώ το αυτοκίνητο καλύπτεται και από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών και αντίστοιχης διάρκειας οδική βοήθεια.
Καλή συναρμογή στο εσωτερικό, σκληρά πλαστικά, πλούσιοι χώροι επιβατών και εξοπλισμός
Κινητήρας-κιβώτιο
Ο 3κύλινδρος κινητήρας των 999 κ.εκ. προέρχεται (με μικρότερη διαδρομή των εμβόλων) από τον μεγαλύτερο 1.2 της γκάμας του ιαπωνικού μίνι. Η απόδοσή του ανέρχεται στους 71 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή του τα 9,2 kgm, ψηλά όμως, στις 5.000 σ.α.λ. Διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων MIVEC και συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων με καλό κούμπωμα και ορθή κλιμάκωση σχέσεων. Στην πράξη, η λειτουργία του κρίνεται επαρκής για την κάλυψη των καθημερινών μετακινήσεων μέσα στην πόλη. Χαμηλά υπάρχει μεν μια μικρή υστέρηση, όμως από τις 2.000 σ.α.λ. και πάνω τα αποθέματα κρίνονται επαρκή προκειμένου να ακολουθήσει κανείς με ρυθμό τη ροή της κίνησης μέσα στην πόλη. Ο αστικός προσανατολισμός δεν κρύβεται, ενώ προβλήματα θα ανακύψουν σε ανηφόρες με κλιματισμό ή φορτωμένο αμάξωμα, εκεί όπου θα χρειαστεί να επιλέξετε ακόμη και πρώτη στο κιβώτιο. Οι μέτριες επιδόσεις δεν θα προβληματίσουν πάντως ιδιαίτερα τις καθημερινές σας ανάγκες, εκεί όπου θα εκτιμηθεί δεόντως η χαμηλή κατανάλωση των 6 και κάτι λίτρων στα 100 χλμ. Η χροιά του ήχου από την 3κύλινδρη δομή συνηθίζεται εύκολα και δεν κουράζει.

Οδηγώντας
Παρόμοια γεύση με ό,τι είχαμε αποκομίσει όταν οδηγήσαμε το μεγαλύτερο σε κυβισμό αδελφό 1.2. Ευέλικτο, με κύκλο στροφής 9,2 μ., με ελαφρύ τιμόνι και χειριστήρια, σε κάνει να νιώθεις από την πρώτη στιγμή ότι το φοράς χωρίς δυσκολία και ερωτηματικά. Η ανάρτηση υιοθετεί την κλασική διάταξη των γονάτων Μακφέρσον εμπρός και του ημιάκαμπτου άξονα πίσω, διαθέτει σχετικά μαλακή ρύθμιση, παρ' όλα αυτά εμπνέει ασφάλεια και προσφέρει καλό έλεγχο στο αμάξωμα παρά τις σεβαστές κλίσεις. Το μικρό Space Star δίνει έμφαση στην άνεση και καλά κάνει, αφού κάτι τέτοιο θα εκτιμήσεις καθημερινά στην πόλη. Οδηγικά δεν έχει καμία θέση στο υποσυνείδητό σου, ωστόσο, όταν έχεις στο μυαλό σου κάτι εύκολο και πρακτικό, έχει τις απαντήσεις. Στο επίπεδο των φρένων και του συστήματος διεύθυνσης θα μείνεις ικανοποιημένος, τηρουμένων πάντα των αναλογιών.
YΠEP
- Ευκολία οδήγησης
- Πρακτικότητα
- Χώροι
- Κατανάλωση
- Εγγύηση 5 ετών
KATA
- Μέτριες επιδόσεις
- Συντηρητικό εσωτερικό
Άνετο αυτοκίνητο πόλης, με προτεραιότητες την ευκολία χρήσης και την οικονομία καυσίμου
Συμπέρασμα
Χαμηλών τόνων σχεδιαστικά και οδηγικά, αποτελεσματικό, αξιόπιστο, οικονομικό με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και στο ποσό εκταμίευσης που σου ζητά εξαρχής με γενναίο επίπεδο εξοπλισμού. Ο αστικός χαρακτήρας μπορεί να δικαιολογήσει τις όποιες αδυναμίες διακρίνεις σε πιο ανοιχτό δρόμο εκτός πόλης. Δεν ισχυρίστηκε όμως κανείς, πως με το χιλιάρι Space Star θα γυρίσεις τον κόσμο. Για όσους θέλουν άλλωστε κάτι παραπάνω, υπάρχει και η ισχυρότερη έκδοση 1.2.
Γιάννης Τσιρογιάννης

Επίσημο Site http://www.mitsubishi-motors.gr


  UP