ΕΙΔΗΣΕΙΣ
::

Ελλιπής ελληνική χαρτογράφηση

        ..:: Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008 ::..

Πρόσφατα αγόρασα ένα Mitsubishi Outlander Diesel 2.0, το οποίο σημειωτέον δεν είναι και φθηνό (38.000). Η τιμή του εν μέρει δικαιολογείται λόγω του ότι η συγκεκριμένη έκδοση είναι σχεδόν πλήρης από απόψεως extra, με κυριότερο ατού του στον τομέα αυτό το ολοκληρωμένο επώνυμο σύστημα διαχείρισης μουσικής του (ΜMS) και με βασικότερο προσόν του συστήματος αυτού το NAVIGATION SYSTEM μέσω GPS. Μια πραγματικά πολύ καλή μηχανή διαχείρισης μουσικής και Navi.

Και εδώ είναι το πρόβλημα. Ο Σαρακάκης που έχει τη MITSUBISHI καθώς και οι συνεργαζόμενες με αυτόν εταιρείες, δεν αναφέρουν στον υποψήφιο αγοραστή ότι το Navigation System δεν περιέχει ελληνικούς χάρτες, παρά μονάχα τις μεγάλες Εθνικές Οδούς και τίποτε περισσότερο. Στην ουσία δηλαδή το σύστημα είναι εντελώς άχρηστο. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της εταιρείας, διότι πρώτον δεν φρόντισε πριν έλθει το μοντέλο στην Ελλάδα να εξασφαλίσει και την ελληνική χαρτογράφηση και δεύτερον δεν το αναφέρει στους υποψήφιους αγοραστές.

Ένιωσα εντελώς ανόητος και παράλληλα εξαγριωμένος καταναλωτής, όταν πρόσφατα επισκέφθηκα την Κέρκυρα. Οδηγούσα ένα νέο αυτοκίνητο με ανοικτό ένα τεχνολογικά εξελιγμένο Navigation System μέσω GPS, το οποίο έδειχνε μια κουκκίδα σε άσπρο φόντο και δίπλα μου να κάθεται η γυναίκα μου με τον χάρτη του νησιού ανοικτό, για να μπορέσουμε να βρούμε έστω κάποιους κεντρικούς δρόμους.

Πιστεύω ότι η εταιρεία Σαρακάκης, είναι 100% υπεύθυνη για αυτό και θα πρέπει να μάθει να σέβεται καλύτερα τον πελάτη, από τον οποίο παίρνει πολλά χρήματα μέσω της αγοράς του οχήματος και των aftersales.

Γκούτρας Στέφανος
Τρίκαλα



  UP