ΕΙΔΗΣΕΙΣ
::

Συνεργεία Peugeot

        ..:: Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008 ::..

Παραθέτω την ταλαιπωρία μου, με τα συνεργεία της Peugeot:
Δυστυχώς, αγόρασα ένα καινούργιο Peugeot  206, color line, 90HP το 2006 και στα 2000 km παρατηρώ διαρροή του ψυκτικού υγρού.
Στο συνεργείο του κ. Αγνάντη που το πήγα, με κοίταξαν με δυσπιστία, (πώς το καταλάβατε; μου είπαν!), το κοίταξαν, βρήκαν και αντικατέστησαν ένα ελαττωματικό ανταλλακτικό και την αντλία. Έκτοτε το ψυκτικό υγρό έγινε καφέ χρώματος από γαλάζιο που ήταν  και το βοηθητικό δοχείο δεν είναι πια διαφανές. (Κανείς δεν μπόρεσε να μου εξηγήσει γιατί).
Στα 3000 km , παρατηρώ έλλειψη λαδιού στον κινητήρα, 600ml  περίπου. Αρχίζω και γυρνάω τα συνεργεία,  Αγνάντης, Ροδίτης και Lion Ελλάς στον Κηφισό, όπου χωρίς να το ανυψώσουν μου λένε ότι είναι άστρωτο, το βιβλίο του κατασκευαστή (σελ. 141), δικαιολογεί  κατανάλωση έως 500 ml  στα 1000km !!!, θα στρώσει μετά τα 15000 km, και άλλα.
Στο συνεργείο Γκάλλο ΑΕ, κάνω το service των 6000 km, (δωρεάν, εντός εγγύησης) τα βρίσκουν όλα καλά, αφήνουν και τον σωλήνα του φίλτρου αέρα ανοικτό.
Εγώ όμως επιμένω και ξαναπάω στη  Lion στον Κηφισό, όπου τελικά το ανυψώνουν και βλέπουν διαρροή λαδιού από την βάση του φίλτρου λαδιού.
Αρχίζει άλλη ταλαιπωρία, γιατί κάνουν λάθος στην παραγγελία κ.τ.λ.
Το πάω στον Αγνάντη ΑΕ, όπου λένε ότι έχουν την τσιμούχα και την αλλάζουν!!!
Αλλά η διαρροή λαδιού συνεχίζεται. Έτσι στα 15000 km, επισκέπτομαι το συνεργείο Ροδίτης ΑΕ, όπου μου αλλάζουν όλη την βάση του φίλτρου λαδιού και στεγανοποιούν το κάρτερ, καταστρέφοντας τη βάση μιας ηλεκτρικής σύνδεσης και γδέρνοντας  την εσωτερική επιφάνεια του ψυγείου, στην προσπάθεια επισκευής («Τι να κάναμε να βγάζαμε το ψυγείο;», ήταν η απάντησή του, όταν το είπα).
Τώρα είναι ελάχιστη η κατανάλωση λαδιού, αλλά αναρωτιέμαι,  αφού έχω πάει τόσες φορές στα συνεργεία ως καινούργιο, τι βλάβες θα βγουν  αργότερα και  θα έχει λήξει και η εγγύηση.
Έχω βέβαια όλες τις αποδείξεις για τα ανωτέρω στην περίπτωση που θελήσουν να διαψεύσουν κάτι η να δικαιολογηθούν .
Αν έχουν παρόμοια προβλήματα άλλοι οδηγοί με αυτό το μοντέλο, ας επικοινωνήσουν μαζί μου.

Κώστας  Μορφούτσικος
Αθήνα



  UP