ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΟΚΙΜΕΣ :: ΠΑΛΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ::

Dacia Duster - 1.5 dCi

Καλύτεροι τρόποι         ..:: Σαββάτο, 16 Απριλίου 2016 ::..
Το ανανεωμένο Duster αποκτά τον ανανεωμένο πετρελαιοκινητήρα του 1,5 λίτρου με τεχνολογία Euro 6, παραδίδει μαθήματα οικονομίας στην προσθιοκίνητη έκδοση που δοκιμάσαμε και παρουσιάζεται και ελαφρώς ταχύτερο

Εκείνο που κατάφερε το Duster με την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια, είναι να πείσει το κοινό πως δεν μετρά μόνο η εικόνα, αλλά πολύ περισσότερο η ουσία. Άσχετα αν το «τίμιο» Dacia μπορεί να τα συνδυάζει και τα δυο με απόλυτη ισορροπία. Πριν από ένα χρόνο δέχθηκε ένα ελαφρύ αισθητικό ρετουσάρισμα στην εξωτερική εμφάνιση κι ένα σαφώς πιο ενισχυμένο στο ταμπλό. Το ανανεωμένο μοντέλο το αναγνωρίζεις κυρίως από τη νέα μάσκα, που έχει αρκετό χρώμιο προκειμένου να ξεχωρίζει. Τις αλλαγές στην εισαγωγή αέρα και τα φανάρια είναι πιο δύσκολο να τις καταλάβεις, όπως άλλωστε και τις διαφορετικές ράγες οροφής. Πρόσφατα έγινε και η προσθήκη του νέου πετρελαιοκινητήρα προδιαγραφών Euro 6 στη γκάμα του μοντέλου.

Εσωτερικό
Το ανανεωμένο εσωτερικό σε «πείθει», μια και ακολουθεί τον σαφή προσανατολισμό ενός εκδρομικού χαρακτήρα. Δεν είναι κορυφαίο ποιοτικά, δεν διαθέτει κάτι κραυγαλέο, αλλά η συναρμογή των πλαστικών τμημάτων είναι ικανοποιητική, ενώ παράλληλα υπάρχουν και οι κατάλληλες αποθηκευτικές θήκες, τόσο στις πόρτες όσο και ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα. Εργονομικό λάθος παραμένει κατά τη γνώμη μας η κόρνα στον αριστερό διακόπτη που ευθύνεται για την λειτουργία των φλας (γαλλική κληρονομιά από τη «μαμά» Renault), ενώ εμείς θα προτιμούσαμε και μια λιγότερο κάθετη κεντρική κονσόλα, ώστε να ξεχωρίζεις τους χαμηλά τοποθετημένους περιστροφικούς διακόπτες αλλά και την οθόνη του συστήματος πολυμέσων. Η συγκεκριμένη οθόνη έχει καλά χαρακτηριστικά στη θεωρία, είναι όμως λίγο δύσχρηστη στην πράξη, με την χειροκίνητη λειτουργία του ραδιοφώνου να την αναζητούμε ακόμη, απεγνωσμένα.

Στο εσωτερικό του Duster τέσσερις ενήλικες θα μετακινηθούν χωρίς προβλήματα και με αρκετό χώρο για τα γόνατα και τα κεφάλια τους, ενώ ένας πέμπτος επιβάτης δε θα νιώσει ιδιαίτερα στριμωγμένος. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 475 λίτρα, πολύ καλή για την κατηγορία του αυτοκινήτου, η οποία φτάνει έως τα 1.636 λίτρα με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος. Μόνη παρατήρηση το ψηλό κατώφλι φόρτωσης. Το Duster καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες του χρήστη, χωρίς να εντυπωσιάζει, αλλά και χωρίς να υπάρχει κάτι που του λείπει ουσιαστικά. Η βασική έκδοση ξεκινάει από τις 19.730 ευρώ χωρίς απόσυρση (18.450 με τη νέα απόσυρση) και ο εξοπλισμός της έχει μετωπικούς αερόσακους, πλευρικούς αερόσακους κεφαλής-θώρακος εμπρός, ESP, κλιματισμό, ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι, όλες τις σύγχρονες ηλεκτρικές ευκολίες, σύστημα πολυμέσων με οθόνη, προβολείς ομίχλης, μπάρες οροφής, κ.α.

Καλοφτιαγμένο εσωτερικό με πλούσιο εξοπλισμό, που δεν δείχνει φθηνό παρά τα σκληρά πλαστικά, πολύ καλοί και οι χώροι επιβατών-αποσκευών

Κινητήρας-κιβώτιο
Εδώ βρίσκονται και τα σπουδαία για το προσθιοκίνητο crossover της Dacia. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας γνώριμος και δοκιμασμένος πετρελαιοκινητήρας της Renault, ο 1.5 dCi, ο οποίος τώρα πληροί πλέον τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Στη νέα εκδοχή του ο κινητήρας διατήρησε την ονομαστική ισχύ των 110 ίππων στις 4.000 σ.α.λ., ωστόσο, αύξησε ευεργετικά την ροπή του κατά 2,5 σχεδόν χιλιογραμμόμετρα (26,4 στις 1.750 σ.α.λ.), ενώ έριξε και τις εκπομπές CO2 από τα 135 στα 123 g/km. Όπως επίσης μείωσε και την τυποποιημένη μέση κατανάλωση, από τα 5,1 στα 4,7 λίτρα/100 χλμ. Το εντυπωσιακό πάντως εδώ, είναι πως οι τυποποιημένες τιμές στην πράξη λένε όντως την αλήθεια, αφού με λίγη προσπάθεια, τις έξι μέρες που είχαμε στη διάθεσή μας το προσθιοκίνητο Duster με τον ντίζελ κινητήρα, είδαμε μέση δοκιμής κάτω από τα 5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα! Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του το σύνολο είναι ελαστικό και διαθέτει αυτό το «γλυκό» τράβηγμα από χαμηλά που δεν απαιτεί πολλές αλλαγές στο καλό κιβώτιο των έξι σχέσεων με τη σωστή κλιμάκωση. Παράλληλα, ο κινητήρας είναι σχετικά ήσυχος για τα δεδομένα των ντίζελ, πολιτισμένος στη λειτουργία του και εξασφαλίζει βελτιωμένες επιδόσεις εν κινήσει, σε σχέση με ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα στο Duster.

Οδηγώντας
Το προσθιοκίνητο Duster, (όπως και ο τετρακίνητος αδελφός του) δεν ποντάρει σίγουρα σε κάποιο ελκυστικό οδηγικό ταμπεραμέντο, ωστόσο, τα καταφέρνει καλά χωρίς να ξεχωρίζει σε κάποιο τομέα. Στα πλαίσια του crossover χαμηλού κόστους, άλλα είναι τα στοιχεία που σε ενδιαφέρουν εξ ορισμού και όχι το κατά πόσο θα συγκινηθείς πίσω από το βολάν. Μια αδυναμία (μάλλον αναπόφευκτη, αφού πρόκειται για αυτοκίνητο που διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση για κίνηση εκτός δρόμου) αποτελεί η αίσθηση (ή μάλλον η έλλειψη αίσθησης) στο σύστημα διεύθυνσης. Λόγω των εκτός δρόμου καταβολών της κατασκευής, η αίσθηση και η ακρίβεια για το πού στρέφονται ανά πάσα στιγμή οι τροχοί, είναι μέτρια, ακόμη και στη θέση γύρω από την ευθεία. Το πλεονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος διεύθυνσης στο off road, μετατρέπεται αυτόματα σε μειονέκτημα στην άσφαλτο όταν επιθυμείς περισσότερη ακρίβεια στο χειρισμό.

Κατά τα άλλα, έχουμε καλή πλευρική πρόσφυση τηρουμένων των αναλογιών, φιλική συμπεριφορά αλλά και εξαιρετική άνεση, με εφόδια σε ό,τι αφορά την τελευταία, την μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης που επιτρέπει κάποιες κλίσεις στις στροφές, όπως επίσης και το υψηλό προφίλ των ελαστικών που εξουδετερώνει κάθε ανωμαλία στο «ξεχαρβαλωμένο» ελληνικό οδικό δίκτυο. Με τα φρένα δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα, παρ' ότι δεν ανήκουν στην κορυφή της κλάσης. Συνολικά, το Duster δεν θα σε απογοητεύσει στο δρόμο, όταν ξέρεις τι περιμένεις και τι ζητάς από αυτό. Έχοντας συνείδηση πως οι προτεραιότητες είναι η άνεση σε κάθε είδους τερέν, μην αναζητάς την «τσαχπινιά» στο πάτημα ενός Qashqai, αλλά ούτε το ραφινάρισμα ενός Captur. Θα κάνεις τη δουλειά σου τίμια, όμορφα και άνετα χωρίς να κινδυνέψεις ή να προβληματιστείς.

YΠEP
- Χαμηλή κατανάλωση
- Ροπή κινητήρα
- Πολιτισμένη λειτουργία για ντίζελ
- Χώροι
- Ευκολία χρήσης

KATA
- Αίσθηση συστήματος διεύθυνσης στην άσφαλτο
- Εργονομικές αδυναμίες

Εξαιρετικός ο πετρελαιοκινητήρας Euro 6, έχει αλλάξει προς το καλύτερο τόσο τις «ρεπρίζ» του Duster, όσο και την κατανάλωση καυσίμου


Συμπέρασμα
Ο νέος πετρελαιοκινητήρας με τεχνολογία Euro 6 καθιστά το Duster ακόμη πιο ενδιαφέρον και ελκυστικό για όποιον συνειδητοποιημένο γνωρίζει να διακρίνει τις αρετές του. Το νέο κινητήριο σύνολο είναι πολύ οικονομικό και αποδοτικό. Και σίγουρα η τιμή του μπορεί να μην είναι «τζάμπα» (εδώ θα πρέπει να υπολογιστεί και ο καλός βασικός εξοπλισμός), δεν παύει όμως να είναι κατά 2.350 ευρώ χαμηλότερη από αυτή του «βασιλιά» της κατηγορίας (από πλευράς πωλήσεων), του Qashqai, διαφορά σίγουρα σημαντική για όποιον ψάχνει κάτι προσιτό, αλλά όχι «φτηνιάρικο».

Γιάννης Τσιρογιάννης

Επίσημο Site http://www.dacia.gr


  UP